![]() |
|
Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html) +---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html) +----- Dział: Zgromadzenie Ludowe VI kadencji (Parlament Republiki Bialeńskiej XXXI kadencji) (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-229.html) +----- Wątek: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK (/thread-8121.html) |
RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Maciej Kamiński - 19.08.2017 Nie świadczyłoby. Ale taka bezsensowna hiperbolizacja świadczy o kruchości argumentacji. Jest oczywistą rzeczą, że nie wszyscy ustawią sobie takiego awatara, ani nawet nie będzie to większość. Chodzi tu po prostu o zluzowanie z tymi regulacjami. Coś takiego, jak Seweryś proponuje, to przesada w zakresie opresyjności państwa wobec obywatela. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Tadeusz Krasnodębski - 19.08.2017 Opresyjnością ewentualnie można uznać ten wymóg posiadania awatara - to i tak nie wyjdzie i skończy się jak na obowiązku meldunkowym, który później w odpowiedni sposób nowelizowaliśmy. Ale wymóg człowieka na awatarze w wirtualnej symulacji państwa to raczej nie jest pomysł z kosmosu. Zresztą ustawa o strukturach informatycznych reguluje nazwy użytkownika (żeby miały imię i nazwisko, a nie przywołany przeze mnie wcześniej przykład mrówkojada), czemu nikt tutaj nie upiera się, że to opresja? To przecież bardzo podobny przypadek. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Maciej Kamiński - 19.08.2017 No w sumie... Samo imię by starczyło. Ale istnieje pewna zasadnicza różnica - swoboda w doborze awków zawsze była i zawsze była wykorzystywana. Tymczasem w kwestii nazw użytkowników zawsze wśród, użyjmy tu hasselandzkiego pojęcia, stałych mieszkańców panowała zgodność, że powinny odzwierciedlać imiona i nazwiska. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Severino Castiglioni - 19.08.2017 Oczywiście, że to banalizowanie Bialenii i czynienie z niej śmiecholandii. Takie postacie odstraszają potencjalnych obywateli. No i co z tego Macieju? Trzeba zrobić z tym porządek wreszcie. Albo bawimy się w porządny kraj albo w krainę kucyków dla dziewczynek czy piekło. To po co parlament? Zmieńmy go w stadninę. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Gaudius van der Cathair - 19.08.2017 Panie Marszałku, Występując w roli samozwańczego trybuna ludowego proszę o otwarcie wrót Parlamentarnej Sali Posiedzeń i udostępnienie możliwości stanięcia z perspektywy Posłów za, a z perspektywy Marszałka przed mównicą. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Maciej Kamiński - 19.08.2017 (19.08.2017, 19:06:24)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Oczywiście, że to banalizowanie Bialenii i czynienie z niej śmiecholandii. Takie postacie odstraszają potencjalnych obywateli.Udowodnij, kochanieńki. Słyszałem jak do tej pory zastrzeżenia na ten temat ze strony świeżaków cały jeden raz, a osoba, od której wyszły (Michael Redwitz konkretnie) i tak koniec końców pozostała aktywna w kraju. Jeśli zaś chodzi o odzew u mikronautów, których możemy "podkraść" innym państwom, to ich opinie w temacie są przeważnie pozytywne. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Tadeusz Krasnodębski - 19.08.2017 @"Piotr Novitius" Proszę, udzielam głosu! Macieju, no to skoro tak, mogę podzielić się swoim przykładem - kiedy rejestrowałem się w Bialenii rok temu kompletnie nie rozumiałem, dlaczego niektórzy nie mają ustawionego "normalnego" awatara i zastanawiałem się, dlaczego panują tutaj takie trendy. Koniec końców mój wybór v-ojczyzny padł na Republikę, ale niechęć do tego typu obrazków zawsze pozostała. Szanowałem je, ale nie podobały mi się. A skoro wpłynął taki projekt i jest możliwość zmiany tego zwyczaju, to chętnie zagłosuję za projektem. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Maciej Kamiński - 19.08.2017 I widzisz. Jaki jest zatem sens narzucania tego innym, skoro można to tolerować? RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Tadeusz Krasnodębski - 19.08.2017 Tolerować można wiele rzeczy, co nie znaczy, że są one pozytywne. Mówię, jak to wyglądało z perspektywy laika; osoby, która nie ma pojęcia o żadnej mikronacji i dopiero wchodzi w ten świat. Zresztą, dzisiaj mam podobny stosunek. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Severino Castiglioni - 19.08.2017 Mnie też się to nie podobało, nawet kiedyś skrytykowalem w Skarlandzie UB nazywając go uniwersytetem niepoważnych osób, które ustawiają sobie konie w avatarze. To jest chore. Nie wolno akceptować wszelakich dziwactw w imię poprawności. