![]() |
|
Oświadczenie Państwa Swarzewskich - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Oświadczenie Państwa Swarzewskich (/thread-5722.html) Strony:
1
2
|
Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - Frederick Hufflepuff - 18.07.2016 Severino Castiglioni-Faradobus, owszem, był w składzie tego Rządu i starał się zahamować kontrowersje, ale robił to w sposób wyważony i udany. Minister Rabotowicz starając się wygasić emocje, jeszcze je podsycił, na co już nie może być wytłumaczenia i czego w żadnym razie nie można usprawiedliwić. Wracając do meritum - obywatele nie życzą sobie, żeby decyzje podejmowano ponad ich głowami, żeby nie mieli na nie wpływu, a w sondażu jasno wypowiedzieli się przeciwko powrotowi Prezydent do kraju. Postępowanie wbrew woli społeczeństwa jest błędem, i to sporym. Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - Ronon Dex - 18.07.2016 (18.07.2016, 13:22:19)Frederick Hufflepuff link napisał(a):Postępowanie wbrew woli społeczeństwa jest błędem, i to sporym.Tyle, że jeżeli wejdzie w życie nowy kodeks to ostateczna decyzja będzie w rękach władzy sądowniczej - a ta jednak powinna kierować się prawem, a nie tzw. "opinią publiczną". Poczekajmy spokojnie na ewentualne wejście w życie (a najpierw na ewentualne przyjęcie przez Parlament) nowego prawa, które w ogóle da taką możliwość, potem na ewentualną decyzję Prezydenta (bo przecież nie musi podejmować działań wobec tych osób, a tylko może to zrobić), a w końcu na decyzję jaką podejmie sąd wobec byłej Prezydent (bo przecież wyrok sądu nie musi być dla niej pozytywny). Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - Frederick Hufflepuff - 18.07.2016 Otóż nie musimy na nic już czekać - decyzje podjęto bez Parlamentu, bez Prezydenta i bez Sądu. Ludzi, którzy niszczyli kraj, zaproszono tutaj po raz drugi. Najgorszy jest jednak styl, w jakim to uczyniono - nikomu nic nie mówiąc, czekając na to, aż społeczeństwo (w opinii pewnych osób "głupie") zorientuje się, że coś jest nie tak. Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - Maciej Kamiński - 18.07.2016 A co ja Ci poradzę, że moje możliwości wyrzucania są ograniczone do parametrów informatycznych (plus jeszcze bardziej hamowane przez precedens Broklinsa)? Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - AndrzejSwarzewski - 18.07.2016 (18.07.2016, 13:22:19)Frederick Hufflepuff link napisał(a):Wracając do meritum - obywatele nie życzą sobie, żeby decyzje podejmowano ponad ich głowami, żeby nie mieli na nie wpływu, a w sondażu jasno wypowiedzieli się przeciwko powrotowi Prezydent do kraju. Postępowanie wbrew woli społeczeństwa jest błędem, i to sporym.Obywatele nie życzą sobie, żeby opinię w ich obywatelu wydawana ponad ich głowami, żeby nie mieli na nią wpływu. Wypowiadanie się w imieniu społeczeństwa wbrew jego woli jest błędem, i to sporym. Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 18.07.2016 Jeśli dobrze pamiętam to ja sam po prostu przestałem być aktywny a nie zostałem skazany wyrokiem za zdradę ale mogę się mylić. :c Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - Eddard Noqtern - 18.07.2016 Tym razem muszę stanąć po stronie Akrypy. Rzeczywiście nie został on skazany, a podczas Rządów Dostojewskiej wykazywał się raczej racjonalnym podejściem, często przeciwstawiając się dziwacznym i głupim zachowaniom szalonej prezydent. Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - Maciej Kamiński - 18.07.2016 Nie wspominając też o fakcie, że wybiórcze rozliczanie za zasługi jest nie ten teges. Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - Hewret von Thorn - 18.07.2016 (18.07.2016, 22:36:55)Maciej Kamiński link napisał(a):wybiórcze rozliczanie za zasługi jest nie ten teges. Ale typowe dla pana Fredericka Hufflepuffa. Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - Maciej Kamiński - 18.07.2016 Idzie przeżyć, ale nie przy takiej skali. Wykluczanie osoby, która w pewnym momencie była głównym motorem napędowym ratowania państwowości w ogóle (elo I i II Wolny Wolnograd), za obecność w jednym nielubianym rządzie, to duża przesada. Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - Frederick Hufflepuff - 19.07.2016 Panowie chcą teraz zagłuszyć głos własnego sumienia czy głosy krytykujące niewłaściwą postawę względem wygnanych, skazanych na karę śmierci osób? Raz jeszcze podkreślam - Szacowne Grono, w swoim własnym kręgu, postanowiło nie zważać na przepisy prawne, na prace nad nowym Kodeksem Karnym i przywróciło do działalności Prezydent Swarzewską-Dostojewską i Fiodora Swirydiuka (na szczęście na krótko). Andrzej Swarzewski nie jest już Prezydentem i nie powinien podejmować decyzji takich jak ta, na którą miał teraz niewątpliwy wpływ i miał w niej swój udział. Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - Hewret von Thorn - 19.07.2016 (19.07.2016, 10:42:57)Frederick Hufflepuff link napisał(a):Szacowne Grono, w swoim własnym kręgu, postanowiło nie zważać na przepisy prawne, na prace nad nowym Kodeksem Karnym i przywróciło do działalności Prezydent Swarzewską-Dostojewską i Fiodora Swirydiuka (na szczęście na krótko). Ależ nikt nikogo nie przywracał do działalności. Maciej jest osobą kompetentną do pilnowania porządku, stąd też musiał czekać na pewne poszlaki. Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - Frederick Hufflepuff - 19.07.2016 Staram się to zrozumieć, ale nie bardzo to do mnie przemawia. Liczę, że to się już nigdy więcej nie powtórzy, a Państwo Swarzewscy darują sobie jakieś oświadczenia, bo one naprawdę nie są zbyt istotne. Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - Ronon Dex - 19.07.2016 (19.07.2016, 10:42:57)Frederick Hufflepuff link napisał(a):...i Fiodora Swirydiuka.Tym razem będę Fiodora jednak bronił (a raczej trudno mnie podejrzewać o jakieś specjalne sympatie dla niego), nie próbował pisać postów na Forum, a ograniczył się do "Krzykopudełka", które nie jest do końca uregulowane (jak sam Maciej stwierdził). Zdaje się pamiętam problem z dawnych czasów, który dotyczył podwójnego konta i zdaje się sąd wtedy delikwenta (nie pamiętam kto to był) uniewinnił lub odstąpił od karania bo z tego drugiego konta nie napisano żadnego posta na Forum. Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - Maciej Kamiński - 19.07.2016 (19.07.2016, 12:52:18)Ronon Dex link napisał(a):[quote author=Frederick Hufflepuff link=topic=5895.msg52661#msg52661 date=1468917777]Tym razem będę Fiodora jednak bronił (a raczej trudno mnie podejrzewać o jakieś specjalne sympatie dla niego), nie próbował pisać postów na Forum, a ograniczył się do "Krzykopudełka", które nie jest do końca uregulowane (jak sam Maciej stwierdził). Zdaje się pamiętam problem z dawnych czasów, który dotyczył podwójnego konta i zdaje się sąd wtedy delikwenta (nie pamiętam kto to był) uniewinnił lub odstąpił od karania bo z tego drugiego konta nie napisano żadnego posta na Forum. [/quote] To właśnie "precedens Broklinsa", o którym wspominałem. Problem z krzykopudełkiem zniknie wraz z nową reformą. Odp: Oświadczenie Państwa Swarzewskich - AndrzejSwarzewski - 19.07.2016 (19.07.2016, 10:42:57)Frederick Hufflepuff link napisał(a):Andrzej Swarzewski nie jest już Prezydentem i nie powinien podejmować decyzji takich jak ta, na którą miał teraz niewątpliwy wpływ i miał w niej swój udział.Bzdura. Zarówno Hewret, jak i Maciej (bo to chyba do Macieja należała tu decyzja) nie konsultują ze mną podejmowanych przez siebie działań. (19.07.2016, 11:04:12)Frederick Hufflepuff link napisał(a):Liczę, że to się już nigdy więcej nie powtórzy, a Państwo Swarzewscy darują sobie jakieś oświadczenia, bo one naprawdę nie są zbyt istotne.Jestem obywatelem bialeńskim i mam prawo oświadczać na forum swojego państwa wszystko, czym nie łamię prawa.
|