![]() |
|
Obrady Trapezowego Stołu - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Administracja samorządowa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-5.html) +--- Dział: Rzesza Bialeńska (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-551.html) +---- Dział: Majątki lenne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-440.html) +----- Dział: Wielkie Kniaziostwo Haller (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-462.html) +----- Wątek: Obrady Trapezowego Stołu (/thread-3352.html) Strony:
1
2
|
Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Alberto Carlos de Médici y Zep - 02.07.2015 (02.07.2015, 13:22:59)Markus Wettin link napisał(a): Niemniej jednak skoro już spotkaliśmy się w takim gronie, to chciałbym, aby publicznie strona brodryjska napisała, co by chcieli zawrzeć w nowej umowie. I to jest bardzo słuszne pytanie. Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Mikołaj Patryk Dostojewski - 02.07.2015 Osobiście liczę na nawiązanie współpracy ws. sądownictwa (przestępca za wykroczenina na terenie Brodrii podlega podwójnej karze, ze strony sądu bialeńskiego i brodryjskiego, współdziałanie administracji z sądami brodryjskimi ws. blokowania skazanym dostępu do brodryjskich działów). Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Feliks Spirkin - 02.07.2015 No to da się zrobić, lecz prawo bialeńskie musiałoby być nadrzędne. Chodzi mi o przypadek, kiedy ktoś np. w prawie bialeńskim zasłużył na karę śmierci, a w brodryjskim nie. Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Aleksandra Dostojewska - 02.07.2015 Również powinien znaleźć się zapis, że władza PK nie sięga Carstwa Brodryjskiego, a członkowie carskiej rodziny nie mogą być sądzeni jedynie przez Sąd RB. Ponadto umowa powinna gwarantować zerwanie jej w każdej chwili. Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Feliks Spirkin - 02.07.2015 Cytat:Ponadto umowa powinna gwarantować zerwanie jej w każdej chwili. Słusznie, lecz poprzez referendum. Nie może być tak, że jedna osoba decyduje o losie kraju. Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Aleksandra Dostojewska - 02.07.2015 (02.07.2015, 16:25:38)Markus Wettin link napisał(a): Słusznie, lecz poprzez referendum. Nie może być tak, że jedna osoba decyduje o losie kraju.Okej, ale powinna być w takim razie wymagana comiesięczna ratyfikacja. Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Alberto Carlos de Médici y Zep - 02.07.2015 (02.07.2015, 17:06:13)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Okej, ale powinna być w takim razie wymagana comiesięczna ratyfikacja. Staram się, ale nie mogę dopatrzeć się sensu takiego działania. Po co to robić, skoro i tak umowa będzie mogła być zerwana poprzez referendum? Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Feliks Spirkin - 02.07.2015 No i referendum musiałoby być ogłaszane przez Dumę Bojarów 2/3 ilością głosów. Niestety nie możemy ryzykować tego, iże referendum będzie się odbywało co tydzień z powodu kaprysu Cara czy tam Carycy. Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Thomas von Lisendorff - 03.07.2015 Moja propozycja : Art. 1 1. Umowa zostaje zawarta pomiędzy Stronami: Carstwem Brodryjskim oraz Republiką Bialeńską. 2. Na mocy niniejszej tej umowy, Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie, wchodzi w skład terytorialny Republiki Bialeńskiej na prawach autonomii. Art. 2. 1. Carstwo Brodryjskie zachowuje prawodawstwo sprzed podpisania Umowy Akcesyjnej o ile nie koliduje ono z powszechnie obowiązującym prawem Republiki Bialeńskiej, o czym zadecydują właściwe organy Republiki Bialeńskiej. 2. Carstwo Brodryjskie zachowa pełną suwerenność władzy wykonawczej na terytorium autonomicznym, o ile decyzje podejmowane przez rząd Carstwa nie będą sprzeczne z prawem bialeńskim. 3. Carstwo Brodryjskie ma pełną swobodę w kreowaniu własnej gospodarki oraz emitowaniu pieniądza na terytorium autonomicznym. 4. Carskie Siły Zbrojne działać będą przy współpracy z Siłami Zbrojnymi Republiki Bialeńskiej, 5. W sprawach międzynarodowych, dotyczących Carstwa Brodryjskiego rząd Republiki Bialeńskiej ma obowiązek konsultowania się z autonomicznymi władzami Carstwa Brodryjskiego. 6. Wszyscy obywatele Carstwa Brodryjskiego, zaraz po wejściu umowy w życie uzyskają obywatelstwo Republiki Bialeńskiej – o ile uprzednio takowego nie posiadali. Art. 3 Współpraca w dziedzinie Sądownictwa (przestępca za wykroczenina na terenie Brodrii podlega podwójnej karze, ze strony sądu bialeńskiego i brodryjskiego, współdziałanie administracji z sądami brodryjskimi ws. blokowania skazanym dostępu do brodryjskich działów). Art. 4 Władza PK nie sięga Carstwa Brodryjskiego, Art. 5 1. Umowa Akcesyjna może zostać zerwana poprzez referendum, 2. Referendum musi być ogłoszone przez Dumę Bojarów 2/3 ilością głosów, Art. 6 1. Umowa akcesyjna wchodzi w życie z chwilą ratyfikacji przez właściwe organy obydwu Stron. 