![]() |
|
Debata o obecnej sytuacji - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Debata o obecnej sytuacji (/thread-2599.html) |
Odp: Debata o obecnej sytuacji - Ronon Dex - 27.01.2015 Ja kompletnie nie rozumiem problemu... około 20 obywateli z tego jak to zwykle bywa około połowy aktywnych i wytwarza się na Forum minimum 50 postów dziennie (o różnej wartości oczywiście). Nie wiem co w tym złego lub niepokojącego? Nie wiem akurat czy lepszą byłaby sytuacja robienie setki i więcej, ale o wątpliwej wartości... jak dla mnie nie jest wcale źle. Odp: Debata o obecnej sytuacji - Torkan Ingawaar - 27.01.2015 (27.01.2015, 09:24:51)Konstanty Jerzy Michalski link napisał(a): Urlopy, ferie, wyjazdy i w innych przypadkach koniec semestru, wystawienie ocen, a jeszcze w innych przypadkach ciężki tydzień w pracy. To wszystko powoduje ten stan aktywności. Jednakże, wykażcie mi gdzie indziej nie ma sytuacji podobnej do naszej (nie liczymy Sarmacji, która "cheatuje", ponieważ ma taką nazwę + hype). Nie ma takiego państwa, a nawet jest jeszcze gorzej niż u nas. Aktywność się ustabilizuje, stworzymy kilka inicjatyw, będzie dobrze. Nie należy się martwić niczym. Dosłownie niczym. Akurat aktywność w tzw. (nieistniejącym od czerwca 2007) "Księstwie S***cji" jest co najmniej dwukrotnie niższa niż u nas mimo trzykrotnie większej ilości aktywnych obywateli. Na prawdę nie jest źle. Powiedziałbym nawet, że jest bardzo dobrze.
Odp: Debata o obecnej sytuacji - AndrzejSwarzewski - 27.01.2015 Aż niemożliwe, że dwukrotnie niższa. Aczkolwiek chętnie zobaczyłbym sarmackie statystyki, to byłoby ciekawe porównanie. Odp: Debata o obecnej sytuacji - Jan Kaniewski - 30.01.2015 Lepiej mieć "chłodne głowy" jeśli chodzi o ciągłe wrażenie niedoboru i "gorące głowy" w dalszej promocji (w domyśle liczba obywateli) .
Odp: Debata o obecnej sytuacji - AndrzejSwarzewski - 30.01.2015 Napływ obywateli z czasem się niestety zmniejsza, ale jest to zjawisko obecne na całym Pollinie. Warto zastanowić się, jak to zmienić. Odp: Debata o obecnej sytuacji - AndrzejSwarzewski - 30.01.2015 Tak swoją drogą, to wczoraj aż 87 postów, ale dzisiaj póki co słabo. :/ W każdym razie, ja teraz zaczynam ferie, i Maciej też (i Feliks...), więc powinno się ruszyć. Chcę jeszcze ten czas pozostały do końca kadencji dobrze wykorzystać, podsumować kadencję (we wtorek zgodnie z praktyką VIII Raport, a potem zajmę się stworzeniem takiego podsumowania pracy tych dwóch miesięcy). Jeszcze kilka spraw trzeba do końca doprowadzić, żeby za półtora tygodnia móc z czystym sumieniem oddać Bialenię pod zarząd innej osoby.
Odp: Debata o obecnej sytuacji - AndrzejSwarzewski - 14.02.2015 Teraz te statystyki to już nie na mojej głowie i sumieniu w sumie, ale chciałbym poruszyć pewną kwestię. Może zrobilibyśmy coś rzeczywiście ciekawego? Ale nie takiego, że jedną osobę to by interesowało, a reszta siedziałaby z boku i patrzała (i to też przez jakiś czasu, bo później oznaczaliby jako przeczytane ). Może to być np. reaktywacja metra, jakaś wyprawa badawcza do Anatolii lub na Nordatę, czy nawet kontrolowana wojna domowa w Jahołdajewszczyźnie. Ale może macie znacznie lepsze pomysły. To nie musi być projekt na nie wiadomo jak długo. Jeśli zabawa zamknęłaby się w dwóch tygodniach, ale przez te dwa tygodnie byłoby ciekawie i fajnie, to też OK! Brakuje nam narracji (tak, wiem, że wojsko i gospodarka to też narracja i doceniam jej twórców, ale oprócz tego przydałoby się coś, co przyciąga szerszą uwagę i w czym z chęcią uczestniczyłoby więcej ludzi), a bez tego nie odbudujemy wcześniejszej aktywności i liczebności. Obecnie większość mikroświata jest- obiektywnie patrząc- nudna, razem z nami. Jeśli stalibyśmy się znowu ciekawi, to znowu wyruszyłyby pielgrzymki znudzonych mikronautów do Bialenii. I w tym nasza szansa. Bo jesteśmy szeroko obserwowani, mamy publiczność, ale nie mamy zbyt wielu uczestników. Ale możemy mieć!
