![]() |
|
Zadania ministra Iwana Pietrowa - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html) +---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html) +----- Dział: Zgromadzenie Ludowe V kadencji (Parlament Republiki Bialeńskiej XXX kadencji) (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-168.html) +----- Wątek: Zadania ministra Iwana Pietrowa (/thread-8054.html) Strony:
1
2
|
RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Tadeusz Krasnodębski - 10.08.2017 A głosu to Ci kto udzielił, Iwan? To znaczy udzielam, bo sprawa Cię jednak dotyczy, a wcześniej zapomniałem, ale wypadałoby zapytać, tym bardziej, że post jest niemerytoryczny. A interpelacja nie jest śmieszna, bo nic dobrego w Bialenii nie robisz. A efektów pracy w Gabinecie również nie widać. RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Iwan Pietrow - 10.08.2017 To wyłącznie Twoja opinia. Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że nic dobrego w Bialenii nie robisz. To nie za mojej kadencji doszło do rozpadu jednego z większych stowarzyszeń w mikroświecie. Myślę również, że powyższa interpelacja jest nieco komiczna. Nie przypominam sobie, żebym w ostatnim czasie był mianowany na stanowisko ministra. Jestem jedynie Rzecznikiem, a ten, zgodnie z rozporządzeniem Prezydenta, "nie wchodzi w skład Gabinetu z racji sprawowania stanowiska, a jest urzędnikiem administracji prezydenckiej". RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Tadeusz Krasnodębski - 10.08.2017 (10.08.2017, 15:13:53)Iwan Pietrow napisał(a): To nie za mojej kadencji doszło do rozpadu jednego z większych stowarzyszeń w mikroświecie. Gratuluję, za mojej też nie. Hasseland odszedł podczas kadencji Andrzeja, z Brodrią finalnie pożegnaliśmy się podczas I kadencji Ametysta po zasięgnięciu opinii społeczeństwa. Pamięć widzę szwankuje. (10.08.2017, 15:13:53)Iwan Pietrow napisał(a): Myślę również, że powyższa interpelacja jest nieco komiczna. Nie przypominam sobie, żebym w ostatnim czasie był mianowany na stanowisko ministra. Jestem jedynie Rzecznikiem, a ten, zgodnie z rozporządzeniem Prezydenta, "nie wchodzi w skład Gabinetu z racji sprawowania stanowiska, a jest urzędnikiem administracji prezydenckiej" Weź w końcu poczytaj tę Konstę. Wypada ją znać. Art. 21 ust. 3.: "Prezydent jest najwyższym zwierzchnikiem urzędników zatrudnionych w administracji państwowej i jest za nich odpowiedzialny". Interpelacja jak najbardziej zasadna, bo dotycząca pracy urzędnika. RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Iwan Pietrow - 10.08.2017 Cytat:Gratuluję, za mojej też nie. Hasseland odszedł podczas kadencji Andrzeja, z Brodrią finalnie pożegnaliśmy się podczas I kadencji Ametysta po zasięgnięciu opinii społeczeństwa. Pamięć widzę szwankuje. Brodria Południowa? Ten bezprawnie utworzony twór, którego jesteś współautorem? Żartujesz sobie ze mnie? Cytat:Weź w końcu poczytaj tę Konstę. Wypada ją znać. Art. 21 ust. 3.: "Prezydent jest najwyższym zwierzchnikiem urzędników zatrudnionych w administracji państwowej i jest za nich odpowiedzialny". Interpelacja jak najbardziej zasadna, bo dotycząca pracy urzędnika. No niezbyt, skoro nazywacie mnie tutaj ministrem. Ale dobrze, w takim razie powinniście pytać też o Alberto, bo on również jest rzecznikiem. RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Severino Castiglioni - 10.08.2017 (10.08.2017, 15:13:53)Iwan Pietrow napisał(a): To wyłącznie Twoja opinia. Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że nic dobrego w Bialenii nie robisz. To nie za mojej kadencji doszło do rozpadu jednego z większych stowarzyszeń w mikroświecie. Aha czyli to oznacza, że nie musisz robić nic. RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Tadeusz Krasnodębski - 10.08.2017 (10.08.2017, 15:30:47)Iwan Pietrow napisał(a): Brodria Południowa? Ten bezprawnie utworzony twór, którego jesteś współautorem? Żartujesz sobie ze mnie? A ugodę w Rotrii to Ty masz chyba w tym samym miejscu, co Konstytucję. (10.08.2017, 15:30:47)Iwan Pietrow napisał(a): No niezbyt, skoro nazywacie mnie tutaj ministrem. Do sekretarzy stanu też zwraca się per "minister". To się nazywa szacunek, niektórzy ludzie go mają. Męczą mnie już przepychanki z Tobą. Dajmy sobie święty spokój. W końcu. RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Iwan Pietrow - 10.08.2017 Cytat:A ugodę w Rotrii to Ty masz chyba w tym samym miejscu, co Konstytucję. Ugoda, ugodą i nie zmienia faktu, że Brodria Aleksandry powstała w sposób bezprawny (jeszcze przed zawarciem umowy). Cytat:Do sekretarzy stanu też zwraca się per "minister". To się nazywa szacunek, niektórzy ludzie go mają. A to my mamy w Bialenii sekretarzy stanu, bo chyba w to powątpiewam? RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Tadeusz Krasnodębski - 10.08.2017 "Bezprawny, bo ja, samozwańczy car, tak uważam." A sekretarzy stanu miałem na myśli realowych. RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Tadeusz Krasnodębski - 10.08.2017 A swoją drogą to funkcja sekretarza stanu znana jest Bialenii od 12 sierpnia 