![]() |
|
Brak klimatu w regionach... - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Brak klimatu w regionach... (/thread-488.html) Strony:
1
2
|
Re: Brak klimatu w regionach... - MvP - 09.03.2014 Cytat:[quote author="MvP"] To może pójść za ciosem i skoro chcecie odejść od nazw określających położenie kierunkami geograficznymi - nazwać to: Wolnograd i Prowincja Stołeczna (Region Stołeczny... skoro prowincje przestały się podobać), albo jeszcze inaczej... Wolnograd i Polesie (może być też np. Polesie Bialeńskie) - wszak najwięcej tam lasów. [/quote] Polesie brzmii w sumie dobrze ale jak dla mnie ciutkę sie kojarzy z pewnym zacofaniem danego regionu, dlatego nie jestem do końca przekonany, ale w sumie czemu nie? Re: Brak klimatu w regionach... - AndrzejSwarzewski - 09.03.2014 Cytat:To może pójść za ciosem i skoro chcecie odejść od nazw określających położenie kierunkami geograficznymi - nazwać to: Wolnograd i Prowincja Stołeczna (Region Stołeczny... skoro prowincje przestały się podobać), albo jeszcze inaczej... Wolnograd i Polesie (może być też np. Polesie Bialeńskie) - wszak najwięcej tam lasów.Hmm, można tak zrobić. Tylko powinniśmy spytać pana Sapiehę co o tym sądzi. Wszak on tam rządzi i nie chciałbym burzyć mu koncepcji. Re: Brak klimatu w regionach... - Ronon Dex - 09.03.2014 Cytat:Hmm, można tak zrobić. Tylko powinniśmy spytać pana Sapiehę co o tym sądzi. Wszak on tam rządzi i nie chciałbym burzyć mu koncepcji.Przecież niczego nie narzucam, a tylko proponuję... podrzucam pomysł - napisałem przecież "może". Cytat:Polesie brzmii w sumie dobrze ale jak dla mnie ciutkę sie kojarzy z pewnym zacofaniem danego regionuBo używasz niewłaściwych skojarzeń z reala... Mnie tam "polesie" kojarzy się z lasami, a przecież 50% obecnej prowincji centralnej to właśnie lasy trzy puszcze i jedne bory... :wink: :wink::wink: Re: Brak klimatu w regionach... - Maciej Kamiński - 10.03.2014 Cytat:Zmiana nazwy? BAŁAGAN, CHAOS, DEZORGANIZACJA! Stworzenie całej masy nieformalnych regionów? SUPER POMYSŁ! Ech...Może rozmawiajmy poważnie? Chciałeś pomysł - rzucam pomysł. Ma być koloryt - będzie. A w administracji zostanie porządek? Zostanie. To tylko alternatywa. Nie ma co podgrzewać dyskusji. Cytat:Polesie brzmii w sumie dobrze ale jak dla mnie ciutkę sie kojarzy z pewnym zacofaniem danego regionu, dlatego nie jestem do końca przekonany, ale w sumie czemu nie?A od nazwy Garbowo Prowincja Wschodnia robi się rycerska? Re: Brak klimatu w regionach... - AndrzejSwarzewski - 05.04.2014 Macie jakiś pomysł na to co zrobić z całkowicie nieaktywnym i nie rokującym Pomorzem Nowoauterskim? W prowincji tej nic się nie dzieje i nie ma zbyt dużych szans na zmianę tej sytuacji. Jak jakiś nowy mieszkaniec będzie chciał zaangażować się w tego typu klimat to wybierze w miarę aktywny Region Nadoceaniczny. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? Podzielić pomiędzy sąsiednie samorządy, czy może jednak pozostawić Pomorze Nowoauterskie i czekać na cud? Re: Brak klimatu w regionach... - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 05.04.2014 Regionów i tak mamy za dużo, podzielić. Re: Brak klimatu w regionach... - AndrzejSwarzewski - 05.04.2014 Pytanie tylko jaka część Pomorza powinna znaleźć się w Dżamahiriji, jaka na Polesiu, a jaka w Nadoceanii. Re: Brak klimatu w regionach... - Maciej Kamiński - 05.04.2014 Większość pewnie pójdzie do Polesia, jeśli nie będziemy chcieli zbytnio wykrzywiać granic. Re: Brak klimatu w regionach... - AndrzejSwarzewski - 05.04.2014 Wykrzywianie granic wcale nie jest takie złe. A Polesie jako stołeczny region nie powinien być jakoś strasznie duży. No i Polesie na pomorzu nie pasowałoby zbytnio. Proponuję dać dużą część Regionowi Nadoceanicznego, bo tak by to pasowało. Re: Brak klimatu w regionach... - Maciej Kamiński - 05.04.2014 Cytat:Wykrzywianie granic wcale nie jest takie złe.Dobra, skoro już dzielimy, to proponuję tak: do Kluczyna dać do DB, do Polesia pas między Kluczynem a Rybinem, a resztę do RNO. Re: Brak klimatu w regionach... - Ronon Dex - 06.04.2014 