Forum Republiki Bialeńskiej
Pensja gwarantowana - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Instytut Nowej Ekonomii Mikronacyjnej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-23.html)
+--- Wątek: Pensja gwarantowana (/thread-9088.html)

Strony: 1 2

RE: Pensja gwarantowana - Antoni Kacper Burbon-Conti - 22.02.2018

(22.02.2018, 22:58:05)Hewret von Thorn napisał(a): A co z gośćmi zagranicznymi, którzy używają systemu PW do kontaktu z innymi?

Już dawno temu mówiłem, że osoby z wizą dyplomatyczną powinny być zwolnione z tejże opłaty. To jednak musiałoby wpłynąć na obserwowanie, kto posiada taką grupę, a i często granica pomiędzy dyplomatą a stałym bywalcem jest bardzo cienka.

RE: Pensja gwarantowana - Tadeusz Krasnodębski - 22.02.2018

Więc zwalniajmy po prostu ambasadorów. Oni są tu oficjalnie.

RE: Pensja gwarantowana - Antoni Kacper Burbon-Conti - 23.02.2018

To pewnie bez stworzenia dla nich nowej grupy się nie obędzie?

RE: Pensja gwarantowana - Sheldon Anszlus Lovelace - 23.02.2018

Hmm, a czy ambasadorowie nie mają nadanej grupy lub jakiegoś specjalnego tylko dla nich oznaczenia?

RE: Pensja gwarantowana - Hewret von Thorn - 23.02.2018

Nie mają żadnego wyróżnika.

(23.02.2018, 08:24:05)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a): Hmm, a czy ambasadorowie nie mają nadanej grupy lub jakiegoś specjalnego tylko dla nich oznaczenia?

Ambasadorowie bialeńscy owszem, ale ambasadorowie innych nacji przebywający w Bialenii nie posiadają żadnego wyróżnika.

RE: Pensja gwarantowana - Ametyst Faradobus - 23.02.2018

Powinno być odwrotnie.

(23.02.2018, 20:18:58)Ametyst Faradobus napisał(a): Powinno być odwrotnie.

O ile @"Hewret von Thorn" nikogo nie udusi (czytaj: mnie) za kolejną grupę, to i owszem, jakiś rodzaj ewidencji ambasadorów mógłby się pojawić.

Nie uduszę. Tylko żeby zachować estetykę na forum proponuję ograniczyć się z kolorami dla grup.

(23.02.2018, 20:50:54)Hewret von Thorn napisał(a): Tylko żeby zachować estetykę na forum proponuję ograniczyć się z kolorami dla grup.

W sumie miałem na myśli w pełni ukrytą grupę, ale kolor to nie byłby taki zły pomysł, ambasadorowie by się wyróżniali.

RE: Pensja gwarantowana - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 23.02.2018

Ad meritum. Wchodzę w debet bo jestem nowy i nie interesuje mnie działalność parlamentarna.

RE: Pensja gwarantowana - Maciej Kamiński - 23.02.2018

(22.02.2018, 22:58:05)Hewret von Thorn napisał(a): A co z gośćmi zagranicznymi, którzy używają systemu PW do kontaktu z innymi?
Czy przypadkiem nie ma prawa do pobytu na tej podstawie w opcjach profilu?

Jest, ale nie wiem, czy @"Sheldon Anszlus Lovelace" na podstawie pola profilu będzie coś w stanie wyczarować.

Magia zer i jedynek ma u niego poziom powyżej pewnej liczby tysięcy, patrząc po ilości wprowadzanych obecnie mocno widocznych i nieszczególnie precedensowych modyfikacji.

RE: Pensja gwarantowana - Sheldon Anszlus Lovelace - 23.02.2018

(23.02.2018, 21:48:41)Hewret von Thorn napisał(a): Jest, ale nie wiem, czy @"Sheldon Anszlus Lovelace" na podstawie pola profilu będzie coś w stanie wyczarować.

Jeśli chodzi o wizę to mogę się do niej łatwo dostać, jednak nie każdy ambasador ma to ustawione..

To pozostaje oddelegować przyjmującego akredytacje do wnioskowania o to w KRI za każdym razem.

No to mamy rozwiązanie tego problemu.
@"Antoni Kacper Burbon-Conti"
Grupa wciąż potrzebna?

RE: Pensja gwarantowana - Antoni Kacper Burbon-Conti - 24.02.2018

(23.02.2018, 22:27:44)Hewret von Thorn napisał(a): Grupa wciąż potrzebna?

Może i nie, ale byłoby prościej.

RE: Pensja gwarantowana - Sheldon Anszlus Lovelace - 24.02.2018

Zgrupa byłoby łatwiej raczej. :d