![]() |
|
Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej (/thread-6283.html) |
Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Maciej Kamiński - 03.09.2016 (03.09.2016, 22:04:27)Fiodor Swirydiuk link napisał(a):[quote author=Maciej Kamiński link=topic=6478.msg58330#msg58330 date=1472931820]Może forum miłośników wieżowców od razu odwiedźmy? xD [/quote] A takowych to bym brał z pocałowaniem w rękę. Wreszcie Konstanty będzie miał z kim rozprawiać o wyglądzie miast. Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Fiodor Swirydiuk - 03.09.2016 Mówisz, masz.
Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Piotr Pawel I - 04.09.2016 Natychmiast zabieramy się za budowę wieżowców - np. w Vienbien - i będziemy szukać ludzi, którzy się na tym znają i nam pomogą... Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Hewret von Thorn - 04.09.2016 Republika Bialeńska - ostatni bastion republikanizmu! Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Gaudius van der Cathair - 05.09.2016 No niekoniecznie, jeszcze Trizondal jest. I Surmenia. Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Piotr Pawel I - 05.09.2016 Bialenia może przyciągać swą różnorodnością, bo jest republikańska, ale państwa stowarzyszone to monarchie. Ale to jest drugorzędna sprawa. Pierwszorzędna: jak dotrzeć do potencjalnych zainteresowanych, jeśli nie mamy wejść do TV (to najskuteczniejszy sposób!), radia (mniej skuteczny, ale jednak) i dużych portali (też skuteczny). I jeśli nie mamy dużych ani nawet średnich pieniędzy do wydania (dziesiątki tysięcy złotych!). Ja mam b. dobry kontakt do jednego dziennika i już próbowałem tam pisać, bez większego efektu. Ale spróbuję jeszcze. Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Alberto Carlos de Médici y Zep - 05.09.2016 Cytat:Pierwszorzędna: jak dotrzeć do potencjalnych zainteresowanych, jeśli nie mamy wejść do TV (to najskuteczniejszy sposób!), radia (mniej skuteczny, ale jednak) i dużych portali (też skuteczny). I jeśli nie mamy dużych ani nawet średnich pieniędzy do wydania (dziesiątki tysięcy złotych!). Ja mam b. dobry kontakt do jednego dziennika i już próbowałem tam pisać, bez większego efektu. Ale spróbuję jeszcze. [justify]O, wreszcie coś, co daje jakiekolwiek szanse. Media, które mają ogólnopolskie zasięg. I tutaj chyba jedynie Wasza Królewska Mość, jako nieco związany z tymi środowiskami (heh, dziś nawet czytałem artykuł Waszego Majestatu w "Plusie Minusie"), mógłby coś zdziałać. Jak dla mnie taki artykulik (jeśli nie przyjmie formy nachalnej reklamy), dajmy na to w "Rzepie", mógłby wiele dać. W każdym razie mielibyśmy pewność, że trafił bezpośrednio do szerokich mas. A nuż, może ktoś się zainteresuje?[/justify] [justify]@EDIT: udało mi się znaleźć dwa artykuł, traktujące o mikronacjach. Jeden z 2009 roku, a drugi sprzed trzech lat. Nie wiem, czy przyniosły one jakiś oddźwięk, zwłaszcza ten drugi, który wygląda na swoistą promocję, ale myślę, że raczej w tym kierunku wypadałoby iść. Inna sprawa, że można by się bardziej przygotować do tego typu przedsięwzięć, nie ograniczać się do opisu jednego państwa. [/justify] Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Piotr Pawel I - 06.09.2016 Jest szansa na opublikowanie czegoś w ROL, czyli "Rz" online. W papierze raczej czarno to widzę (prawda jest brutalna: wierszówki są małe, więc wydawanie ich na autora zewnętrznego jest marnotrawstwem, a ROL i tak praktycznie nie płaci w ogóle). Boję się jednak, że oddźwięk będzie hmmmm skromny. Ale myślmy co robić... Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Alberto Carlos de Médici y Zep - 06.09.2016 Cytat:W papierze raczej czarno to widzę (prawda jest brutalna: wierszówki są małe, więc wydawanie ich na autora zewnętrznego jest marnotrawstwem, a ROL i tak praktycznie nie płaci w ogóle). Boję się jednak, że oddźwięk będzie hmmmm skromny. My byśmy od nich pieniędzy nie wzięli, moglibyśmy nawet dopłacić. xD Cytat:Jest szansa na opublikowanie czegoś w ROL, czyli "Rz" online. Ja bym był za tym, żeby spróbować. A nuż się ktoś zainteresuje? Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Piotr Pawel I - 06.09.2016 Cytat:My byśmy od nich pieniędzy nie wzięli, moglibyśmy nawet dopłacić. xD Nie o to chodzi. Artykuł zajmuje miejsce - na resztę strony pozostaje mniej wierszówki dla własnych autorów... A jakbyśmy chcieli płacić jak za ogłoszenie, to byśmy hmmmmm musieli znaleźć bogatych sponsorów... Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Eddard Noqtern - 06.09.2016 A może jakieś inne pismo zgodziło by się na tego typu artykuł? Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Piotr Pawel I - 08.09.2016 Może by się zgodziło, ale trzeba jednak kogoś z redakcji znać - wysłanie tekstu mailem spowoduje zapewne, że trafi do kosza... Ale może taka propozycja, która wcale nie jest nowa, ale nigdy nie udało się jej zrealizować. Mamy tu osoby realnie mieszkające w różnych miastach (a może i wsiach...) Polski. Możemy zrobić tak: Cytat:załóżmy, że słynny Bialeńczyk Grzegorz Brzęczyszczykiewicz mieszka realnie w Chrząszczyrzewoszycach, powiat Łękołody. W Łękołodach wychodzi "Głos Łękołodów", a w Chrząszczyrzewoszycach jest nawet lokalna "Telewizja Kablowa Chrząszczyrzewoszyce". Proszę o info na PW - realne nazwisko i imię + mail/telefon, nazwa redakcji + adres mailowy. Napiszę do nich nie jako Król Hasselandu ani nawet poseł do Parlamentu Republiki Bialeńskiej, tylko przedstawiciel realowego Stowarzyszenia Polskich Mikronacji, a więc organizacji istniejącej, zaewidencjonowanej przez Prezydenta m.st. Warszawy i posiadającej nawet stronę na Facebooku. Zaproponuję im, by skontaktowali się z Grzegorzem i zrobili materiał o tym, jak Chrząszczyrzewoszyczanin działa w mikronacjach! Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Tadeusz Krasnodębski - 10.09.2016 Wpadłem na jeszcze inny pomysł reklamy Bialenii, ale nie jestem pewien, o ile coś takiego mogłoby być w ogóle zorganizowane - miesiąc w mikroświecie to za krótko, żebym miał wystarczające rozeznanie w tej kwestii. Czy istnieje możliwość, aby utworzyć państwo, które stowarzyszymy z Republiką? Będzie założone w całości przez nas, ale będzie się czymś na tyle wyróżniać na tle innych mikronacji i w ogóle jakichś PBFów, RPG przez Internet etc, że wiele osób zechce się tam zarejestrować. Zresztą można chyba uderzyć w reklamę gdzieś na forach dla miłośników takich gier forumowych typu RPG
Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Maciej Kamiński - 10.09.2016 Myślę, że to dobry pomysł, jeżeli chcemy wywołać międzynarodowy skandal. Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Severino Castiglioni - 10.09.2016 Mnie się to podoba. Oferuję swoją osobę na Cesarza tego państwa. Choćby tylko tytularnego, bez żadnej władzy. Żebym tylko siedział na tronie i się uśmiechał.
Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Piotr Pawel I - 10.09.2016 Problem polega na tym, że mikronacje mamy naprawdę zróżnicowane - nie wiem, musielibyśmy chyba założyć coś superoryginalnego, np. wzorujące się na Włoszech Mussoliniego (bo ehm Hitler z rozmaitych powodów jest jednak wykluczony)... Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Severino Castiglioni - 11.09.2016 Ja myślę, że nie trzeba nic zakładać, tylko jeszcze bardziej przekształcić Republikę Bialeńską w stronę amerykańskiego prezydencjalizmu - najlepszego ustroju na świecie. Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Tadeusz Krasnodębski - 11.09.2016 (10.09.2016, 21:34:44)Piotr Pawel I link napisał(a):Problem polega na tym, że mikronacje mamy naprawdę zróżnicowane - nie wiem, musielibyśmy chyba założyć coś superoryginalnego, np. wzorujące się na Włoszech Mussoliniego (bo ehm Hitler z rozmaitych powodów jest jednak wykluczony)... Myślałem o Starożytnym Rzymie, jakimś państwie futurystycznym albo tematycznym z wieloma elementami RPG - żeby zachęcić wielbicieli PBFów. (10.09.2016, 20:50:20)Maciej Kamiński link napisał(a):Myślę, że to dobry pomysł, jeżeli chcemy wywołać międzynarodowy skandal. Czemu miałoby być to aż tak źle widziane? Pytam z ciekawości, dlaczego inne mikronacje miałyby mieć o takie działania pretensje. Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Eddard Noqtern - 11.09.2016 (11.09.2016, 13:16:54)Teddy Upperwood link napisał(a):(...) jakimś państwie futurystycznym albo tematycznym z wieloma elementami RPG (...) Zapraszam do Wicekrólestwa Vienbien w Hasselandzie. Futurystyczne miasto już mamy, można myśleć dalej w tym kierunku i to rozwijać. Zamiast tworzyć, lepiej budować i rozwijać to co mamy.
Odp: Konsultacje w sprawie promocji Republiki Bialeńskiej - Maciej Kamiński - 11.09.2016 Cytat:Czemu miałoby być to aż tak źle widziane? Pytam z ciekawości, dlaczego inne mikronacje miałyby mieć o takie działania pretensje.Ponieważ zakładanie państwa tylko po to, żeby zaraz je stowarzyszyć, zostanie uznane za sztuczne dołączanie pikseli. Cytat:Myślałem o Starożytnym Rzymie,Przerabialiśmy, Pryncypat Lahazydii się nazywało. |