Forum Republiki Bialeńskiej
Sprawa Grutina - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Sprawa Grutina (/thread-2633.html)

Strony: 1 2 3

Odp: Sprawa Grutina - AndrzejSwarzewski - 26.01.2015

Ależ wniosek nie jest kryty hasłem. Wink

Odp: Sprawa Grutina - Mikołaj Patryk Dostojewski - 26.01.2015

Ach, to łapanie za słówka...
Inaczej zapytam - czy w odpowiedzi sądu na wniosek o wykadnię znajdują się jakieś tajne informacje o których nie powinienem widzieć? Pytam ponieważ odpowiedź sądu na wniosek jest bardzo istotna przy dalszym postępowaniu z Grutinem, a ukrywanie tejże odpowiedzi przed zwykłymi obywatelami wydaje mi się co najmniej dziwne...

Też nie mam dostępu.

Dlaczego wniosek o wykładnię traktowany jest jak rozprawa za zamkniętymi drzwiami? Żądam wyjaśnień, choć i tak zostanę zapewne zignorowany.

PS. Pan zdaje się był w owym temacie parę godzin temu jako autor ostatniego postu...

Odp: Sprawa Grutina - Maciej Kamiński - 26.01.2015

Cóż, od zawsze takie wnioski są obgadywane poza publicznym widokiem, do którego podaje się tylko ostateczny wynik rozpatrzenia sprawy. Za zamkniętymi drzwiami wygodniej się to robi niż poprzez PW. Wstęp mają tylko admini i osoby znające hasło.

Tak na marginesie, akurat ta dyskusja za zamkniętymi drzwiami to dotyczy mojego wniosku, ten Andrzeja czeka w kolejce...

Co za nieporozumienie... :-[
Ale przynajmniej na przyszłość jak zauważę podobny wniosek za drzwiami to nie będę miał powodów do tworzenia teorii spiskowych.

UWAGA! UWAGA!

Podjąłem decyzję. Warunkowo ułaskawię Grutina na określony czas, jeśli uzyska wcześniej wybaczenie ze strony Krzysztofa (to Jemu zamknął firmy w Brodrii) i Macieja (to on najwięcej się namęczył na forum z Grutinem).

Odp: Sprawa Grutina - Maciej Kamiński - 26.01.2015

No to nie ułaskawisz Grutina. Wink
Pomijając już to, co ostatecznie ustali Sąd.

Cóż, mimo wszystko mam nadzieję, że Grutin swoim zachowaniem (rezygnacja z tworzenia kolejnych mikronacji i wycofanie oskarżeń pod adresem Bialenii) wywoła Twoją łaskę.
Zachęcam, żeby skontaktował się z Maciejem i Krzysztofem (GG nie mają, więc nie będzie to takie łatwe, ale kto powiedział, że uzyskanie łaski po karze śmierci ma być łatwe Wink ) i osobiście poprosił o wybaczenie, przekonał ich do swojej przemiany.

Odp: Sprawa Grutina - Ronon Dex - 26.01.2015

Jak na razie jestem sceptyczny... ale i tak najpierw poczekam na to co powie Sąd - bo może jakakolwiek dyskusja na temat Grutina jest bezprzedmiotowa.

Odp: Sprawa Grutina - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 27.01.2015

Ja jestem na nie, Andrzej chce go wykorzystać z pewnością do swoich gierek na rzecz wprowadzenia większego swarzyzmu!

A teraz poważniej. Andrzej, to nie jest sytuacja jak z tobą w Sarmacji. Tu mamy do czynienia z trwałym okłamywaniem, trollowaniem i działaniem na niekorzyść państwa. A wyrażenie skruchy występuje akurat w momencie kiedy Grutin już nic nie znaczy. Po za tym ja oczekuje na jego pisemne przeprosiny do wszystkich obywateli RB którym swoją obecnością zaszkodził.
I jeszcze coś, osoba która jak ty uważa, że interes kraju jest ważniejszy od interesu jednostki chce się szkodzić na tak "niepewną" osobę? Wink

Odp: Sprawa Grutina - AndrzejSwarzewski - 27.01.2015

Dementuję, żebym uważał interes państwa za ważniejszy od interesu jednostki. Wink No i uważam, że każdy może się zmienić, nawet Grutin. Musi nam to udowodnić, ale powinniśmy dać mu szansę.

Odp: Sprawa Grutina - AndrzejSwarzewski - 27.01.2015

"List otwarty do Narodu Bialeńskiego

Szanowni Bialeńczycy!
Szanowne Władze Republiki Bialeńskiej!

