![]() |
|
Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Administracja samorządowa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-5.html) +--- Dział: Rzesza Bialeńska (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-551.html) +---- Dział: Lew Wolnogradu (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-522.html) +---- Wątek: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki (/thread-6089.html) |
Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Karol Medycejski - 17.08.2016 Cytat:Sama przebudowa to technicznie w sumie proste i szybkie - po prostu oryginał zostawia się w PSD w warstwach i przesunąć przy dodawaniu nowego herbu to nie jest problem. Dodanie o ustawienie godeł na nowo to jakieś 10 min. Jeśli chce się to zrobić na łapu-capu to faktycznie około 10 minut. Jeśli jednak chce się zachować pewną symetrię i układ, to na pewno dużo dłużej przy takiej ilości herbów. Cytat:Osobiście jestem od poczatku trochę sceptyczny do tych wielu godeł... no ale jak innym podoba to nie będę oponował. Będą potrzebne tylko oryginały godeł, nieco większe niż te 64x64 pxs w działach lenn. Samo wykonanie tego na tle naszego orła to też w sumie niezbyt złożona robota. Wciąż tego nie widzę. Raczej europejsko inspirowane herby na orle Saladyna. Jak dla mnie nie za bardzo... Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Albert von Metzer - 17.08.2016 Może po prostu pracujemy na herbie złej Rzeszy? Oto moja propozycja: [attachment id=1 msg=56177] Nie ma tylko pomysłu co umieścić w środku. Jakiś zdolniejszy ode mnie grafik zmieniłby też orła na bialeńskiego. Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Ronon Dex - 17.08.2016 Przyznam, że osobiście jestem sceptyczny co do jakichkolwiek nawiązań do III Rzeszy... Ot tak po prostu. Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Karol Medycejski - 17.08.2016 (17.08.2016, 15:53:13)Ronon Dex link napisał(a):Przyznam, że osobiście jestem sceptyczny co do jakichkolwiek nawiązań do III Rzeszy... Ot tak po prostu. Zdecydowanie, od jakichkolwiek symboli totalitarnych powinniśmy się trzymać z daleka. Tym bardziej, że one nie są nawet ładne, bo ideologie, które je wykorzystywały lub wykorzystują, to zazwyczaj ordynarne i ohydne dyktatury zbudowane na populizmie lub rewolucji... Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Ronon Dex - 17.08.2016 Dzisiaj raczej to już do wieczora jestem "na telefonie", ale jutro spróbuję coś z naszym orłem pokombinować... Ktoś wie ile tych herbów w tych chwili jest? Choćby tak orientacyjnie... Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Hewret von Thorn - 17.08.2016 Wyciąć i wstawić pod warstwę herby.
Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Ronon Dex - 17.08.2016 I tak można... ale chyba nie wyglądało by to najlepiej. Ilość jest o tyle ważna, że trzeba obmyślić taki układ, który będzie jakoś wyglądał i jednocześnie koncepcja nie będzie "się psuła" przy dodawaniu kolejnych. Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Thomas von Lisendorff - 17.08.2016 Oto moja propozycja : [attachment id=1 msg=56190]
Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Hewret von Thorn - 17.08.2016 Ale flaga i herb to dwie różne rzeczy. ![]()
Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Maciej Kamiński - 17.08.2016 (17.08.2016, 15:56:31)Karol Medycejski link napisał(a):[quote author=Ronon Dex link=topic=6269.msg56179#msg56179 date=1471441993] Zdecydowanie, od jakichkolwiek symboli totalitarnych powinniśmy się trzymać z daleka. Tym bardziej, że one nie są nawet ładne, bo ideologie, które je wykorzystywały lub wykorzystują, to zazwyczaj ordynarne i ohydne dyktatury zbudowane na populizmie lub rewolucji... [/quote] Nie będziesz mi tu obrażał jedynej słusznej flagi państwowej: [attachment id=1 msg=56230] Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Karol Medycejski - 18.08.2016 (17.08.2016, 23:01:41)Maciej Kamiński link napisał(a):[quote author=Karol Medycejski link=topic=6269.msg56180#msg56180 date=1471442191] Zdecydowanie, od jakichkolwiek symboli totalitarnych powinniśmy się trzymać z daleka. Tym bardziej, że one nie są nawet ładne, bo ideologie, które je wykorzystywały lub wykorzystują, to zazwyczaj ordynarne i ohydne dyktatury zbudowane na populizmie lub rewolucji... [/quote] Nie będziesz mi tu obrażał jedynej słusznej flagi państwowej: [attachment id=1 msg=56230] [/quote] Ależ będę: szkaradztwo, szkaradztwo, szkaraaaaadztwo! Tfu, ble, ble. Całe szczęście, że to nie jest flaga państwowa... Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Severino Castiglioni - 18.08.2016 (17.08.2016, 16:40:04)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a):Oto moja propozycja : Tfu jakie to szkaradne, bo nawiązuje do... Wiecie sami. Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep - 18.08.2016 (18.08.2016, 10:54:43)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):[quote author=Tomasz Bagrat-Dostojewski link=topic=6269.msg56190#msg56190 date=1471444804] Tfu jakie to szkaradne, bo nawiązuje do... Wiecie sami. [/quote] Żebyś Ty jeszcze wiedział co ta flaga reprezentuje. Odsyłam do Księgi Apokalipsy, rozdziału 12, wersetów 1-6. Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Ametyst Faradobus - 18.08.2016 Jeżeli gwiazdki to tylko takie: http://www.alternatehistory.com/forum/attachments/jewish-ssr-png.120913/ Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Ronon Dex - 18.08.2016 Tak na szybko... [attachment id=1 msg=56284] Oczywiście tarcze można ustawiać różnie w zależności od ilości... i koncepcji. Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Albert von Metzer - 18.08.2016 (18.08.2016, 12:30:07)Ronon Dex link napisał(a):Tak na szybko...Ja z takim sztandarem mogę iść w bój na koniec świata. Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Ronon Dex - 18.08.2016 Jakby to miało służyć za sztandar to bez trudu mogę dodać drzewce i "frędzle". Mam to nawet przygotowane bo zrobiłem sobie szablon do sztandarów wojskowych... tylko jakoś nie znalazłem na razie czasu by je wykonać. Może jesienią... Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Karol Medycejski - 18.08.2016 No właśnie, tylko problem jest taki, że miast na faktycznym herbie (lub godle, bo właściwie trudno powiedzieć, które z nich ma RB) tarcze trzeba by umieszczać w zasadzie na takim sztandarze. Mnie taka koncepcja zupełnie nie przekonuje, ale to moje zdanie. Niedługo postaram się przedstawić inny pomysł. Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Ronon Dex - 18.08.2016 Można oczywiście umieścić małe herby lenn na skrzydłach nieco w tym przypadku większego orła... A napis "Rzesza Bialeńska" dać na szarfie zamiast napisu "Bialenia" Odp: Rada Nieustająca przy Lwie Wolnogradu ds. Heraldyki - Ametyst Faradobus - 18.08.2016 Moim zdaniem powinniśmy połączyć wzory socrealistyczne z tradycją arystokratyczną i stworzyć coś w ten deseń. |