Forum Republiki Bialeńskiej
Dyskusja nad podwalinami do pracy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html)
+--- Dział: Wysoka Komisja Nadzoru Finansowego (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-102.html)
+---- Dział: Trójkątny Pokój (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-110.html)
+---- Wątek: Dyskusja nad podwalinami do pracy (/thread-7819.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Dyskusja nad podwalinami do pracy - Maciej Kamiński - 05.06.2017

A, i jeśli chodzi o wykaz stanowisk, to wszystko oprócz gubernatorów i ambasadorów jest na stronie głównej, w historii urzędów. Z tymi dwoma urzędami też zresztą sobie poradzę. 2015 to już czasy wydawania w BU postanowień konduktora.

RE: Dyskusja nad podwalinami do pracy - Tadeusz Krasnodębski - 05.06.2017

Skoro tak, to powodzenia. Smile

No, kiedy tylko Ametyst wstawi nasze rozporządzenie (a w sumie, to musi to być on?) i Hewret sceduje na mnie to konkretne uprawnienie Komisarza o Znaczącym Wzroście.

(05.06.2017, 20:01:11)Maciej Kamiński napisał(a): (a w sumie, to musi to być on?)

Z któregoś wyroku Sądu Ludowego wynikało, że w razie wakatu na jakimś stanowisku należy stosować zasadę kompetencji generalnych z art. 3 ust. 4 Konstytucji RB. A przynajmniej tak mi się wydaje.

No tak, ale czy przypadkiem WKNF nie wydaje rozporządzeń jako ogół?

Art. 5 ust. 1:

"Pracami Komisji kieruje Wysoki Komisarz Nadzoru Finansowego mający wyłączne prawo wydawania w jej imieniu rozporządzeń oraz reprezentowania jej."

Zawarłem taki przepis w projekcie, żeby nie dopuścić w przyszłości do sytuacji, kiedy nie ma pewności, kto wydaje rozporządzenie. Specjalnie scedowałem to na jedną osobę, żeby zawsze był konkrecik. Wink

...No to chyba nawet nasze głosowanie nie powinno być otwarte, ale kit z tym.

RE: Dyskusja nad podwalinami do pracy - Hewret von Thorn - 05.06.2017

(05.06.2017, 19:53:44)Maciej Kamiński napisał(a): Oj, nie będzie... Każdorazowa utrata obywatelstwa jest zbieżna z oddaniem całego swojego majątku państwu.

Maciuś będzie najbogatszy, a ja najbiedniejszy. Sad

(05.06.2017, 20:11:12)Maciej Kamiński napisał(a): ...No to chyba nawet nasze głosowanie nie powinno być otwarte, ale kit z tym.

Niby tak. Z drugiej strony jakiegoś wewnętrznego regulaminu nie mamy, a decyzje podejmujemy zwykłą większością głosów. Prezydent może chyba uznać nasze głosy "za" jako oddane.

Na miesiąc zakończenia kadencji obecnego rządu potrzeba nam będzie 590 bialenów. Patrząc po trendach, jeden rząd to konduktor, wice i ze 3-5 ministrów, co daje 510-670 bialenów.
Na miesiąc zakończenia kadencji Parlamentu potrzeba będzie 370 bialenów.
Co miesiąc na Lwa Wolnogradu oraz carycę pójdzie 100 bialenów.
No i ambasadorowie. Obecnie mamy ich sześciu: w NUPIA, Tirimudzii, Slawonii, Rotrii, Suderlandzie i Hasselandzie. Daje to 240 bialenów na miesiąc.
Opłacaniem sądownictwa się nie zajmujemy póki co. Bo jak na razie za wiele się tam nie dzieje.
No i teraz... Zaległe wynagrodzenia. Na to zejdzie mi trochę... Pora przytulić ciepło Excela.

Czemu na carycę?

Otwórz sobie ustawę o BIW...

A dlaczego Skarb Państwa ma ponosić koszta za czyjąś głowę?

Bo to urzędnik terenowy, tylko z większymi możliwościami z racji umowy (z założenia przynajmniej).
Poza tym, z deka późno na to pytanie. Głosowałeś za tym przepisem.

No w sumie można by to usunąć.

Czekam na ból dupy Oli. <3

(05.06.2017, 22:01:08)Maciej Kamiński napisał(a): Poza tym, z deka późno na to pytanie. Głosowałeś za tym przepisem.

Po prostu nie zwróciłem na niego uwagi.

Wszyscy kiedyś tak zgrzeszyliśmy. Wybaczam.

RE: Dyskusja nad podwalinami do pracy - Ametyst Faradobus - 06.06.2017

A co jakie rozporządzenie mam wstawić?

RE: Dyskusja nad podwalinami do pracy - Maciej Kamiński - 06.06.2017

To z postu nr 9.

RE: Dyskusja nad podwalinami do pracy - Alberto Carlos de Médici y Zep - 07.06.2017

(05.06.2017, 21:43:09)Maciej Kamiński napisał(a): Opłacaniem sądownictwa się nie zajmujemy póki co. Bo jak na razie za wiele się tam nie dzieje.

Osobiście uważam to za skandal, ja i moja kasta domagamy się pieniędzy.