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Hewret von Thorn - 19.08.2017 Tadeo, Paolo - przekonajcie Fredericka (czyli uzyskacie większość w Parlamencie), a razem uczynicie Bialenię normalną krainą. Stary stwardniały beton broni jakichś wyimaginowanych kucy. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Maciej Kamiński - 19.08.2017 (19.08.2017, 19:38:03)Hewret Faradobus napisał(a): Tadeo, Paolo - przekonajcie Fredericka (czyli uzyskacie większość w Parlamencie), a razem uczynicie Bialenię normalną krainą.Hasseland wykopany? Wykopany. Brodria wykopana? Wykopana. Teraz się za Kuce bierzecie. To może od razu tych od Jahołdajewszczyzny też wywalić? Zostaniemy znowu w pięć osób. I będzie "normalnie". RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Severino Castiglioni - 19.08.2017 (19.08.2017, 21:38:08)Maciej Kamiński napisał(a):(19.08.2017, 19:38:03)Hewret Faradobus napisał(a): Tadeo, Paolo - przekonajcie Fredericka (czyli uzyskacie większość w Parlamencie), a razem uczynicie Bialenię normalną krainą.Hasseland wykopany? Wykopany. Brodria wykopana? Wykopana. Teraz się za Kuce bierzecie. To może od razu tych od Jahołdajewszczyzny też wywalić? Zostaniemy znowu w pięć osób. I będzie "normalnie". Bialenia jest za poważna na zabawę w koniki. Załóżmy mikronację Zootopia i tam się bawmy. Ja będę leniwcem z wydziału komunikacji. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Tadeusz Krasnodębski - 19.08.2017 (19.08.2017, 21:38:08)Maciej Kamiński napisał(a): Hasseland wykopany? Wykopany. Brodria wykopana? Wykopana. Teraz się za Kuce bierzecie. To może od razu tych od Jahołdajewszczyzny też wywalić? Zostaniemy znowu w pięć osób. I będzie "normalnie". Porównujesz jakieś kucyki (o których dowiedziałem się dzisiaj, że w ogóle są narodem, wtf) do państwa stowarzyszonego? Ekhm, no ja sobie nie wyobrażam, żeby przedstawiciele kucyków obrazili się na nas i założyli Kucykolandię. W ogóle ilu ich mamy poza Akrypą? RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Hewret von Thorn - 19.08.2017 Jako współzałożyciel Jahołdajewszczyzny nie pozwalam, aby do mojej (i Feliksa) bialeńskiej "mikronacji" przyrównywać do jakiejś krainy kucyków, które to były nawet powodem odejścia m.in. Ronona Dexa ze względu na infantylizm. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Severino Castiglioni - 19.08.2017 Infantylizm, dziecinada i kretyńskie zachowania - patrz program wyborczy, złożenie przysięgi i inne zachowania kucykowców. Mówimy temu dość. I nie porównujmy z tym normalnych Narodów. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Hewret von Thorn - 19.08.2017 Przecież kuce w Bialenii stanowią ilość: 1. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Severino Castiglioni - 19.08.2017 Dla czyjegoś urojenia stajemy się pośmiewiskiem. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Maciej Kamiński - 19.08.2017 ...A zresztą. W imię kretyńskiej, opresyjnej idei, ku której poparciu żadnych argumentów poza osobistymi antypatiami nie macie, zamierzacie jeszcze bardziej wyludnić ten kraj. Czy ja naprawdę w ogóle muszę przytaczać jakieś logiczne argumenty przeciw? Kiedy tylko odstawi się na bok straszenie Kucami, których tak po prawdzie prawie że w chwili obecnej nie widać (a kiedyś widać było, i nikt z obecnie krytykujących, którzy wtedy byli obecni, jakoś nie płakał), to naprawdę jasne staje się, że ten pomysł jest po prostu zbędny i szkodliwy. I szczerze, jeżeli kogoś potencjalnie nowego zniechęca do przebywania tu fakt, że jedna osoba ma flaszowego konia na awatarze, a jedna inna animowanego diabełka, to ja nie wiem, jak on wytrzyma faktyczne uciążliwości funkcjonowania w RB. RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o strukturach informatycznych RB i ustawy KK - Severino Castiglioni - 20.08.2017 Zniechęca, bo ktoś widzi, że to miejsce na głupkowanie, a nie powagę. I dobrze, że nie ma. Nie zauważyłeś Macieju jak Bialenia się rozwinęła? Jej system prawny? Jakby poszła epokę do przodu. Ty natomiast sprzeciwiasz się jej rozwojowi. Bronisz pomysłu, który może rajcować gimbusów, a odstrasza poważnych mikronautów. Być może tacy powinni opuścić RB i pozostawić w niej tylko Ciebie i "słodziaśnie, rózowe konicki" dla małych dziewczynek czy animowane diabełki. Zmiany w przyszłości może wymagać też przepis o nazwie użytkownika - skonkretyzować, aby wymagane było dodanie imienia i nazwiska. |