Forum Republiki Bialeńskiej
Testament Aleksandry - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Testament Aleksandry (/thread-4860.html)

Strony: 1 2

Odp: Testament Aleksandry - Ronon Dex - 06.04.2016

(06.04.2016, 17:53:28)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Myślałem jedynie o asyście wojskowej na pogrzebie urzędującej głowy państwa.
Zastrzelonej/odstrzelonej karnie przez Policję? Moim zdaniem... nie przystoi.

Odp: Testament Aleksandry - Alberto Carlos de Médici y Zep - 06.04.2016

Odstrzelona została Aleksandra, co do poczynań której możemy mieć wątpliwości, więc śmiało możemy ją krytykować. Jednakże chować będziemy dwukrotnego prezydenta Bialenii, tak więc abstrahując od sympatii i antypatii politycznych i stosunku do jej rządów, powinniśmy zapewnić jej - chcąc nie chcąc, legalnemu prezydentowi państwa - oficjalny pogrzeb z pełna asystą i należytą czcią. Mimo wszystko Sasza była przedstawicielem państwa bialeńskiego, więc choćby z tego powodu zasługuje na minimum szacunku. Tak więc, apeluję o oddzielenie sfery publicznej od sfery prywatnej (do której śmiało można zaliczyć także ocenę ostatniej prezydentury).

Odp: Testament Aleksandry - Frederick Hufflepuff - 06.04.2016

Pogrzeb państwowy nie jest złym rozwiązaniem, ale zważmy na to, że to odejście nie musi być faktycznym zaprzestaniem na zawsze działalności w Bialenii. Oby po tym ewentualnym honorowym pogrzebie, Pani Prezydent nie zjawiła się na forum i nie zaczęła obrażać rywali.

Odp: Testament Aleksandry - Ronon Dex - 06.04.2016

(06.04.2016, 18:06:44)Alberto de Medici link napisał(a): Jednakże chować będziemy dwukrotnego prezydenta Bialenii, tak więc abstrahując od sympatii i antypatii politycznych i stosunku do jej rządów, powinniśmy zapewnić jej - chcąc nie chcąc, legalnemu prezydentowi państwa - oficjalny pogrzeb z pełna asystą i należytą czcią.
Pogrzeb z "należytą czcią" - nie widzę problemu. Nie jestem zwolennikiem "skakania po grobie" - tak w wirtualu, jak i w realu... tylko proszę armii w to nie mieszać. Akurat n.p. Aleksandra nijakich zasług dla SZ RB nie miała, a więc te SZ RB mieszać się w jej pogrzeb nie zamierzają.

W czasach gdy tworzyłem SZ RB i gdy powróciłem by je dalej prowadzić to się nie mieszaliśmy w politykę. Nie mieszaliśmy w to co ta kobieta czyniła za życia i dalej nie zamierzamy po jej v-śmierci. SZ RB nie chcą mieć nic wspólnego z pogrzebem tej kobiety, tak jak nie chciały mieć nic wspólnego z jej działaniem za życia.

Proszę przyjąć, że na jej grobie tańczyć nie będziemy, ale też nie zamierzamy czcić jej pochówku.

Odp: Testament Aleksandry - Alberto Carlos de Médici y Zep - 06.04.2016

Jak komandir uważa, nie będziemy przecież do niczego przymuszać. Ostateczną decyzję co do sposobu pochówku zmarłej powinien podjąć Car Brodrii wraz z rodziną.

Odp: Testament Aleksandry - Mikołaj Patryk Dostojewski - 06.04.2016

Uważam że najodpowiedniejszym miejscem na pochówek Aleksandry będzie Sankt Aleksandrov. Jako Car Brodrii nie zamierzam czynić żadnych przeszkód w organizacji pogrzebu na terenie Brodrii.

Odp: Testament Aleksandry - Ametyst Faradobus - 06.04.2016

Jeżeli bardzo potrzebujecie wojskowej asysty to mogę dostarczyć członków jednej z licznych podlegających mi formacji, potrzebna jest tylko zgoda odpowiednich władz. Oprawa wedle życzenia.