![]() |
|
K/5/2016 - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Sądownictwo Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-98.html) +---- Dział: Wokanda spraw karnych (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-112.html) +---- Wątek: K/5/2016 (/thread-6217.html) Strony:
1
2
|
Odp: K/5/2016 - Maciej Kamiński - 31.08.2016 Cytat:Ponadto za zgodą Sądu, proszę Pana Oskarżonego o wskazanie podstawy prawnej, z racji której dokonał mojego uśmiercenia, bo takowa wskazana mi osobiście również nie była.Art. 3, lit. e) Kodeksu Wykroczeń z dnia 30 lipca 2014 r., za złamanie art. 5 lit. g) wspomnianego kodeksu. Cytat:Nadmienię, iż w myśl Oskarżyciela, przedmiotem sporu nie jest to, czy Oskarżony poinformował mnie o zamiarach zastrzelenia, ale to iż nie poinformował mnie o możliwości odwołania się od jego decyzji.Nadmienię, że oskarżyciel nie zdecydował się jakkolwiek uzasadnić, dlaczego niby miałbym to robić i dlaczego za brak zrobienia tego miałbym ponieść jakiekolwiek konsekwencje. Nie zdecydował się również w jakikolwiek sposób odnieść do moich argumentów przeciwko temu, ani też nie podał żadnego przepisu, który jakkolwiek obligowałby mnie do tej czynności. Póki tego nie zrobi, ciągnięcie tego wątku uważam za stratę czasu. Cytat:Zezwalam, by rzeczone wiadomości zostały włączone do materiału dowodowego. Proszę o ich zaprezentowanie.[attachment id=1 msg=58026] [attachment id=2 msg=58026] [attachment id=3 msg=58026] Chciałbym, zanim ktoś zdecyduje się o to zapytać, tylko wyjaśnić - owe "bonusiki", o których wspominam, nie miały wpływu na moją decyzję - po prostu przy okazji szukania od nowa dowodów je znalazłem i uznałem, że będą miłym akcentem dla całej sprawy. Odp: K/5/2016 - Aleksandra Dostojewska - 31.08.2016 Wysoki Sądzie! Za Waszym pośrednictwem chciałabym prosić, aby Oskarżony podał mi link do wspominanego Kodeksu lub przedstawił pełen zapis tego przepisu prawnego. Ponadto pragnę sprostować, że informacja podawana przeze mnie jakoby mój drugi mąż Andrzej Swarzewski informował mnie o zamiarach Kamińskiego, była nieprawdziwa. To był mój pierwszy mąż. Za pomyłkę przepraszam. Odp: K/5/2016 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 31.08.2016 Cytat:Za Waszym pośrednictwem chciałabym prosić, aby Oskarżony podał mi link do wspominanego Kodeksu lub przedstawił pełen zapis tego przepisu prawnego. Pani oskarżony... dajcie satysfakcję tak pięknej kobiecie. Rozumiem, że Strony nie mają już pytań do świadka? Jeśli nie, to daję oskarżeniu prawo do skomentowania materiału dowodowego, przedstawionego przez oskarżonego. Odp: K/5/2016 - Maciej Kamiński - 31.08.2016 Proszuńku: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?topic=2950.0 To tyle z tego, co chciałem wiedzieć od świadka - za wyłączeniem sytuacji, w której oskarżyciel zdecyduje się doprecyzować to, o czym mówiłem wcześniej. Odp: K/5/2016 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 31.08.2016 Świadek, w myśl art.10 ust.3 ustawy o sadownictwie, nie jest stroną w postępowaniu, dlatego nie przysługuje mu prawo do zadawania pytań, zwłaszcza stronom postępowania. Dlatego też post został umieszczony w koszu. (31.08.2016, 14:11:55)Maciej Kamiński link napisał(a):Nie zdecydował się również w jakikolwiek sposób odnieść do moich argumentów przeciwko temu, ani też nie podał żadnego przepisu, który jakkolwiek obligowałby mnie do tej czynności Proszę, by oskarżenie ustosunkowało się do słów oskarżonego, przy okazji wygłaszania komentarza do materiału dowodowego. Odp: K/5/2016 - Severino Castiglioni - 31.08.2016 Art. 11 ust. 1 Kodeksu Porządkowego, choć wprost nie nakłada on obowiązku na Policję informowania o możliwości odwołania. Odp: K/5/2016 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 02.09.2016 Cytat:Rozumiem, że Strony nie mają już pytań do świadka? Jeśli nie, to daję oskarżeniu prawo do skomentowania materiału dowodowego, przedstawionego przez oskarżonego. Rozumiem, że oskarżyciel nie chce ustosunkować się do materiału dowodowego. Pytań do świadka, jak widzę, też już, oskarżenie, nie ma. (31.08.2016, 16:16:28)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):Art. 