Forum Republiki Bialeńskiej
Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Kawiarnia Artystyczna "Kulturalna" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-78.html)
+--- Wątek: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów (/thread-6939.html)

Strony: 1 2

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Sheldon Anszlus Lovelace - 30.11.2016

(30.11.2016, 19:13:23)AndrzejSwarzewski napisał(a): Niezbyt wiem jak miałyby te targi na IRC-u wyglądać. Może teatr odgrywany wirtualnie trochę traci, ale jednak jest oryginalnym elementem kultury. Targi można oprócz tego zrobić, ale bardziej na forum.
Macieju, można, ale proponuję niewielką liczbę aktorów.

Myślę że chodzi bardziej o targi takie jak na FOTY'ach w Haselandzie, czyli wydarzenie na forum.
Na IRC nie wiem jak wyglądają przedstawienia, ale brzmi ciekawie, oczywiście oprócz tego jakieś przemówienia głów lub przedstawicieli wszystkich trzech stron, a na końcu pewnie skończy się luźną rozmową.

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Maciej Kamiński - 30.11.2016

Aha, odezwa do całego narodu - jeżeli któryś planuje zrobić hapenning, to niech proszę da znać z góry, żeby kickban nastąpił jeszcze przed uroczystością. :*

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 30.11.2016

Albo proszę happening oficjalnie zgłosić i wyznaczymy mu odpowiedni czas. Big Grin

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Hewret von Thorn - 30.11.2016

Radykalne Centrum 2.0!

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 30.11.2016

A przeciwko czemu Radykalne Centrum 2.0 miałoby protestować obecnie? Big Grin

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Eddard Noqtern - 03.12.2016

Właśnie myślałem o czymś dodatkowo na forum. Bo tak tylko na IRC to nie pozostawi po sobie śladu.

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 03.12.2016

Można brać logi z IRC. Wink

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Sheldon Anszlus Lovelace - 04.12.2016

(03.12.2016, 21:08:51)AndrzejSwarzewski napisał(a): Można brać logi z IRC. Wink
Logi to nie to samo co post o uroczystości, post więcej treści przekaże, a logów się nawet nie będzie chciało raczej czytać.

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Eddard Noqtern - 06.12.2016

Zgadzam się z Sheldonem. Aczkolwiek IRC to również ciekawe wydarzenia, zawsze jest najbardziej emocjonujące, bo toczy się na żywo.

Wpadłem na nowym pomysł, a może by tak nagrodzić w jakiś sposób osoby najbardziej zasłużone dla Stowarzyszenia? Ponadto takim osobom mógłby pogratulować Król wraz z Prezydentem. Tylko trzeba się zastanowić jak? Specjalny tytuł? Wspólne odznaczenie? Uścisk dłoni i wspólna kolacja? A może wszystko co wymieniłem?

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Piotr Pawel I - 07.12.2016

Pomysł nagrodzenia zasłużonych dla Stowarzyszenia jest dobry - o ile uda nam się takowe wyłonić. Bo tu musi być obopólna zgoda.

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 08.12.2016

Już ustaliłem z Jego Królewską Mością listę sześciu osób zasłużonych dla stowarzyszenia. Smile
Czy ktoś ma jeszcze jakieś propozycje odnośnie uroczystości? Zostało już ledwie półtora tygodnia. Wink

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 14.12.2016

Zostały 4 dni. Czy ktoś podejmuje jakieś dzialania w kwestii przygotowania? Smile

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - Maciej Kamiński - 14.12.2016

Tylko z góry pytam, póki całość jest planem wydarzeń do przepisania z kwestiami mówionymi i w ładniejszej formie - czy znajdzie się dwóch chętnych na aktorów (trzy role przewidziane, jedną biorę ja), którzy bez najmniejszego cienia wątpliwości będą mogli się stawić na obchodach i pozostać do końca trwania spektaklu (czyli gdzieś 20 minut maksimum, bo nie ma mowy, żeby był tak długi, jak poprzednie - za dużo pracy w stosunku do efektów, bądź, mniej uprzejmie to ujmując, większość po jednym akcie przestaje w ogóle zwracać na to, że ktoś się produkuje z kopiowaniem dialogów i didaskaliów) bez żadnych przerw?

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 14.12.2016

Ja mogę, bo na obchodach i tak muszę być.

RE: Komitet Organizacyjny Grudniowych Obchodów - AndrzejSwarzewski - 17.12.2016

Już jutro po 20 uroczyste obchody! Smile Nie zapomnijcie przybyć! Smile