Jak wiadomo, wniosłem niedawno o ułaskawienie na terytorium Republiki Bialeńskiej. Żeby zostać oczyszczonym z zarzutów, żeby były one darowane- trzeba się naprawić. I ja w dniu dzisiejszym chciałem przeprosić cały naród za działanie na Waszą szkodę. Przeprosić za każde słowo i czyn wymierzony w kierunku Republiki Bialeńskiej i jej dobra ogólnego. Pana Kamińskiego i Pana Razorblade także. Jednocześnie dziękuję tym, którzy opowiadają się za tym, aby dać mi ostatnią szansę na poprawę. Ja o tę szansę chciałem prosić raz jeszcze osobiście. Jednak decyzja leży w Waszych rękach i jeśli zdecydujecie o nieułaskawieniu mojej osoby- odejdę w niesławie. Można by mówić długo i nudzić, a że ja długich przemówień nigdy nie lubiłem to rozkręcać się nie będę.

Pozdrawiam,
Władimir Grutin. "

Odp: Sprawa Grutina - Maciej Kamiński - 29.01.2015

Kierunek: odejście w niesławie.
Na wieki.

Odp: Sprawa Grutina - Ronon Dex - 29.01.2015

(29.01.2015, 16:42:12)Maciej Kamiński link napisał(a): Kierunek: odejście w niesławie.
Mam to samo zdanie.

Odp: Sprawa Grutina - AndrzejSwarzewski - 29.01.2015

Moim zdaniem nie jest to słuszna decyzja, ale cóż mogę uczynić...

(29.01.2015, 19:05:06)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Moim zdaniem nie jest to słuszna decyzja...
Decyzję to akurat Ty podejmujesz... oczywiście jeżeli Sąd uzna, że to w ogóle możliwe.

A ja powiem krótko: Nie widzę niczego pozytywnego co mógłby wnieść kontakt z Grutinem.

Zresztą decyzja o wpuszczeniu go tutaj byłaby trochę śmieszna... w końcu jako warunek normalizacji stosunków z ZB stawialiśmy brak Grutina itd. I teraz nagle mielibyśmy uznać, że Grutin ma jednak sens? Jak dla mnie trochę absurdalne by to było.

Cytat:Decyzję to akurat Ty podejmujesz... oczywiście jeżeli Sąd uzna, że to w ogóle możliwe.
Moją decyzją było to, że wpuszczę tu Grutina w przypadku przyjęcia przeprosin przez Ciebie i Macieja. Jeśli nie ma Waszej zgody, to nie będę narażał Władimira na lincz, bo to jeszcze gorzej świadczyłoby o Bialenii, niż nie ułaskawienie go w ogóle.

Cytat:Zresztą decyzja o wpuszczeniu go tutaj byłaby trochę śmieszna... w końcu jako warunek normalizacji stosunków z ZB stawialiśmy brak Grutina itd. I teraz nagle mielibyśmy uznać, że Grutin ma jednak sens? Jak dla mnie trochę absurdalne by to było.
Różnica jest taka, że my byśmy przyjmowali Grutina, jako pokutującego człowieka, a nie przywódcę organizacji terrorystycznej (za jaką uznano ZB, zgodnie z rozporządzeniem MSZ) zagrażającej naszemu sojusznikowi.
Zdaję sobie sprawę z faktu, że Grutin jest postacią bardzo kontrowersyjną i w pewnych okresach wrogą Bialenii, aczkolwiek ja zawsze powtarzam, że w Bialenii jest miejsce dla wszystkich. Pewien morderca powiedział "Nie ma wolności dla wrogów wolności." Mam całkowicie odmienne zdanie, wolność dotyczy wszystkich, a szacunek należy się absolutnie każdemu człowiekowi.

(29.01.2015, 21:47:26)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Jeśli nie ma Waszej zgody, to nie będę narażał Władimira na lincz
Nie zamierzam nikogo linczować... jeżeli podejmiesz decyzję o wpuszczeniu tutaj Grutina to po prostu nie będę się z nim zadawał i tyle... ani też uczestniczył w dyskusjach z jego udziałem. Opór mogę postawić dopiero wtedy gdyby ktoś chciałby mu nadać obywatelstwo.

(29.01.2015, 21:47:26)AndrzejSwarzewski link napisał(a): ... a szacunek należy się absolutnie każdemu człowiekowi.
W "mojej filozofii życiowej" szacunek należy się tym, którzy na to zasługują. Sami wybierają drogę jaką podążają...

Co do pierwszego, to nie pozostaje mi nic innego, niż wierzyć na słowo.

A co do "filozofii życiowej", to ja wyznaję taką, że nie ma odpowiedniej miary "zasługiwania" na szacunek i każdego powinno się traktować odpowiednio. Wink