2. Zmian w umowie akcesyjnej można dokonać za zgodą właściwych organów obydwu Stron. 3. Niniejsza umowa ma moc prawną przez cztery miesiące od jej ratyfikacji przez obydwie Strony, 4. Po upływie czasu, o którym mowa w ust.3. art.6. Strony mogą przedłużyć obowiązywanie umowy. Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Aleksandra Dostojewska - 03.07.2015 Art. 1 punkt 2 deklasyfikuje ten projekt. Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Thomas von Lisendorff - 03.07.2015 Możliwe, ale bez niego Bialenia nie uzna traktatu. Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Feliks Spirkin - 03.07.2015 (03.07.2015, 12:12:23)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Art. 1 punkt 2 deklasyfikuje ten projekt. Może w twoim mniemaniu. Bez takiego zapisu Republika Bialeńska nie uzna innego traktatu i czas to powiedzieć głośno i oficjalnie. Nie będziemy tolerować gościnnie innego państwa, które jeszcze co chwila zarzuca nam okupację i inne głupoty. Nie po to codziennie tracimy tyle nerwów na przyszłość informatyczną Bialenii, aby teraz za nic dawać komuś forum i w dodatku jeszcze wysłuchiwać różnych rzeczy w naszą stronę. Choć w zasadzie moje słowa powinny być kierowane bezpośrednio do ciebie, bo inaczej jest to nie fair w stosunku do Tomasza, Mikołaja i reszty Brodryjczyków. Powoli zaczyna mi się kończyć cierpliwość i proszę mnie nie prowokować do słów, których nie chcę powiedzieć. Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Aleksandra Dostojewska - 03.07.2015 (03.07.2015, 16:14:53)Markus Wettin link napisał(a): Może w twoim mniemaniu. Bez takiego zapisu Republika Bialeńska nie uzna innego traktatu i czas to powiedzieć głośno i oficjalnie. Nie będziemy tolerować gościnnie innego państwa, które jeszcze co chwila zarzuca nam okupację i inne głupoty. Nie po to codziennie tracimy tyle nerwów na przyszłość informatyczną Bialenii, aby teraz za nic dawać komuś forum i w dodatku jeszcze wysłuchiwać różnych rzeczy w naszą stronę. Choć w zasadzie moje słowa powinny być kierowane bezpośrednio do ciebie, bo inaczej jest to nie fair w stosunku do Tomasza, Mikołaja i reszty Brodryjczyków. Powoli zaczyna mi się kończyć cierpliwość i proszę mnie nie prowokować do słów, których nie chcę powiedzieć. Wreszcie to powiedziałeś ![]() Ja już wiele razy razy prosiłam o kopie bazy danych, jak myślisz po co? A skoro nas nie chcecie, to chyba warto nam się postarać o nowe forum. Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Torkan Ingawaar - 03.07.2015 (03.07.2015, 16:32:08)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Wreszcie to powiedziałeś To możesz spieprzać już teraz. A dział tzw. byłego Carstwa Brodryjskiego przejmie Wolna, Demokratyczna i Robotnicza Brodria! Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Aleksandra Dostojewska - 03.07.2015 (03.07.2015, 16:34:20)Zdzisław Marlena Pytkiewicz link napisał(a): To możesz spieprzać już teraz. A dział tzw. byłego Carstwa Brodryjskiego przejmie Wolna, Demokratyczna i Robotnicza Brodria! Dziękuję mojemu Panu za pozwolenie... Daloy! Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Feliks Spirkin - 03.07.2015 Powiedziałem, Brodryjczycy (nie tylko ty) mają do wyboru dwie opcje: - Stanie się częścią Republiki Bialeńskiej na zasadach takich samych jak Królestwo Hasselandu, - Odejście od nas i przepadniecie w odmętach Nordaty. Podjęcie decyzji pozostawiam Brodryjczykom i jeśli ktoś chce od Was jeszcze zemną pertraktować to zapraszam Mikołaja oraz Tomasza, bo z tego całego towarzystwa tylko z nimi można znaleźć jeszcze jakiś dialog. Z wyrazami estymy, Markus Wettin Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Mikołaj Patryk Dostojewski - 03.07.2015 (03.07.2015, 16:34:20)Zdzisław Marlena Pytkiewicz link napisał(a): To możesz spieprzać już teraz. A dział tzw. byłego Carstwa Brodryjskiego przejmie Wolna, Demokratyczna i Robotnicza Brodria! Zróbcie tam Związek Socjalistycznych Republik Brodryjskich. Jak już dojdzie do tego, zbudujcie wolny od ucisku socjalistyczny brodryjski raj, tj. ogłoście przywódcę i powołajcie NKWD, Czekę oraz zlikwidujcie prawo do protestów. .Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Aleksandra Dostojewska - 03.07.2015 (03.07.2015, 16:48:36)Markus Wettin link napisał(a): Powiedziałem, Brodryjczycy (nie tylko ty) mają do wyboru dwie opcje: Bardzo dobrze, na pewno nie damy się zniewolić jak Hasseland. Ponawiam prośbę o kopie bazy danych CB. Odp: Obrady Trapezowego Stołu - Maciej Kamiński - 03.07.2015 (03.07.2015, 16:55:33)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Bardzo dobrze,Czy naprawdę nie dociera do Ciebie, że niemożliwym jest, aby dać kopię kawałka danych forum ot tak? Adaś, jak przeczytasz, wykop ten post. |