2016 roku. Serio, jak już chcesz coś robić w Republice, to przejrzyj Biuletyn, bo Twoja wiedza o bialeńskim prawie jest żadna. I nie mówię o szeregowym rozporządzeniu sprzed roku (chociaż jako rzecznik powinieneś znać podstawy funkcjonowania rządu), ale Ty nawet Konstytucji nie znasz, chociaż tak zaciekle jej parę tygodni temu broniłeś. RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Iwan Pietrow - 10.08.2017 To pochwal się tym swoim znaleziskiem i zacytuj mi ten akt prawny. Nie jestem masochistą Twojego pokroju, żeby przeglądać każdy dział Biuletynu. RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Tadeusz Krasnodębski - 10.08.2017 Dział "Rozporządzenia Prezydenta". Tam jest jedna strona aktów prawnych z bardzo konkretnymi nazwami. To nie masochizm. Po prostu jesteś ślepy. https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-5992.html RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Frederick Hufflepuff - 10.08.2017 Pośle de Medici, uszanujmy powagę Parlamentu, proszę - niech Pan nie używa takich sformułowań, bo są po prostu niekulturalne. RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Tadeusz Krasnodębski - 10.08.2017 Proszę nie być hipokrytą. Wypowiedzi Iwana są utrzymane w równie nieparlamentarnym tonie. RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Iwan Pietrow - 10.08.2017 Ale Ty jesteś pusty. Najgorsze jest to, że jeszcze ze mnie próbujesz zrobić głupka. Powyżej rozmawialiśmy o pracownikach administracji prezydenckiej, powoływanych, jak sama nazwa wskazuje, przez PREZYDENTA, a nie przez MINISTRA. To, po raz kolejny w rozmowie z Tobą, zadam pytanie - co ma piernik do wiatraka? Cieszę się wielce, że odkopałeś stary akt prawny, mówiący o sekretarzach stanu, ale nie ma on żadnego związku z tym, o czym tu rozmawialiśmy. W końcu według bialeńskiego prawa sekretarza stanu może powołać wyłącznie minister, a nie Prezydent. Nie udowodnisz mi zatem, że powinno się mnie nazywać, zgodnie z szacunkiem (w końcu niektórzy go mają), ministrem... Taka sytuacja zdarza się już nie pierwszy raz. Za każdym razem w rozmowie ze mną próbujesz mi na siłę udowodnić, że masz rację i wyciągasz argumenty kompletnie, za przeproszeniem, z czapy. Powiem tak - nie wychodzi... RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Ametyst Faradobus - 10.08.2017 Dobrze, pora przerwać tę gunwoburzę. Przepraszam, że odpowiadam dopiero teraz. Iwan Pietrow sprawuje w mojej administracji, wraz z Albertem, funkcję Rzecznika Prezydenta Republiki. Na podstawie mojego rozporządzenia: Do kompetencji Rzecznika Prezydenta Republiki należą zadania związane z komunikacją z obywatelami, zainteresowanymi obcokrajowcami, a w szczególności z przedstawicielami środków masowego przekazu. Rzecznik Prezydenta Republiki relacjonuje też działalność Gabinetu. W chwili obecnej rola obydwu rzeczników sprowadza się do utrzymywania kontaktu ze mną w czasie mojej nieobecności. Jako, że powołałem na to stanowisko dwie osoby zmniejsza się ryzyko zafałszowania przekazu i promień mądrości płynącej ode mnie przez ich usta jest krystalicznie czysty. W skład Gabinetu Rzecznicy nie wchodzą, ale mają do niego dostęp, aby móc w razie potrzeby udzielić dostępu do informacji na temat działalności Rządu. RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Severino Castiglioni - 10.08.2017 Dziękuję za udzielenie odpowiedzi na interpelację. RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Aleksandra Dostojewska - 10.08.2017 Popieram całym sercem..... Nie utrzymujmy nierobów i partaczy. To śmieszne. RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Aleksandra Dostojewska - 10.08.2017 (10.08.2017, 19:16:42)Iwan Pietrow napisał(a): Ale Ty jesteś pusty. Najgorsze jest to, że jeszcze ze mnie próbujesz zrobić głupka. Powyżej rozmawialiśmy o pracownikach administracji prezydenckiej, powoływanych, jak sama nazwa wskazuje, przez PREZYDENTA, a nie przez MINISTRA. To, po raz kolejny w rozmowie z Tobą, zadam pytanie - co ma piernik do wiatraka? Cieszę się wielce, że odkopałeś stary akt prawny, mówiący o sekretarzach stanu, ale nie ma on żadnego związku z tym, o czym tu rozmawialiśmy. W końcu według bialeńskiego prawa sekretarza stanu może powołać wyłącznie minister, a nie Prezydent. Nie udowodnisz mi zatem, że powinno się mnie nazywać, zgodnie z szacunkiem (w końcu niektórzy go mają), ministrem... RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Iwan Pietrow - 10.08.2017 Wracał do cienia, wariatko. https://giphy.com/gifs/gandalf-v9woHNVCEtaSI RE: Zadania ministra Iwana Pietrowa - Tadeusz Krasnodębski - 11.08.2017 (10.08.2017, 23:11:51)Iwan Pietrow napisał(a): Wracał do cienia, wariatko. (10.08.2017, 19:16:42)Iwan Pietrow napisał(a): Ale Ty jesteś pusty. A podobno to moje słowa są nieparlamentarne. Odbieram prawo głosu. I kończę jakąkolwiek polemikę z Tobą, bo nie mam już siły. Ręce mi opadają, jak czytam to, co z siebie wyrzucasz. Oboje dajmy sobie spokój. Upominam również Aleksandrę, a raczej jej drugi post niebędący poparciem interpelacji wbrew udzielonemu prawu głosu. |