Forum Republiki Bialeńskiej
Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Kampanie i polityka (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-73.html)
+---- Wątek: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 (/thread-6101.html)

Strony: 1 2

Odp: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 - Piotr Pawel I - 18.08.2016

Spróbuję odpowiedzieć na więcej zarzutów ob. Swirydiuka...

Cytat:I co to da? Ludzie są zniechęceni do obecnych partii i ich nie wybierają. Nie rozumiem przyciskania na siłę kogoś do czegoś. Czy to nie podchodzi pod zabieranie ludziom wolności słowa przyjaciele rozwoju?
Już na ten temat wypowiedział się Eddard Noqtern. Jak ktoś jest obywatelem, to jednak ma nie tylko prawa, ale i obowiązki. Jak nie chce głosować, niech się zrzeknie obywatelstwa. A jak ktoś jest zniechęcony do partii, które są, to albo niech je zmienia - albo założy własną.

Cytat:punkt a) już jest, a punkt b) może prowadzić do zmian autorytarnych, przed którymi wspólnota nas chroni.
A niby czemu tworzenie nowych urzędów ma prowadzić do autorytaryzmu? To absurd.

Cytat:TAK, BIUROKRACJA. PRZY, PRZY, PRZYDA SIĘ!
A co tu biurokratycznego? Dbanie o prawa człowieka - biurokratyczne?... Czyli Obywatel jest przeciwny prawom człowieka?

Cytat:Po co? To nie ma sensu!
Trudno polemizować z takim stwierdzeniem, bo wg. mnie sens dbania o tradycję i wiedzę historyczną obywateli Bialenii jest wielki. Chyba, że ktoś nie czuje się Bialeńczykiem...

Cytat:Bo to jest takie potrzebne. xD
Już Ronon Dex o tym pisał, nie będę po nim powtarzał.

Cytat:Po co? Co nam to da?
Lepszą v-gospodarkę.

Cytat:Patrz w górę.
Patrz w górę.

Cytat:Regulacje. Czy serio wspólnotowcy są keynesistami?
Nie; wspólnotowcy chcą stworzenia v-gospodarki - a więc patrz w górę.

Cytat:Reguluj to, reguluj tamto, wprowadź taką umowę pod jurysdykcją państwa, takie podatki...
Nie; v-gospodarka wymaga minimum regulacji jednak. Patrz w górę.

Cytat:Bo świąt jest za mało! Dokładnie tak!
Można zrobić z Bialenii Leblandię. Ale będzie nieco za nudno. Świąt jest za mało - zgadzam się!

Cytat:Kopia mojego pomysłu rynku mikroświatowego wykluczając sam rynek. xD

To co - niedobrze?

Odp: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 - Eddard Noqtern - 18.08.2016

(18.08.2016, 15:41:54)Maciej Kamiński link napisał(a):Cóż, przy wielokrotnych przenosinach dzieła niestety zaginęły...

Dlatego warto stworzyć takie miejsce, w którym przechowywane będą i nie zginą w przyszłości.

Odp: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 - Fiodor Swirydiuk - 18.08.2016

(18.08.2016, 15:28:56)Eddard Noqtern link napisał(a):[quote author=Maciej Kamiński link=topic=6281.msg56307#msg56307 date=1471526253]
[quote author=Fiodor Swirydiuk link=topic=6281.msg56277#msg56277 date=1471513184]
Cytat:6. Stworzenie Muzeum Historii Bialenii, nieco na wzór Muzeum Hasselandzkiego.
Po co? To nie ma sensu!
Ależ ma, tyle tylko, że takowe muzeum już mamy założone.
[/quote]
Tylko, że dosyć małe i puste. Może czas na nowszą edycję?
[/quote]
Chcecie, to zajmijcie się tym.

Odp: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 - Eddard Noqtern - 18.08.2016

Taki jest właśnie nasz plan, Fiodorze.  Wink

Odp: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 19.08.2016

Nie śledzę tej dyskusji i ostatnio zbytnio RB ale dlaczego taki antyludzki rak jak fiodor ma prawo głosu i ktoś mu jeszcze odpowiada?
PS. Czekam na pozew i kłótnie o to, że i tak jestem mniej wartościowym mieszkańcem.

Odp: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 - Eddard Noqtern - 19.08.2016

(19.08.2016, 08:39:06)Akrypa Rabotowicz von Primisz link napisał(a):Nie śledzę tej dyskusji i ostatnio zbytnio RB ale dlaczego taki antyludzki rak jak fiodor ma prawo głosu i ktoś mu jeszcze odpowiada?
PS. Czekam na pozew i kłótnie o to, że i tak jestem mniej wartościowym mieszkańcem.
Akrypo, Fiodor "odsiedział" 8 tygodni w więzieniu, a teraz nie ma prawa głosu w wyborach. Chyba każdy zasługuję na drugą szansę?

