Forum Republiki Bialeńskiej
Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - Aleksandra D-S - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - Aleksandra D-S (/thread-6185.html)

Strony: 1 2

Odp: Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - Aleksandra D-S - Guliano Montini - 25.08.2016

A kto ci każe zwracać się do niej per Pani Prezydent?

Odp: Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - Aleksandra D-S - Severino Castiglioni - 25.08.2016

Teddy - masz rację. Honorowy zwrot a przypisywanie tytułu to co innego. Dodam, że w realnym polskim prawie jest też takie wykroczenie.

Edit: do nauczycieli w liceum też mówisz "profesorze", a nie mogą się oni podpisać w tej sposób. Do lekarzy (nie doktorów nauk medycznych) mówisz "doktorze", a podpisują się lek. med.

Odp: Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - Aleksandra D-S - Tadeusz Krasnodębski - 25.08.2016

Guliano, nikt mi nie każe, ale ziębi mnie, że używała tego tytułu. Zresztą, Królowa Bialenii też nie powinna, skoro rozwiodła się z Andrzejem, a on sam nie życzy sobie, aby się nim posługiwała. Moim zdaniem to łamie art. 52. kk i mam nadzieję, że Sąd się tym zajmie - o ile Maciej przyjmie zgłoszenie. Bo w moim odczuciu przestępstwo nie ustało, skoro teraz AIDS uznaje się za królową.

Odp: Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - Aleksandra D-S - Piotr Pawel I - 25.08.2016

Jest tradycja zwracania się do eksprezydenta "panie prezydencie", a także mówienia do wiceministra "panie ministrze", a podpułkownika - "panie pułkowniku".
Natomiast Kwaśniewski nie napisze sobie na drzwiach "Prezydent RP".

Odp: Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - Aleksandra D-S - Severino Castiglioni - 25.08.2016

Maciej się tym nie zajmie, bo to on decyduje, co stanowi prawo. W jego mniemaniu. Już niedługo. Jeszcze dzisiaj może wpłynie wniosek o powołanie tymczasowego oskarżyciela publicznego, gdyż uważam, że Maciej popełnił przestępstwo banując Aleksandrę w czasie tej bialeńskiej wiosny. Niech Sąd rozstrzyga.

Odp: Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - Aleksandra D-S - Piotr Pawel I - 25.08.2016

Maciej jest ostoją i filarem Republiki Bialeńskiej. Wg mnie powinien mieć immunitet dla samej tylko zasady. No ale wierzę, że sąd uzna, iż jest niewinny.

Odp: Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - Aleksandra D-S - Maciej Kamiński - 25.08.2016

(25.08.2016, 12:17:29)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):Maciej się tym nie zajmie, bo to on decyduje, co stanowi prawo. W jego mniemaniu. Już niedługo. Jeszcze dzisiaj może wpłynie wniosek o powołanie tymczasowego oskarżyciela publicznego, gdyż uważam, że Maciej popełnił przestępstwo banując Aleksandrę w czasie tej bialeńskiej wiosny. Niech Sąd rozstrzyga.
W pewnym sensie tak. Zdarza mi się na siłę szukać interpretacji przepisu, która oddali podstawy oskarżenia wobec kogoś. Czy grzeszę? Zostawiam do oceny.

Btw, nie mogę się doczekać zobaczenia dowodów, które zgromadziłeś.

(25.08.2016, 13:06:27)Piotr Pawel I link napisał(a):Maciej jest ostoją i filarem Republiki Bialeńskiej. Wg mnie powinien mieć immunitet dla samej tylko zasady. No ale wierzę, że sąd uzna, iż jest niewinny.
To chyba przesada... Nie jestem księciem Sarmacji.

(25.08.2016, 13:06:27)Piotr Pawel I link napisał(a):Maciej jest ostoją i filarem Republiki Bialeńskiej. Wg mnie powinien mieć immunitet dla samej tylko zasady. No ale wierzę, że sąd uzna, iż jest niewinny.

A czyli święta krowa? Może niech uzyska kult godny Kim Ir Sena.

Odp: Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - Aleksandra D-S - Frederick Hufflepuff - 25.08.2016

Oj, Panie Wiceprezydencie, te wypowiedzi są podszyte emocjami (zupełnie niepotrzebnie).

Odp: Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - Aleksandra D-S - Maciej Kamiński - 25.08.2016

(25.08.2016, 14:18:59)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):[quote author=Piotr Pawel I link=topic=6378.msg57347#msg57347 date=1472123187]
Maciej jest ostoją i filarem Republiki Bialeńskiej. Wg mnie powinien mieć immunitet dla samej tylko zasady. No ale wierzę, że sąd uzna, iż jest niewinny.

A czyli święta krowa? Może niech uzyska kult godny Kim Ir Sena.
[/quote]
[attachment id=1 msg=57374]

Odp: Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - Aleksandra D-S - Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep - 25.08.2016

W najbliższym czasie będe wnioskował u Patriarchy o ukrócenie jego smyczy, bo się za długa zrobiła i pies gryzie każdego przechodnia.

Daruj sobie. Rotria jest dla mnie dodatkiem i wiesz, że w każdej chwili mogę tym rzucić po raz kolejny. Ważniejsza jest Bialenia, w której nikt nie będzie łamał prawa bezkarnie, bo ma jakąś tam pozycje.

Cytat:A czyli święta krowa? Może niech uzyska kult godny Kim Ir Sena.

Bez przesady. W każdej mikronacji jest jedna lub kilka osób, które "trzymają" te wirtualne państwo w całości. Jak takowych nie ma, mikronacja pada.
Oczywiście, owe osoby nie są wolne od grzechów. Ale powinny być traktowane szczególnie.

Odp: Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - Aleksandra D-S - Aleksandra Dostojewska - 25.08.2016

Wiele już zostało powiedziane, mi jako przyszłej synowej Króla Skarlandu nie wypada uczestniczyć w publicznym praniu brudów, jednakże sprawa jest na tyle poważna, że wezmę udział w procesie przeciw Maciejowi.

Czy prawo przewiduje dla takich osób wyjątki? Nie. Ja jestem prawnikiem i przez ten pryzmat oceniam. Czy ktoś postępuje w zgodzie z prawem czy nie.

Śmiało, Sasza, zobaczmy, czy wyjdzie mi to procesowanie lepiej niż Sukcesowi.

Odp: Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - Aleksandra D-S - Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep - 25.08.2016

(25.08.2016, 16:36:13)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):Czy prawo przewiduje dla takich osób wyjątki? Nie. Ja jestem prawnikiem i przez ten pryzmat oceniam. Czy ktoś postępuje w zgodzie z prawem czy nie.

Żądam miłosierdzia niż ofiary. Tobie przebaczono to i Ty przebacz. Ścisły związek z prawem całkowicie niszczy człowieka. Ty jesteś idealnym przykładem, dlatego przywołuje Cię do porządku i proszę o miłosierdzie i zrozumienie. Jej Carska Wysokość poprawiła swój tytuł bo taki zostawiła aż do uśmiercenia, a z nami jest raptem kilka dni. Po co robić show? Nadal mscisz się na ludziach z powodu Twojego nieudanego działania?

Chopie mnie nie chodzi o Aleks. Właściwie chodzi. Uważam, że wyrok śmierci na nią, który ukrócił jej prezydenturę zapadł niezgodnie z prawem. I chcę, by rozstrzygnął to Sąd.