11 ust. 1 Kodeksu Porządkowego, choć wprost nie nakłada on obowiązku na Policję informowania o możliwości odwołania. Przyjmę tę wypowiedź jako "ustosunkowanie się do słów oskarżonego". Cytat:To tyle z tego, co chciałem wiedzieć od świadka - za wyłączeniem sytuacji, w której oskarżyciel zdecyduje się doprecyzować to, o czym mówiłem wcześniej. Zdaje się, że to już nastąpiło. Zezwalam oskarżonemu na zabranie głosu. Odp: K/5/2016 - Maciej Kamiński - 02.09.2016 (31.08.2016, 16:16:28)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):Art. 11 ust. 1 Kodeksu Porządkowego, choć wprost nie nakłada on obowiązku na Policję informowania o możliwości odwołania.Innymi słowy, oskarżyciel nie ma żadnych dowodów ani przesłanek, że powinienem jakkolwiek interesować się tym, by kogoś ukaranego poinformować o możliwości odwołania. Zatem, tę część aktu oskarżenia można odciąć od reszty nożyczkami, rozerwać na strzępy, podeptać, opluć, zgarnąć na szufelkę i cisnąć w ogień piekielny. Również, oskarżyciel, jako że nie zdecydował się w żaden sposób ustosunkować do zaprezentowanego materiału dowodowego, to zawiódł także i w udowadnianiu, że odstrzelona była niepoinformowana o poczynaniach, które do kary ją doprowadziły. Zatem, tę część aktu oskarżenia można odciąć od reszty nożyczkami, rozerwać na strzępy, podeptać, opluć, zgarnąć na szufelkę i cisnąć w ogień piekielny. Także, oskarżyciel po pierwszej odpowiedzi nie zdecydował się (a przynajmniej wtedy, gdy uprawniony był do zabierania głosu) na odniesienie do kwestii zasady nemo iudex in casua sua. Nawet krzycząc w nieodpowiedniej chwili, wystosował jedynie pretensje za to, że jakaś Bogu ducha winna, przypadkowa osoba (w tej konkretnej sytuacji ja) nie poinformowała go o jego potencjalnych obowiązkach, nie zaś jakkolwiek popierające przekonanie o karalności takich czynów przepisy. Zatem, tę część aktu oskarżenia można odciąć od reszty nożyczkami, rozerwać na strzępy, podeptać, opluć, zgarnąć na szufelkę i cisnąć w ogień piekielny. I tak na akcie oskarżenia zostają daty i podpisy. W tej sytuacji nie widzę potrzeby dalszego przepytywania świadka. Przy okazji, Sądzie o Odpowiednim Wzroście, chciałbym spytać, jak wyglądają z sędziowskiej strony zapatrywania na moje wnioski z początku odpowiedzi na akt oskarżenia bezpośrednio? Odp: K/5/2016 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 02.09.2016 Cytat:I tak na akcie oskarżenia zostają daty i podpisy. W tej sytuacji nie widzę potrzeby dalszego przepytywania świadka. Wybornie, wobec tego, dziękuję świadkowi za udział w procesie. Świadek może odejść. Cytat:Przy okazji, Sądzie o Odpowiednim Wzroście, chciałbym spytać, jak wyglądają z sędziowskiej strony zapatrywania na moje wnioski z początku odpowiedzi na akt oskarżenia bezpośrednio? Sąd ustosunkuje się do nich podczas wydawania wyroku. Proszę oskarżyciela o ustosunkowanie się do słów oskarżonego. Przypominam, że, zgodnie z art.20 ust.1 ustawy o sądownictwie, odpowiedź powinna pojawić się w terminie nie dłuższym niż 24 godziny. Odp: K/5/2016 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 05.09.2016 Rozumiem, że oskarżenie nie ma zamiaru ustosunkować się do słów oskarżonego... Czy Strony składają jeszcze jakieś wnioski? Odp: K/5/2016 - Maciej Kamiński - 05.09.2016 O przejście wreszcie do mów końcowych bym wnioskował. Odp: K/5/2016 - Severino Castiglioni - 06.09.2016 Przepraszam, ale ostatnio realioza mnie dopadła. Nie mam nic do dodania w sprawie. Odp: K/5/2016 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 06.09.2016 Wybornie. Proszę zatem Strony o wygłoszenie mów końcowych. Odp: K/5/2016 - Maciej Kamiński - 06.09.2016 Ponieważ właściwie wszystko, co można było powiedzieć w mowie końcowej, zdążyłem powiedzieć już wcześniej, to jedynie podziękuję za intelektualną rozrywkę. Wnoszę o pełne uniewinnienie. Odp: K/5/2016 - Severino Castiglioni - 06.09.2016 Po przeprowadzonej rozprawie i ujawnionych dowodach oraz okolicznościach, odstępuję od aktu oskarżenia i również wnoszę o uniewinnienie. Odp: K/5/2016 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 07.09.2016 Cytat: |