![]() |
|
Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim (/thread-4664.html) |
Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Jan Kaniewski - 24.03.2016 Nie czuję się w obowiązku składać dymisję, gdyż pełnię swój urząd zgodnie z prawem kraju w którym nim jestem. Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Frederick Hufflepuff - 24.03.2016 (24.03.2016, 19:00:40)Jan Kaniewski link napisał(a): Nie czuję się w obowiązku składać dymisję, gdyż pełnię swój urząd zgodnie z prawem kraju w którym nim jestem. Prezydent Swarzewska-Dostojewska łamie prawo. Ogłosiła stan nadzwyczajny, który jest niekorzystny dla Bialenii i obywateli. Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Mikołaj Patryk Dostojewski - 24.03.2016 (24.03.2016, 18:59:15)Jan Kaniewski link napisał(a): To przez WR ten niegdyś sprawnie działający mechanizm zwany Bialenią zaczął się "krztusić" to wy stoicie mu ością w gardle.Można przykłady negatywnego działania WR na Bialenię? Wiesz, coś więcej niż argumentum ad personam. Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Eddard Noqtern - 24.03.2016 Aleksandra do dymisji! Kaniewski razem z nią! Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Frederick Hufflepuff - 24.03.2016 Aleksandra do dymisji! Kaniewski razem z nią! Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 24.03.2016 A ja? Mnie nigdy nikt nie prosił o wywiad a teraz nawet nie chcą dla mnie dymisji. :c Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Jan Kaniewski - 24.03.2016 (24.03.2016, 19:03:25)Mikołaj Patryk Dostojewski link napisał(a): [quote author=Jan Kaniewski link=topic=4797.msg42334#msg42334 date=1458838755]Można przykłady negatywnego działania WR na Bialenię? Wiesz, coś więcej niż argumentum ad personam. [/quote] Szkodliwe ustawy ( o obywatelstwach, o partiach), biurokratyzacja od której pękały wskaźniki pomiaru. I tutaj wezwanie aby WR też ustąpiła ze swoich stołków. WR do dymisji, do rozwiązania, precz z parlamentu. Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Frederick Hufflepuff - 24.03.2016 (24.03.2016, 19:07:06)Jan Kaniewski link napisał(a): [quote author=Mikołaj Patryk Dostojewski link=topic=4797.msg42338#msg42338 date=1458839005]Można przykłady negatywnego działania WR na Bialenię? Wiesz, coś więcej niż argumentum ad personam. [/quote] Szkodliwe ustawy ( o obywatelstwach, o partiach), biurokratyzacja od której pękały wskaźniki pomiaru. I tutaj wezwanie aby WR też ustąpiła ze swoich stołków. WR do dymisji, do rozwiązania, precz z parlamentu. [/quote] Raz jeszcze przypominam Panu o tym, że jest Pan Ministrem Spraw Wewnętrznych Republiki Bialeńskiej! Poważne państwo nie powinno mieć takiego rządu, którego członkowie zwracają się do innych w sposób poniżej wszelkiej krytyki i nieadekwatny do zajmowanego przez nich (członków rządu) stanowiska. Bardzo proszę, aby powstrzymał się Pan od nawoływań do rozwiązania Wspólnoty Rozwoju. Co innego partia polityczna, a co innego reprezentujący nas wszystkich Rząd i Prezydent. Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Jan Kaniewski - 24.03.2016 (24.03.2016, 19:09:31)Frederick Hufflepuff link napisał(a): [quote author=Jan Kaniewski link=topic=4797.msg42344#msg42344 date=1458839226]Można przykłady negatywnego działania WR na Bialenię? Wiesz, coś więcej niż argumentum ad personam. [/quote] Szkodliwe ustawy ( o obywatelstwach, o partiach), biurokratyzacja od której pękały wskaźniki pomiaru. I tutaj wezwanie aby WR też ustąpiła ze swoich stołków. WR do dymisji, do rozwiązania, precz z parlamentu. [/quote] Raz jeszcze przypominam Panu o tym, że jest Pan Ministrem Spraw Wewnętrznych Republiki Bialeńskiej! Poważne państwo nie powinno mieć takiego rządu, którego członkowie zwracają się do innych w sposób poniżej wszelkiej krytyki i nieadekwatny do zajmowanego przez nich (członków rządu) stanowiska. Bardzo proszę, aby powstrzymał się Pan od nawoływań do rozwiązania Wspólnoty Rozwoju. Co innego partia polityczna, a co innego reprezentujący nas wszystkich Rząd i Prezydent. [/quote] Ta partia polityczna powinna zostać uznana za organizację wywrotową na takiej samej zasadzie, na której opierać będzie się personalne oskarżenie. Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Bajtuś - 24.03.2016 Scyzoryk się w kieszeni otwiera jak słucha się p. Kaniewskiego. Sam był w Parlamencie i probował wcisnąć niedopracowaną ustawę o mediach, a jak został skrytykowany za niedoróbki to sie obraził na Parlament i sobie poszedł, ale potem tylnymi drzwiami wprowadził te sama ustawę jako rozporządzenie, a teraz śmie innych pouczać. Niech idzie na szczaw, albo na drzewo banany prostować, a nie zabierać sie za politykę. Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Eddard Noqtern - 24.03.2016 Szanowni Państwo, Demonstracja zacznie się już za 45 minut. Spotykamy się pod Pałacem Prezydenckim o 19. Zabierzcie flagi, gwizdki, ciepłe ubrania, termosy, namioty, głośniki, radia, telefony - będziemy pod Pałacem tak długo, aż Pani Prezydent wyjdzie z niego - albo z własnej woli do czego nalegamy, albo wyprowadzona przez policję państwową do radiowozu (oby nie na noszach do karetki). Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Jan Kaniewski - 24.03.2016 (24.03.2016, 19:12:58)Bajtuś link napisał(a): Scyzoryk się w kieszeni otwiera jak słucha się p. Kaniewskiego. Sam był w Parlamencie i probował wcisnąć niedopracowaną ustawę o mediach, a jak został skrytykowany za niedoróbki to sie obraził na Parlament i sobie poszedł, ale potem tylnymi drzwiami wprowadził te sama ustawę jako rozporządzenie, a teraz śmie innych pouczać. Niech idzie na szczaw, albo na drzewo banany prostować, a nie zabierać sie za politykę. Niedopracowana ustawa to według Pana taka, która nie jest zgodna z wytycznymi WR. Jeśli tak mam rozumieć ten cyrk, który miał miejsce w ważnej instytucji jako jest parlament to ja dziękuję. To była farsa i nic ponad to. Myli Pan dwa porządki rozporządzenia, ustawy, a mnie śmie pouczać o dopracowaniu lub nie? Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Kamil Maciejewski - 24.03.2016 http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?topic=4807.msg42348;topicseen#msg42348 - w pałacu prezydenckim złożony został wniosek o zniesienie internowania. Mam nadzieję, że jego przyjęcie będzie pierwszym krokiem ku pogodzeniu obu zwaśnionych stron. Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Mikołaj Patryk Dostojewski - 24.03.2016 (24.03.2016, 19:16:35)Jan Kaniewski link napisał(a): [quote author=Bajtuś link=topic=4797.msg42350#msg42350 date=1458839578] Niedopracowana ustawa to według Pana taka, która nie jest zgodna z wytycznymi WR. Jeśli tak mam rozumieć ten cyrk, który miał miejsce w ważnej instytucji jako jest parlament to ja dziękuję. To była farsa i nic ponad to. Myli Pan dwa porządki rozporządzenia, ustawy, a mnie śmie pouczać o dopracowaniu lub nie? [/quote] Ustawa ta nie miała racji bytu, chociażby z powodu nie spełnienia wymogów techniki prawodawczej. Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Jan Kaniewski - 24.03.2016 (24.03.2016, 19:21:29)Mikołaj Patryk Dostojewski link napisał(a): [quote author=Jan Kaniewski link=topic=4797.msg42353#msg42353 date=1458839795] Niedopracowana ustawa to według Pana taka, która nie jest zgodna z wytycznymi WR. Jeśli tak mam rozumieć ten cyrk, który miał miejsce w ważnej instytucji jako jest parlament to ja dziękuję. To była farsa i nic ponad to. Myli Pan dwa porządki rozporządzenia, ustawy, a mnie śmie pouczać o dopracowaniu lub nie? [/quote] Ustawa ta nie miała racji bytu, chociażby z powodu nie spełnienia wymogów techniki prawodawczej. [/quote] Proszę Pana tutaj nie chodzi o jakiś osobliwy akt mojej zemsty w tym wszystkim, ale troski o poszanowanie prawa, które sami sobie ustanowiliśmy. Do tego będę namawiał, każdego z którym tutaj jak i innych miejscach Republiki Bialeńskiej bedę rozmawiał. Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Maciej Kamiński - 24.03.2016 WR nie neguje władzy rządu, tylko krytykuje poczynania rządu i nawołuje do dobrowolnego odejścia od władzy. Negowaliby, gdyby ogłosili, że ni z tego, ni z owego, przejmują władzę. Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Kamil Maciejewski - 24.03.2016 MSW Brodrii podejmuje się bardzo trudnej misji pogodzenia obu stron: http://brodria.bialenia.org.pl/index.php?topic=4809.msg42375#msg42375. Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Frederick Hufflepuff - 24.03.2016 (24.03.2016, 20:00:43)Kamil Maciejewski link napisał(a): MSW Brodrii podejmuje się bardzo trudnej misji pogodzenia obu stron: http://brodria.bialenia.org.pl/index.php?topic=4809.msg42375#msg42375. I na starcie wielkie niepowodzenie i faux pas - Cytat:kompromis był korzystny dla: Bialenii, Hasselandu i - przede wszystkim - Brodrii.Jeżeli miałby być to konsensus na takich warunkach, to nie zgadzamy się na to. Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Eddard Noqtern - 24.03.2016 Powoli pod Pałac Prezydencki zaczęło schodzić coraz więcej ludzi. Wiele z nich miało ze sobą bialeńskie flagi, niektórzy trzymali sztandary Hasselandu, Brodrii lub wszystkich trzech państw. Przybyły całe rodziny - osoby starsze, w wieku średnim, rodzice z dziećmi, młodzież. Były to osoby wszelkich narodowości i ras. Dostrzeżono nawet kilku Razuryjczyków i Rosyjan i chyba mniejszość Sarmacką. Powoli ludzie zaczęli rozkładać namioty, szykować miejsce pod ogniska i rozkładać bagaże. Tymczasem przed wejściem Pałacu zaczął zbierać się tłum. Tam też znajduje się duży namiot organizatorów demonstracji. Powiewa przed nim flaga Bialenii, Hasselandu, Brodrii i Wspólnoty Rozwoju. Budowany jest też mały podest. Między tłumem rozeszła się informacja, że zaraz protest się zacznie. Ludzie odeszli więc od swych "tymczasowych miejsc zamieszkania" i wszyscy zbliżali się do sceny. Było ich setki, tysiące, a cały czas przybywali nowi. ![]() Punktualnie o dwudziestej z ustawionych przy scenie głośników rozległa się głośna muzyka. Wielu ludzi przyłączyło się i śpiewało chórem: Po zakończeniu na scenie pojawił się Eddard Noqtern - główny organizator demonstracji. Szanowi Bialeńczycy, Aleksandra Dostojewska-Swarzewska pokazała, że nie umie rządzić państwem. Pokazała, że nie można jej ufać. Pokazała kompletny brak odpowiedzialności i brak kompetencji. Jakie błędy popełniła Pani Prezydent? Przypomnijmy sobie: 1) Ośmieszyła Bialenię wydając "oświadczenie", w którym wysunęła roszczenia wobec Teutonii. 2) Tchórzowsko wycofała swoje oświadczenie, nie przyznając się do błędu i nie przepraszając nas i Teutończyków za swoje zachowanie. 3) Wprowadziła Stan Wyjątkowy bez żadnych powodów i prawdopodobnie bezprawnie. 4) Nielegalnie starała się zniszczyć opozycję - nieudacznie próbując internować mnie i Fredericka Hufflepuffa. 5) Powołała na "prywatnego "ministra osobę z zagranicy. 6) Bez powodu odwołała doświadczonego dowódcę armii wstawiając na jej miejsce osobę sobie przychylną. 7) Obrażała i groziła Hasselandowi, wykazując swoją wrogość wobec tego narodu. Można by tak wymieniać jeszcze długo...
Zawołajmy razem:
A-lek-san-dra do dy-mi-sji! [attachment id=1 msg=42386]
Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Kamil Maciejewski - 24.03.2016 Przepraszam za to. Moim celem jest uspokojenie wszystkich, aby mogli usiąść do rozmów. W sprawie każdego celu mojej misji jestem otwarty i gotowy do rozmów. Edycja: nieprzemyślana część postu została naprawiona. |