Cytat:Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? Podzielić pomiędzy sąsiednie samorządy, czy może jednak pozostawić Pomorze Nowoauterskie i czekać na cud?Poczekać... jeśli wyjdzie nam kwestia rozruszania gospodarki, jeśli wyjdą założenia, że nic nie bierze się z niczego to i regiony ruszą, bo będzie się starało równomiernie rozkładać firmy. Ponadto uważam, że znowu się spieszycie... trochę "wolnego miejsca" z czasem się może przydać. Ja bym spokojnie poczekał Nowa Auttera też się rozwinie w chwili gdy komunikacja przestanie być sztuką dla sztuki. Mamy tam kilka portów rybackich... trzeba po prostu rozwinąć ryboustwo (pomyślę nad tym... w wolnej chwili), może też powstać stocznia rybacka. Nie musimy mieć wszystkiego już, teraz - wszak zabawa w RB ma trwać, a nie być akcją na krótki czas. Zachować spokój... zresztą przecież mogą się pojawić nowi obywatele, może ktoś będzie chciał coś zagospodarować. Re: Brak klimatu w regionach... - AndrzejSwarzewski - 06.04.2014 Możemy zostawić, jednak z doświadczenia własnych podróży międzynarodowych muszę powiedzieć, że puste działy i nieaktywne regiony straszą. Mamy więcej regionów od największych mikronacji, a ze względu na niewielką liczbę ludności wiadomo, że nie możemy ich zagospodarować. Re: Brak klimatu w regionach... - Ronon Dex - 06.04.2014 Cytat:Mamy więcej regionów od największych mikronacji, a ze względu na niewielką liczbę ludności wiadomo, że nie możemy ich zagospodarować.Ja to bym się zastanowił na przyszłością Autonomii Jahołdajewszczyzny - bo po rezygnacji Jerzego nikt się tym nie zajmuje i pewnie nie zajmie. Jak dla mnie przy kolejnej edycji mapy jest to pierwszy twór regionalny w ogóle do likwidacji - będzie wtedy jeden region mniej... z tym Pomorzem to w sumie mógłbym pokombinować z tym rybołówstwem w wolnej chwili i spróbować to rozkręcić jakoś... coś pomyślę. W sumie na porty mam pewien pomysł... nawet sobie dopasowałem swego czasu podobne geograficzne z Ship Simulatora, to może Nową Autterę bym zrobił. Re: Brak klimatu w regionach... - Maciej Kamiński - 06.04.2014 Cytat:Ja to bym się zastanowił na przyszłością Autonomii Jahołdajewszczyzny - bo po rezygnacji Jerzego nikt się tym nie zajmuje i pewnie nie zajmie.A ja się z tym nie zgodzę - ale nie dlatego, że nikt się tym nie zajmuje, ale głównie dlatego, że sporo o tej Jahłodajewszczyźnie mówimy, tylko nie w jej dziale. Zgrana jest już ona z dziejami Bialenii. Re: Brak klimatu w regionach... - AndrzejSwarzewski - 06.04.2014 Jahołdajewszczyzna w odróżnieniu od Pomorza ma konkretny, ciekawy klimat. Re: Brak klimatu w regionach... - Jan Sapieha - 06.04.2014 Autonomia ma najlepszy klimat, pózniej Wolnograd. Do innych mało zaglądam to nie wiem. Re: Brak klimatu w regionach... - Ronon Dex - 06.04.2014 Cytat:Jahołdajewszczyzna w odróżnieniu od Pomorza ma konkretny, ciekawy klimat.Problem w tym, że jak się nikt tym nie zajmie to będzie to klimat może i ciekawy, ale martwy. Co do Pomorza zachowałbym cierpliwość... Przypominam, że w zasadzie tak naprawdę istniejemy od stycznia tego roku (formalnie nie liczę, ale w styczniu zaczęło się poważne tworzenie RB), a po drodze forum dwa razy się przenosiło, a raz utraciło dwa tygodnie danych. Raptem 3 miesiące poważnej pracy, dwie przeprowadzki, utrata pracy za 1/6 tego czasu - nie rozstrzygajmy nic pochopnie, po prostu są ważniejsze sprawy, tworzyliśmy system państwowy, armię, mapę, infrastrukturę, tworzymy gospodarkę - nie ma czasu po prostu na zabawę w jakieś "klimaty". Jeżeli nasze państwo ma istnieć jeszcze długo (w co wierzę) to po prostu na wszystko przyjdzie czas, będą momenty nie obciążone to się będziemy bawić w "klimaty", a i Pomorze ruszy... sam coś chętnie wrzucę, ale po prostu teraz każdy wolny czas poświęcony na budowę RB, przeznaczam, na sprawy ważniejsze niż "klimat w regionach". Tak więc nie marudźmy, róbmy swoje, a czas doprowadzi do rozwoju i Pomorza. Re: Brak klimatu w regionach... - Jan Sapieha - 06.04.2014 Może Pomorze zostawmy jeszcze. Ktoś przyjdzie i się go min obdaruje. Nawet przy odrobinie szczęścia nawet sam wybierze sobie ten region
|