![]() |
|
Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html) +--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html) +---- Dział: Archiwum instytucji i partii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-472.html) +----- Dział: Wspólnota Rozwoju (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-199.html) +----- Wątek: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego (/thread-6602.html) |
Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - Piotr Pawel I - 13.10.2016 Czytam z pewnym zdumieniem posty pod oświadczeniem [member=137]Eddard Noqtern[/member] - i wcale nie chodzi mi o dziwaczne, jak zwykle, wykrzykniki ob. Swirydiuka, bo do nich się już przyzwyczaiłem. Taki folklor. Oczywiście, można mieć pretensje do WR o cały ten kryzys. Pytanie jednak, co należało zrobić? Cichcem powiadomić [member=54]AndrzejSwarzewski[/member] o popełnionym przez niego błędzie i udawać, że wszystko jest OK? I cichcem uprzedzić następnego Prezydenta, by jednak złożył przysięgę tam, gdzie powinien? A może należało nikogo nie powiadamiać, tylko czym prędzej zapomnieć o sprawie? A co, jeśli ktoś by sobie przypomniał o tym później? Bo jednak prędzej czy później ktoś by to zauważył. Jeśli w czymś zawiniliśmy, to w braku przewidywania następstw interpelacji. Być może trzeba było mieć z góry gotową koncepcję dalszych działań. Drogi były dwie: koncyliacyjna i niekoncyliacyjna. Ta pierwsza oznaczała próbę uznania, że nic się nie stało, poprzez odpowiednią interpretację Ordynacji. Ta druga - parcie do wyborów. My natomiast postanowiliśmy poczekać na wyrok Sądu Ludowego. Niestety, Sąd Ludowy działa dość powoli... Co można zrobić teraz? Po pierwsze, czekać na Sąd. Po drugie, działać wszędzie tam, gdzie to możliwe i konieczne. Oczywiście, w najtrudniejszej sytuacji jest Andrzej. Także Parlament ma kłopot, bo można by uchwalić jakąś ustawę antykryzysowa, ale kto ją podpisze? Tak czy inaczej - próbujmy wspólnie znaleźć wyjście z sytuacji. Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - Maciej Kamiński - 13.10.2016 Cytat:Cichcem powiadomić [member=54]AndrzejSwarzewski[/member] o popełnionym przez niego błędzie i udawać, że wszystko jest OK?Emmm.. Tak? Tak, właśnie? Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - AndrzejSwarzewski - 13.10.2016 Wczoraj doszedłem do wniosku, że oprócz wyroku jedynym sposobem na rozwiązanie kryzysu byłaby moja dymisja, bo wówczas Frederick bez względu na interpretację, czy moja prezydentura w ogóle zaistniała, musiałby ogłosić wybory. Może jest to jakieś wyjście? Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - Tadeusz Krasnodębski - 13.10.2016 Poczekajmy na wyrok. Dymisja mogłaby być zbyt pochopna. Nie rozumiem tylko, czemu nie przekazałeś tymczasowo uprawnień Wice. Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - AndrzejSwarzewski - 13.10.2016 A w jaki sposób miałbym je przekazać? Gdy od razu po wyjściu sprawy na jaw powiedziałem Wiceprezydentowi, żeby przejął obowiązki, to ze względu na sytuację realną stwierdził, że nie złoży przysięgi i ich nie przejmie. Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - Hewret von Thorn - 13.10.2016 To teraz trzeba policzyć komu przypada sukcesja, jeśli Prezydent nie jest w stanie wykonywać swoich obowiązków. Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - Maciej Kamiński - 13.10.2016 Frycu jest następny w kolejce. Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - AndrzejSwarzewski - 13.10.2016 Ale tu pojawia się taka kwestia. Poprawcie mnie, jeśli moje rozumowanie jest niezgodne z prawem. Do chwili zaprzysiężenia nowego prezydenta głową państwa jest poprzedni prezydent, tak? Jeśli do zaprzysiężenia nie doszło, to czy prezydentem nie jest wciąż Hewret? Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - Hewret von Thorn - 13.10.2016 (13.10.2016, 18:37:07)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Jeśli do zaprzysiężenia nie doszło, to czy prezydentem nie jest wciąż Hewret? W sumie, to jest.
Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - AndrzejSwarzewski - 13.10.2016 Czyż Bialenia nie jest satyrycznym krajem?
Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - Hewret von Thorn - 13.10.2016 Ale i tak musimy czekać na SL. Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - Piotr Pawel I - 13.10.2016 Chyba, że będzie specustawa
Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - AndrzejSwarzewski - 13.10.2016 Bialenii nie potrzeba kryzysów demograficznych, ani aktywnościowych. Nie są nam potrzebne żadne wielkie flejmy i konflikty społeczne. Nie potrzebujemy upadku serwerów. Jesteśmy w stanie wykończyć się sami. (13.10.2016, 18:44:53)Piotr Pawel I link napisał(a): Chyba, że będzie specustawaPodpisana przez kogo? Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - Maciej Kamiński - 13.10.2016 Słuszna uwaga, zamiast tego strzelmy se specuchwałę. Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - AndrzejSwarzewski - 13.10.2016 Ewentualnie ustawę mogą podpisać dla pewności Hewret, Seweryś, Frycu i ja. No i można poprosić jeszcze Saszę.
Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - Hewret von Thorn - 13.10.2016 To teraz spójrz, jak cały system polityczny Republiki Bialeńskiej legnie w gruzach: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php/topic,6810.0.html Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - Fiodor Swirydiuk - 13.10.2016 (13.10.2016, 09:49:08)Piotr Pawel I link napisał(a): Cichcem powiadomić [member=54]AndrzejSwarzewski[/member] o popełnionym przez niego błędzie i udawać, że wszystko jest OK?Nie! Zrobić [...] burdel na pół kraju bo hurr durr antszej nie napisał biurokratycznego pisma hurr durr. Jak chcecie robić ten [...] bajzel prawny to beze mnie. Prosisz się sam o to, żeby to działo się bez Ciebie, kotek. ~Gestapo Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - Frederick Hufflepuff - 13.10.2016 Rzeczywiście, sporo wątpliwości i poważnych problemów nagromadziło się od czasu kryzysu kwietniowego. Szkoda, że Sąd Ludowy działa nieco opieszale i nie mógłby rozwiązać kłopotów w kilka godzin. Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - Hewret von Thorn - 13.10.2016 (13.10.2016, 19:09:39)Frederick Hufflepuff link napisał(a): Rzeczywiście, sporo wątpliwości i poważnych problemów nagromadziło się od czasu kryzysu kwietniowego Cały Naród ponosi konsekwencje swoich decyzji. Odp: Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego - Fiodor Swirydiuk - 13.10.2016 (13.10.2016, 19:10:45)Hewret Faradobus link napisał(a): [quote author=Frederick Hufflepuff link=topic=6804.msg61404#msg61404 date=1476378579]Rzeczywiście, sporo wątpliwości i poważnych problemów nagromadziło się od czasu kryzysu kwietniowego Cały Naród ponosi konsekwencje swoich decyzji. [/quote] To zgińmy. Chociaż Sarmaci się pocieszą.
|