Forum Republiki Bialeńskiej
Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html)
+----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej XXIII Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-93.html)
+----- Wątek: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach (/thread-6238.html)

Strony: 1 2 3 4

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Tadeusz Krasnodębski - 01.09.2016

Panie Marszałku,

Czy mógłbym prosić o przedłużenie debaty, abym mógł przedstawić za czyimś pośrednictwem projekt poprawki do projektu wprowadzającej odznaczenie dla aktywnych obywateli?

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Eddard Noqtern - 01.09.2016

Debata została już wydłużona do 4 września. Jeżeli nie uda się Panu zgłosić poprawki w tym terminie przedłużę ją o kolejne dwie doby.

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Tadeusz Krasnodębski - 05.09.2016

Marszałku, czy mógłbym prosić o to przedłużenie?

Przepraszam za tę sytuację, ale na weekend odpadłem z RB. Dziś podeślę Andrzejowi poprawkę, aby zgłosił ją w moim imieniu.

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Eddard Noqtern - 05.09.2016

O jak długie przedłużenie debaty Pan wnioskuje?

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Tadeusz Krasnodębski - 06.09.2016

Wystarczające na przedyskutowanie poprawki, która mam nadzieję jak najszybciej pojawi się tutaj Smile

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - AndrzejSwarzewski - 06.09.2016

Zgłaszam poprawkę autorstwa przedmówcy:
Cytat:10b. Order Aktywności.

a/ Order nadaje się osobom charakteryzującym się wyjątkową aktywnością oraz piszącym rzeczowe, wnoszące wiele do tematu posty na forum Republiki Bialeńskiej.

b/ Medal nadaje Prezydent Republiki Bialeńskiej na wniosek ministra właściwego ds. konkursów.

c/ Odznaczenie dzieli się na 3 klasy:

- Order Brązowy

- Order Srebrny

- Order Złoty

Cytat:Załącznik 5.:

[Obrazek: ckKefNm.png]

[Obrazek: aswtGtL.png]

[Obrazek: RWMbtCz.png]

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Tadeusz Krasnodębski - 06.09.2016

Zapomniałem o wysłaniu baretek autostwa Ronona...

Mógłby moderator połączyć post z postem Andrzeja?

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Eddard Noqtern - 07.09.2016

Bardzo proszę. Jednak przedstawiona przez Was poprawka jest niespójna. W którym miejscu ma pojawić się załącznik? Dodatkowo brakuje informacji czego ten załącznik dotyczy.

Dodatkowo, chciałbym zapytać co z ankietą dotyczącą nazw. Czy już się odbyła? [member=333]Teddy Upperwood[/member]

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Tadeusz Krasnodębski - 07.09.2016

Zapomniałem o ankiecie kompletnie. Proszę wybaczyć, miałem ostatnio trochę na głowie i byłem pewien, że spełniłem wszystkie swoje zobowiązania wobec RB.

W takim razie proszę o przedłużenie debaty do zakończenia ankiety. Dziś wieczorem przedstawię poprawioną poprawkę Wink

W związku z zaistniałymi okolicznościami postanawiam o przedłużeniu debaty o kolejne dwa dni.

Mam natomiast pytanie co do nazwy drugiego odznaczenia: nie lepiej byłoby medal aktywności zmiast orderu?

Kierowałem się zasadą, że order > medal. Stwierdziłem, że sensowna aktywność zasługuje na coś więcej Wink

Niespójne są też punkty a) i b) poprawki. W pierwszym napisano order w drugim medal.

Poprawiona poprawka:

Cytat:Artykuł 1a.

Do art. 3. Ustawy o odznaczeniach cywilnych i wojskowych z dnia 20 maja 2014 r. dodaje się następujący ustęp:

Cytat:10b. Order Aktywności.

a/ Order nadaje się osobom charakteryzującym się wyjątkową aktywnością oraz piszącym rzeczowe, wnoszące wiele do tematu posty na forum Republiki Bialeńskiej.

b/ Order nadaje Prezydent Republiki Bialeńskiej na wniosek Parlamentu.

- Order Brązowy

- Order Srebrny

- Order Złoty

Artykuł 2a.

Do Ustawy o odznaczeniach cywilnych i wojskowych z dnia 20 maja 2014 r. dodaje się następujący załącznik określający wygląd Orderu Aktywności:

Jakbym mógł prosić Andrzeja o wycofanie poprzedniej i wniesienie tej.

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Tadeusz Krasnodębski - 10.09.2016

Wygrał Medal Konkursowicza, jednym głosem pokonując Medal św. Izydora Wink

Ponownie proszę o ogarnięcie poprawki.

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Eddard Noqtern - 10.09.2016

Czy możemy już przejść do głosowania?

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Tadeusz Krasnodębski - 10.09.2016

Cały czas czekam, aż min. Andrzej wycofa niepoprawną poprawkę i ktoś wniesie tę wyżej.

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Maciej Kamiński - 10.09.2016

To ja sobie ją zgłoszę:
Cytat:Artykuł 1a.

Do art. 3. Ustawy o odznaczeniach cywilnych i wojskowych z dnia 20 maja 2014 r. dodaje się następujący ustęp:

Cytat:10b. Medal św. Izydora.

a/ Medal nadaje się osobom charakteryzującym się wyjątkową aktywnością oraz piszącym rzeczowe, wnoszące wiele do tematu posty na forum Republiki Bialeńskiej.

b/ Medal nadaje Prezydent Republiki Bialeńskiej na wniosek Parlamentu.

- Order Brązowy

- Order Srebrny

- Order Złoty

Artykuł 2a.

Do Ustawy o odznaczeniach cywilnych i wojskowych z dnia 20 maja 2014 r. dodaje się następujący załącznik określający wygląd Orderu Aktywności:

Tak przy okazji, właśnie zauważyłem, że fragment dawnej poprawki został pominięty (ta część zamieniająca kolejność przy Orderze Patrona). Czy można by to przy okazji poprawić?

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Bajtuś - 10.09.2016

Nawet trzeba ... dopisz Waść dodatkowy artykuł do swojej poprawki.

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Maciej Kamiński - 10.09.2016

Nie widzę najmniejszego sensu w ponownym dopisywaniu czegoś, co zostało uczciwie przegłosowane w przeszłości i musi być jedynie dorzucone do ustawy przez następcę na stanowisku Marszałka.

Odp: Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach - Eddard Noqtern - 10.09.2016

Przechodzimy więc do 2-dniowego głosowania.

Cytat:Karta do głosowania:

1) Projekt Ustawy zgłoszony przez Andrzeja Swarzewskiego: ZA/WSTRZYMUJE SIĘ/PRZECIW

2) Autopoprawka zgłoszona przez Andrzej Swarzewskiego: ZA/WSTRZYMUJE SIĘ/PRZECIW

3) Poprawka zgłoszona przez Macieja Kamińskiego: ZA/WSTRZYMUJE SIĘ/PRZECIW