Odp: Debata o obecnej sytuacji - Maciej Kamiński - 15.02.2015 Ano właśnie metro... Obiecałem sobie, że zacznę tam pisać, kiedy sytuacja się ustabilizuje. Szkoda, że stabilizacja tyle trwała, ale - do roboty. Odp: Debata o obecnej sytuacji - Konstanty Jerzy Michalski - 15.02.2015 Ja muszę się przyznać, miałem okropnie ciężkie dwa tygodnie - łącznie około osiem konkursów, wręcz dzień w dzień. Tak więc, ja zaczynam tworzyć sondę "Grutin" i opisywać planety poza układem Pollińskim. Nie wiem, może ktoś się włączy, bo będę korzystał z darmowego programu Space Engine. Jakby się ktoś nudził, proszę o kontakt.
Odp: Debata o obecnej sytuacji - AndrzejSwarzewski - 15.02.2015 A to fajnie, że macie pomysły. W metrze pewnie też coś popiszę, jakby ktoś inny tam się też bawił. Nad włączeniem się w kosmos też pomyślę, ale nie obiecuję. Ale nie wiem, czy to ogólny klimat wprowadzi, jakąś większą aktywność... Partię jakąś narracyjnie radykalną bym stworzył, ale nikt nie chce razem ze mną. :-\ Odp: Debata o obecnej sytuacji - Feliks Spirkin - 15.02.2015 Ja z kolei myślałem nad stworzeniem Bialeńskiego Towarzystwa Kolonialnego, który badałby tajemnicze połacie Nordaty. Odp: Debata o obecnej sytuacji - AndrzejSwarzewski - 15.02.2015 Proponuję zacząć od Stoyalli i Hellady. >
Odp: Debata o obecnej sytuacji - Feliks Spirkin - 15.02.2015 (15.02.2015, 19:35:01)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Proponuję zacząć od Stoyalli i Hellady. > Czytasz mi w myślach. Niestety teraz strach, bo jeszcze zostaniemy bez forum. ;D Odp: Debata o obecnej sytuacji - AndrzejSwarzewski - 15.02.2015 Takie niebezpieczeństwo też istnieje. Dlatego lepiej pobawić się w Dugina i nordatosarmatyzm.
Odp: Debata o obecnej sytuacji - Feliks Spirkin - 15.02.2015 Właśnie, trzeba założyć Instytut Dialogu Bialeńsko-Sarmackiego. Odp: Debata o obecnej sytuacji - AndrzejSwarzewski - 15.02.2015 Towarzystwo Przyjaźni Bialeńsko-Sarmackiej. ^^ I "Sarmacka agentura w Biełanii".
Odp: Debata o obecnej sytuacji - Aleksandra Dostojewska - 15.02.2015 Tak właśnie AGENTURA To jest coś...
Odp: Debata o obecnej sytuacji - Maciej Kamiński - 15.02.2015 Mówiłem, że nie wytrzymasz, Feliks. Miałem rację. Oczywiście, że tak. Ale pozostań w CB. :
Odp: Debata o obecnej sytuacji - AndrzejSwarzewski - 15.02.2015 Dlaczego Feliks ma pozostać w CB? Z tego co wiem, to Prezydent wyraziła zgodę na jego pobyt w RB. Czy się mylę? Odp: Debata o obecnej sytuacji - Kristian Arped - 15.02.2015 A poprawka opublikowana? No właśnie. |