Forum Republiki Bialeńskiej
Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html)
+----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej XXII kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-90.html)
+----- Wątek: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka (/thread-5698.html)

Strony: 1 2 3

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Ronon Dex - 20.07.2016

Może skończymy ten "cyrk" wynikły z "chorej" ordynacji wyborczej? Czy może będziemy czekać w nieskończoność aż co niektórzy, którzy weszli do Parlamentu z "partyjnego klucza" pojawią się na Forum za tydzień, dwa lub miesiąc?

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Maciej Kamiński - 20.07.2016

Cóż, powiadomiłem jednego całkowicie nieobecnego, a drugi się czasie głosowania logował. Wniosek jest słuszny, a tej dwójce zaliczam jedną nieobecność na poczet wykopania z grona posłów.

Głosowanie zamykam (4-1-0), a nowemu marszałkowi gratuluję objęcia urzędu.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Alberto Carlos de Médici y Zep - 22.07.2016

Zrzekam się mandatu.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Ronon Dex - 23.07.2016

W miejsce Alberto de Medici zgodnie z ordynacją wyborczą i wyrokiem sądowym, który dokonał jej interpretacji wchodzi kolejna osoba z listy OPB czyli Ametyst Faradobus. Stosowne rozporządzenie zostało wydane, a nowy poseł proszony jest o złożenie poselskiej przysięgi (ślubowania).

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Feliks Spirkin - 24.07.2016

Dla dobra kraju zrzekam się mandatu poselskiego. Na chwilę obecną brak czasu oraz chęci daje mi się we znaki, więc nie ma sensu blokować komuś innemu tej funkcji.

/-/ Markus Wettin

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Ronon Dex - 25.07.2016

Przyjmuję rezygnację posła Markusa Wettina.

No i mamy problem, o którym pisałem zwracając się do Sądu Ludowego o interpretację prawa. Tyle, że sędzia udał się na urlop i interpretacji szybko nie będzie. W związku z tym, że Parlament pracować musi jestem skazany za samodzielną decyzję w tej sprawie.

Nie ma już nikogo na liście zwycięskiej partii... Uzupełnienie składu Parlamentu musi odbyć się więc z list WR lub BPD. Czekam 24 godziny na przysięgę posła Ametysta Faradobusa - jeżeli to nie nastąpi to uznam, że nie podjął on mandatu i zwalnia się kolejne miejsce w Parlamencie. W tym wypadku do składu Parlamentu wejdzie jeden poseł z listy WR i jeden z listy BPD. Jeżeli jednak Ametyst Faradobus w ciągu 24 godzin złoży przysięgę to będę musiał samodzielnie dokonać interpretacji prawa i podjąć decyzją kto wchodzi do parlamentu za Markusa Wettina - czy ktoś z WR czy z BPD. Czekam więc 24 godziny czyli do jutra do 4.30.

W związku z problemami z wypełnianiem obowiązków poselskich proszę o:

1. Deklaracje osób startujących w wyborach z list WR i BPD czy ewentualnie są w stanie i mają chęć przyjąć mandaty poselskie, w szczególności osoby "pierwsze wolne" na listach partyjnych czyli:
- Piotra de Zaym
- Tomasza Bagrata-Dostojewskiego.

2. Kontakt z Marszałkiem Parlamentu posła Iwana Pietrowa-Dostojewskiego, w celu wytłumaczenia absencji podczas głosowania i złożenia deklaracji czy dalej zamierza wypełniać obowiązki poselskie w RB, ponieważ w czasie głosowania w Parlamencie, w którym nie uczestniczył - był obecny i pisał posty na Forum CB.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Piotr Pawel I - 25.07.2016

Ja jestem w stanie, z zastrzeżeniem zmniejszenia aktywności w I połowie sierpnia.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Iwan Pietrow - 25.07.2016

Cytat:2. Kontakt z Marszałkiem Parlamentu posła Iwana Pietrowa-Dostojewskiego, w celu wytłumaczenia absencji podczas głosowania i złożenia deklaracji czy dalej zamierza wypełniać obowiązki poselskie w RB, ponieważ w czasie głosowania w Parlamencie, w którym nie uczestniczył - był obecny i pisał posty na Forum CB.

Szanowny Marszałku!

Proszę wybaczyć, że nie wziąłem udziału w głosowaniu. Niestety pochłonęły mnie obowiązki Cara. Nie mam jednak zamiaru rezygnować z bycia posłem.

(25.07.2016, 12:10:44)Iwan Pietrow-Dostojewski link napisał(a):Niestety pochłonęły mnie obowiązki Cara. Nie mam jednak zamiaru rezygnować z bycia posłem.
Rozumiem i przyjmuję do wiadomości... byłem po prostu trochę zdziwiony, bo biorąc pod uwagę Wasze dążenia w CB to myślałem, że jesteście "żywotnie zainteresowani" tym aktem prawnym, który pewne możliwości jednak otwiera bez potrzeby toczenia "sporu".

Jedna absencja zdarzyć się może... życie.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Thomas von Lisendorff - 25.07.2016

Potwierdzam gotowość przejęcia mandatu posła Parlamentu XXII Kadencji.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Eddard Noqtern - 25.07.2016

Proponuje rozwiązanie kompromisowe. W sytuacji kiedy partia A i B dostała tyle samo głosów, a należy uzupełnić wolne miejsce w Izbie do Parlamentu dostaje się osoba, która posiada większą liczbę folwarków.

(25.07.2016, 14:35:51)Eddard Noqtern link napisał(a):Proponuje rozwiązanie kompromisowe. W sytuacji kiedy partia A i B dostała tyle samo głosów, a należy uzupełnić wolne miejsce w Izbie do Parlamentu dostaje się osoba, która posiada większą liczbę folwarków.
Jest to jedno z wyjść z sytuacji, które rozpatruję. W każdym razie poczekam (jak zapowiadałem) do rana - jeśli Ametyst Faradobus nie "podejmie mandatu" to sytuacja będzie prosta: dwa wakujące (w takiej sytuacji) mandaty zostaną rozdzielone pomiędzy kandydatów obu partii, które otrzymały taką samą liczbę głosów w wyborach.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Ronon Dex - 26.07.2016

Ametyst Faradobus się nie kontaktował, nie złożył przysięgi i nie logował się na forum - uznaję więc, że mandatu nie przyjął (pewnie realowo po prostu wyjechał na urlop). Z braku jasnych zasad prawa przyznałem po jednym mandacie WR i BPD i sądzę, że to najlepsze wyjście.

Do parlamentu wchodzą więc:
- Piotr de Zaym ze Wspólnoty Rozwoju;
- Tomasz Bagrat-Dostojewski z Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Nowym posłom gratuluję, zapraszam do złożenia przysięgi i pracy w Parlamencie. Mam nadzieję, że prace Parlamentu będą już przebiegały bez zakłóceń do końca tej kadencji.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Piotr Pawel I - 26.07.2016

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Bóg!

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Thomas von Lisendorff - 27.07.2016

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Bóg!

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Iwan Pietrow - 07.08.2016

Zrzekam się mandatu posła.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Ronon Dex - 07.08.2016

W związku z powyższym stwierdzam wygaśnięcie mandatu i powołuje do składu Parlamentu Ametysta Faradobusa.

Stosowne rozporządzenie - http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?topic=6088.new#new

Nowy poseł proszony jest o złożenie przysięgi.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Ametyst Faradobus - 07.08.2016

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Rozum i Godność Człowieka!

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Ronon Dex - 07.08.2016

Dziękuję Panie Pośle i zapraszam do aktywnej pracy w Parlamencie.