Odp: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 - Fiodor Swirydiuk - 19.08.2016

(19.08.2016, 08:39:06)Akrypa Rabotowicz von Primisz link napisał(a):Nie śledzę tej dyskusji i ostatnio zbytnio RB ale dlaczego taki antyludzki rak jak fiodor ma prawo głosu i ktoś mu jeszcze odpowiada?
Dopiszę sobie wyzwisko do podpisu Akrypa. :*

Odp: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 - Ronon Dex - 19.08.2016

(18.08.2016, 12:44:37)Fiodor Swirydiuk link napisał(a):Szkoda, że mnie Seweruś wykluczył z grona wybierających i wybieranych, bo mi się nudzi.
A ja to bym na Twoim miejscu nie narzekał - bo Sędzia to akurat zastosował najniższą możliwą karę z art. 57 par. 2, mógł zastosować znacznie wyższą (z banicją włącznie), a do tego środek karny też raczej z "dolnej półki".

(19.08.2016, 10:21:47)Eddard Noqtern link napisał(a):Chyba każdy zasługuję na drugą szansę?
I zobaczymy jak ją wykorzysta...

Odp: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 - Frederick Hufflepuff - 19.08.2016

(19.08.2016, 11:01:13)Ronon Dex link napisał(a):I zobaczymy jak ją wykorzysta...

Otóż to! Myślę, że wykorzystanie danej szansy jest o wiele istotniejsze niż sam fakt otrzymania szansy przez, w tym przypadku, Fiodora. Szansa jest możliwością zreflektowania się, możliwością zachowania się zupełnie inaczej niż wcześniej się zachowywało, czyli lepiej, porządniej, jest wreszcie możliwością niezwykłą, bo rzadko kiedy ktoś otrzymuje nasze zaufanie po raz wtóry. Fiodorze, weź się w garść i wykorzystaj ten moment!

Odp: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 - Maciej Kamiński - 19.08.2016

(19.08.2016, 11:16:06)Frederick Hufflepuff link napisał(a):[quote author=Ronon Dex link=topic=6281.msg56391#msg56391 date=1471597273]I zobaczymy jak ją wykorzysta...

Otóż to! Myślę, że wykorzystanie danej szansy jest o wiele istotniejsze niż sam fakt otrzymania szansy przez, w tym przypadku, Fiodora. Szansa jest możliwością zreflektowania się, możliwością zachowania się zupełnie inaczej niż wcześniej się zachowywało, czyli lepiej, porządniej, jest wreszcie możliwością niezwykłą, bo rzadko kiedy ktoś otrzymuje nasze zaufanie po raz wtóry. Fiodorze, weź się w garść i wykorzystaj ten moment!
[/quote]
Lol, nie. Wystarczy nie nazywać się Markus Vilander. >Tongue

Odp: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 - Fiodor Swirydiuk - 19.08.2016

Ja mam już czwartą szansę. Kto was matematyki uczył?

Odp: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 - Maciej Kamiński - 19.08.2016

(19.08.2016, 19:16:38)Fiodor Swirydiuk link napisał(a):Ja mam już czwartą szansę. Kto was matematyki uczył?
https://www.youtube.com/watch?v=0gWE_nlahws

Odp: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 - AndrzejSwarzewski - 19.08.2016

A jak tam Markus Vilander radzi sobie w Wurstlandii? :3

Odp: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016 - Frederick Hufflepuff - 19.08.2016

(19.08.2016, 17:39:29)Maciej Kamiński link napisał(a):Lol, nie. Wystarczy nie nazywać się Markus Vilander.

Zupełnie nie zrozumiałeś tego fragmentu mojej wypowiedzi. Różnica między otrzymaniem szansy a ponownym zaufaniem jest tak gigantyczna, że aż trudno o jakieś porównanie do tego monumentalizmu przepaści. Szansa jest możliwością niezwykłą, bo rzadko kiedy ufamy drugiej osobie w pełni po raz wtóry, więc kolejna szansa jest zaufaniem, ale częściowym, co stwarza okazję, by swoje zachowanie zmienić, a tym samym zaufanie odbudować do maksimum.

(19.08.2016, 20:23:35)Frederick Hufflepuff link napisał(a):[quote author=Maciej Kamiński link=topic=6281.msg56440#msg56440 date=1471621169]Lol, nie. Wystarczy nie nazywać się Markus Vilander.

Zupełnie nie zrozumiałeś tego fragmentu mojej wypowiedzi. Różnica między otrzymaniem szansy a ponownym zaufaniem jest tak gigantyczna, że aż trudno o jakieś porównanie do tego monumentalizmu przepaści. Szansa jest możliwością niezwykłą, bo rzadko kiedy ufamy drugiej osobie w pełni po raz wtóry, więc kolejna szansa jest zaufaniem, ale częściowym, co stwarza okazję, by swoje zachowanie zmienić, a tym samym zaufanie odbudować do maksimum.
[/quote]
Wciąż podtrzymuję swoje zdanie. Gdybyś miał rację, to Sasza nie zostałaby wybrana na drugą kadencję.

(19.08.2016, 20:25:04)Maciej Kamiński link napisał(a):Wciąż podtrzymuję swoje zdanie. Gdybyś miał rację, to Sasza nie zostałaby wybrana na drugą kadencję.

Inaczej ta zasada, o której mówiłem, funkcjonuje w warunkach mikronacyjnych, a inaczej w realowych, ale wyjątek potwierdza regułę.