Forum Republiki Bialeńskiej
Thomas von Lisendorff - Program Wyborczy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Kampanie i polityka (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-73.html)
+---- Wątek: Thomas von Lisendorff - Program Wyborczy (/thread-8357.html)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Tomasz Cyryl Dostojewski - Program Wyborczy - Frederick Hufflepuff - 04.11.2017

Z całym szacunkiem do kandydata Dostojewskiego, ale czy rzeczywiście metodą na wzrost aktywności w Republice jest uruchomienie jakichś niezbyt poważnych, a tym bardziej interesujących list, wykazów i cenników warzyw, upraw i roślin? Czy w istocie w takim kierunku gospodarczym powinna zmierzać jedna z największych mikronacji polskiego mikroświata? No i wreszcie - czy ożywienie polityki zagranicznej może oznaczać silniejsze związki z podupadającą Slawonią czy innymi słabymi krajami? Czy przepis na sukces w dziedzinie wojskowości to jednorazowe ćwiczenia militarne?

RE: Tomasz Cyryl Dostojewski - Program Wyborczy - Maciej Kamiński - 04.11.2017

No cóż, hodowla endemicznej rzownicy valhallijskiej (pod patronatem sarmackiej ambasady? @"RCA", o wstępną opinię prosimy) to by jednak było coś potencjalnie rozkręcającego aktywność. Wink

RE: Tomasz Cyryl Dostojewski - Program Wyborczy - Severino Castiglioni - 06.11.2017

Kogo przewidujesz powołać Wiceprezydentem i kogo widzisz w Gabinecie? Jak chcesz sprawować władzę - silną ręką czy z uwzględnieniem różnorodności.

RE: Tomasz Cyryl Dostojewski - Program Wyborczy - Hewret von Thorn - 06.11.2017

Jakie funkcje pełni Szanowny Kandydat w IV Rzeszy?

RE: Tomasz Cyryl Dostojewski - Program Wyborczy - Thomas von Lisendorff - 06.11.2017

W IV Rzeszy Niemieckiej pełnię funkcje prezydenta Drezna.

Kogo zamierzam powołać na urząd wiceprezydenta, bez ogródek śmiało mogę powiedzieć że Neda.
Co do składu gabinetu. Póki co są to przymiarki, ale mogę powiedzieć że będzie więcej ministrów niż tylko dwóch.

Fryderyku.
Warto spróbować wszystkiego.

RE: Tomasz Cyryl Dostojewski - Program Wyborczy - Hewret von Thorn - 06.11.2017

Dlaczego Kandydat zataił, że w IV Rzeszy posiada stopień Obergruppenführer-SS, czyli stopień generalski w zbrodniczej organizacji paramilitarnej, która bezpośrednio dokonywała mordów w realowych obozach koncentracyjnych w Polsce?

RE: Tomasz Cyryl Dostojewski - Program Wyborczy - Severino Castiglioni - 06.11.2017

Pełnienie jakichkolwiek funkcji w mikronacji ukrycie nawiązującej do zbrodniczej ideologii nazistowskiej jednoznacznie wyklucza Ciebie Tomaszu jako potencjalnego kandydata, na którego oddam głos.

RE: Tomasz Cyryl Dostojewski - Program Wyborczy - Thomas von Lisendorff - 07.11.2017

Jakoś nigdzie nie widziałem przepisu mówiącego aby kandydat na prezydenta musiał wyjawiać swoje stanowiska w innych mikronacjach.

I nic nie zastałem. Jeżeli byłby taki wymóg to bym o tym powiedział.

RE: Tomasz Cyryl Dostojewski - Program Wyborczy - Tadeusz Krasnodębski - 07.11.2017

Przepisy to jedno, dobry obyczaj to drugie.

RE: Tomasz Cyryl Dostojewski - Program Wyborczy - Thomas von Lisendorff - 07.11.2017

Więc przegram. Wielkie mi rzeczy.

RE: Tomasz Cyryl Dostojewski - Program Wyborczy - Ludwik Tomović - 07.11.2017

(02.11.2017, 17:35:19)Tomasz Cyryl Dostojewski napisał(a): Co do aktywności w resorcie spraw zagranicznych.
Tu widzę dwa wyjścia, pierwsze łagodne czyli uzupełnienie kadr w Ambasadach z obowiązkowymi tygodniowymi sprawozdaniami z danych ambasad (tak jak robiłem to Ja gdy byłem Ambasadorem w Slawonii, a zapoczątkował Ronon Dex).

Można prosić o linka do tych cotygodniowych sprawozdań? Wink

RE: Tomasz Cyryl Dostojewski - Program Wyborczy - Severino Castiglioni - 07.11.2017

(07.11.2017, 00:28:35)Tomasz Cyryl Dostojewski napisał(a): Więc przegram. Wielkie mi rzeczy.

To chyba nie jest właściwe podejście.

(07.11.2017, 01:04:38)Ludwik Tomović napisał(a):
(02.11.2017, 17:35:19)Tomasz Cyryl Dostojewski napisał(a): Co do aktywności w resorcie spraw zagranicznych.
Tu widzę dwa wyjścia, pierwsze łagodne czyli uzupełnienie kadr w Ambasadach z obowiązkowymi tygodniowymi sprawozdaniami z danych ambasad (tak jak robiłem to Ja gdy byłem Ambasadorem w Slawonii, a zapoczątkował Ronon Dex).

Można prosić o linka do tych cotygodniowych sprawozdań? Wink

Niestety.  Rada Ambasadorów nie jest dostępna dla zagranicznych gości 
 Ponad tobie ja już od dawna nie jestem ambasadorem w Slawonii. 

Severino,  takie życie. 
Doskonale zdaje sobie sprawę że nie wygram tych wyborów.

A te sprawozdania były cotygodniowe czy comiesięczne?

Moje były co miesięczne, ja chciałbym wprowadzić co tygodniowe.

Okej, dziękuję za odpowiedź, bo sformułowanie w programie wprowadza nieco w błąd.

To mój ostatni start w wyborach prezydenckich w Republice Bialeńskiej. Drugi i ostatni.

A, jeszcze jedna sprawa.

Prosiłbym o linka do odwołania Szanownego z funkcji ambasadora w Slawonii, bo niestety "szukajka" nie znajduje takowego aktu :/

Proszę zwrócić się z tym do odpowiedniego ministra bądź prezydenta.

RE: Tomasz Cyryl Dostojewski - Program Wyborczy - Maciej Kamiński - 07.11.2017

Nie można odwołania znaleźć, bo z dymisją złożoną 19 września w Radzie Dyplomatycznej nikt jeszcze nic nie zrobił (prawdopodobnie przez brak innych kandydatów).

A Ty Tomek skończ marudzić. Wink Do wyborów jeszcze tydzień.