![]() |
|
Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html) +---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html) +----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej XXIII Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-93.html) +----- Wątek: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka (/thread-6200.html) Strony:
1
2
|
Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Hewret von Thorn - 13.09.2016 Czy ktoś ogłosi wyniki referendum? Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Bajtuś - 13.09.2016 Powinien to zrobić WiceMarszałek. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Hewret von Thorn - 13.09.2016 Okej. Jeśli Wicemarszałek będzie dokonywał zmian Konstytucji, to proszę pamiętać o poprawce z hymnem - o której Bajtuś zapomniał. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Bajtuś - 13.09.2016 Była publikowana ..zaraz poszukam gdzie ją wstawiłem. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Hewret von Thorn - 13.09.2016 Opublikowana jak najbardziej, ale nie wprowadzona do ustawy zasadniczej. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Bajtuś - 13.09.2016 Ano. To tak jak ktoś pierwszy raz sprawował funkcję Marszałka, a vice nie podpowiedział. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Eddard Noqtern - 16.09.2016 Wróciłem. Niestety jestem zawiedziony nieaktywnością Wicemarszałka, w związku z czym będę zmuszony do poszukania nowego zastępcy, który znajdzie więcej czasu. Ustawy Konstytucyjne wejdą w życie za 7 dni, czyli 23.09. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Eddard Noqtern - 17.09.2016 Zważając na ustęp 2, artykuł 5 Regulaminu Parlamentu - Cytat:2. Z niezapowiadanej nieobecności poseł ma obowiązek wytłumaczyć się Marszałkowi w sposób zadowalający Marszałka w terminie 1 dnia od następnego po głosowaniu zalogowania się na forum Republiki. - proszę posłów: 1) Piotra de Zayma o wyjaśnienie nie wzięcia udziału w głosowaniu "Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach". 2) Piotra de Zayma, Mikołaja Patryka Dostojewskiego, Bajtusia i Ronona Dexa o wyjaśnienie nie wzięcia udziału w głosowaniu "Projekt ustawy o zniesieniu ustaw i zmianie ustaw". 3) Mikołaja Patryka Dostojewskiego o wyjaśnienie nie wzięcia udziału w głosowaniu "Projekt ustawy o zmianie ustawy o ewidencji ludności. Przypominam Posłom, że: Cytat:1. Posłowie mają obowiązek wziąć udział w głosowaniu. Cytat:3. W przypadku nieobecności parlamentarzysty na pięciu głosowaniach z rzędu, Marszałek Parlamentu może wystąpić do Parlamentu o uznanie mandatu poselskiego za wygaszony. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Bajtuś - 17.09.2016 (17.09.2016, 16:38:13)Eddard Noqtern link napisał(a):Bajtusia o wyjaśnienie nie wzięcia udziału w głosowaniu "Projekt ustawy o zniesieniu ustaw i zmianie ustaw".Sprawy "realowe", mam czasową możliwość zaglądania na forum i poprostu przegapiłem termin głosowania. Sytuacja powinna ulec diametralnej zmianie pod koniec września, a może trochę wcześniej. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Mikołaj Patryk Dostojewski - 18.09.2016 Nie wziąłem udziału w głosowaniu ze względu na dużą ilość obowiązków w świecie realnym - w tym tygodniu miałem mało czasu na v-państwa. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Ronon Dex - 18.09.2016 Zgłosiłem swoją nieobecność (nieaktywność) w dniach 9-19.09 w temacie "Usprawiedliwienia" (post z 8.09 około 21) - powodem jest realowy wyjazd urlopowy. W głosowaniach, o których otrzymałem informację via PW udział wziąłem, a tego jednego o którym powiadomienia nie otrzymałem po prostu nie zauważyłem zaglądając na forum sporadycznie i tylko z telefonu. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Piotr Pawel I - 19.09.2016 Powodem jest tzw. realioza, czyli nadmiar wyjazdów i rozmaitych innych obowiązków... Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Eddard Noqtern - 19.09.2016 Przyjmuję usprawiedliwienia do wiadomości. Proszę tylko Posłów o poświęcenie chociaż kilku minut dziennie i sprawdzenie Parlamentu - chociaż do udziału w głosowaniu, ale także w debatach. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Eddard Noqtern - 23.09.2016 (16.09.2016, 22:26:40)Eddard Noqtern link napisał(a):Ustawy Konstytucyjne wejdą w życie za 7 dni, czyli 23.09. Zmiany zostały wprowadzone do Konstytucji. Ufff... Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Eddard Noqtern - 01.10.2016 W związku z udziałem w wyborach prezydenckich zrzekam się mandatu poselskiego. Tak więc p.o. Marszałka do czasu wyboru nowego zostanie Wicemarszałek Frederick Hufflepuff. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Frederick Hufflepuff - 01.10.2016 Ogłaszam więc wybory na Marszałka Parlamentu XXIII Kadencji. Bardzo proszę o zgłaszanie kandydatur. Ja pragnę zgłosić kandydaturę Mikołaja Patryka Dostojewskiego. Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - Maciej Kamiński - 01.10.2016 Najpierw byś się zajął zwolnionym mandatem. ,
Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory marszałka - AndrzejSwarzewski - 03.10.2016 Zrzekam się prawa do objęcia mandatu. |