Forum Republiki Bialeńskiej
Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Parlamentarna Sala Posiedzeń (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-546.html)
+---- Wątek: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia (/thread-6868.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - AndrzejSwarzewski - 22.11.2016

Gratuluję, Panie Marszałku! Smile

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Hewret von Thorn - 22.11.2016

A dziękuję, jutro wezmę się za pracę w Parlamencie.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Thomas von Lisendorff - 23.11.2016

I ja również gratuluje.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 25.11.2016

Marszałku, chciałem tylko przypomnieć, że znowelizowany Regulamin określa w art. 2.:

Cytat:4. Marszałek Parlamentu w ciągu 3 dób po objęciu urzędu ma obowiązek powołać Wicemarszałka, który zastępuje go podczas jego nieobecności. W razie niepowołania w wyznaczonym czasie, posłowie mogą samodzielnie wystąpić do Marszałka o jego powołanie. Marszałek może odwołać Wicemarszałka w razie braku jego aktywności.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Hewret von Thorn - 26.11.2016

O rany. Zapomniałem. Tak więc ktoś byłby chętny na wicemarszałkowanie?

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Hewret von Thorn - 19.12.2016

Khem, khem... Nikt nie miałby czasu mnie zastąpić po 22 grudnia?

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Hewret von Thorn - 28.12.2016

Ustawa o postępowaniu ws. niepożądanych osób jest ostatnio ustawą uchwaloną przez Parlament Republiki Bialeńskiej XXV kadencji. Serdecznie dziękuję za współpracę.

Za niedługo ogłoszę listę Posłów XXVI kadencji i przystąpimy do wyboru nowego Marszałka.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 29.12.2016

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż kropko przed emotikoną!

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Severino Castiglioni - 29.12.2016

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Bóg!

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Bajtuś - 29.12.2016

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Frederick Hufflepuff - 29.12.2016

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Bóg!

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Iwan Pietrow - 29.12.2016

Czy aby na pewno możemy już składać przysięgi? Przecież kadencja Parlamentu XXVI Kadencji jeszcze się nie rozpoczęła.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 29.12.2016

No i nie ma nigdzie rozporządzenia o rozpoczęciu kadencji ZL. Przypominam, że będziemy izbą.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Hewret von Thorn - 29.12.2016

A ja nie ogarniam tych zmian.
Po co liczyć kadencję Parlamentu? To w końcu obecnie izby są kadencyjne, a nie cały Parlament. Tongue

https://pl.wikipedia.org/wiki/Parlament_Rzeczypospolitej_Polskiej

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 29.12.2016

W Konstytucji jest przepis, że osobno liczy się kadencje ZL, a osobno całego Parlamentu. Następna kadencja ZL równa się równoczesnej następnej kadencji Parlamentu.

Dopisałem to do ustawy zasadniczej, żeby @"Maciej Kamiński" i reszta betonu nie denerwowali się o przerywanie tradycji. Big Grin

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Hewret von Thorn - 29.12.2016

Zostań teraz Marszałek ZL!

Mogę się podjąć, ale nie wiem, czy jest sens, skoro w połowie kadencji i tak będę musiał się zrzec mandatu przed wyborami prezydenckimi. Może lepiej, żebym posłużył Marszałkowi dobrą radą. Wink

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 30.12.2016

(29.12.2016, 20:29:35)Iwan Pietrow napisał(a): Czy aby na pewno możemy już składać przysięgi? Przecież kadencja Parlamentu XXVI Kadencji jeszcze się nie rozpoczęła.
Ja tam się nie znam. Przysięgi się dawniej składało w ciągu paru dni od ogłoszenia wyników, a ja nie chcę, żeby mi ktoś w połowie kadencji stwierdził utratę mandatu, bo ominąłem jedno zdanie w tabunie nowych przepisów i czegoś tam nie zrobiłem. Na pewno nie zaboli przysięganie zawczasu.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 30.12.2016

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Hewret von Thorn - 30.12.2016

Dziękuję za przysięgi, której jak najbardziej przyjmuję.

Ogłaszam uroczyście, że I kadencja Zgromadzenia Ludowego (XXVI kadencja Parlamentu w starym systemie) została rozpoczęta!

Proszę o zgłaszanie kandydatur na Marszałka Zgromadzenia.