Forum Republiki Bialeńskiej
Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Administracja samorządowa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-5.html)
+--- Dział: Rzesza Bialeńska (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-551.html)
+---- Dział: Wolne miasta (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-520.html)
+----- Dział: Wolne Miasto Temeszgad (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-170.html)
+------ Dział: Plac Pomordowanych (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-178.html)
+------ Wątek: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ (/thread-9124.html)

Strony: 1 2 3

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Karol Medycejski - 28.02.2018

[Obrazek: 000375VJUDEVAON7-C123-F4.jpg]

W swoich codziennych wyborach stawiam na elegancką prostotę, która uchodzi przecież za ponadczasową klasykę, stąd moim codziennym wyborem jest:

[Obrazek: Twoje_wybory_START_2.jpg]

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Maciej Kamiński - 01.03.2018

[ATTACHMENT NOT FOUND]

Po pracy na karaoke z przyjaciółmi, w szykownych, galowych trzech paskach. Jeden z nich stracił głowę w całym tym zamieszaniu, ale bawiliśmy się wybornie. Polecam. Firma nielegalnie otrzymała ode mnie parę groszy.

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Sheldon Anszlus Lovelace - 01.03.2018

Karol zaprezentował prosty lecz bardzo elegancki styl. Nie ukrywa, że jestem wielkim fanem takich ubiorów. Zasłużone 5 punktów.

Maciej przedstawił nam styl "wschodnio-realowego" pochodzenia, który jest popularny wśród młodszych odbiorców. A to że ludzie tracą dla niego głowę jedynie podkreśla, że należy się 5 punktów.

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Ametyst Faradobus - 01.03.2018

A ja muszę się zastanowić, bo nie wypada aby końcowy werdykt zapadał rano.

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Karol Medycejski - 01.03.2018

Halko

Gorsecie.

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Karol Medycejski - 01.03.2018

(01.03.2018, 22:51:29)Maciej Kamiński napisał(a): Gorsecie.

Tak, gorszysz mnie.

To wyłaź z mojej szafy.

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Sheldon Anszlus Lovelace - 01.03.2018

Trwa liczenie pieniędzy głosów, prosimy o cierpliwość.

Przed nami występ kolejnych gwiazd.

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Ametyst Faradobus - 02.03.2018

Jak to mówił Mistrz Wajda: Eeee yyyyy iiiii... postanowiłem, że zarówno Maciej, jak i Karol otrzymają po piąteczce. Maciej za to, że jego zdjęcie kojarzy mi się z moim ulubionym fragmentem pewnej animacji o historii Łotwy, gdzie jest duża ilość naraz mord Breżniewa. Z kolei Karol za płaszcz, bo ze Świętym Ojcem Świętym nosimy niemal identyczne płaszcze, więc nie ma co wątpić w to, że jest to przykład stylu najwyższej klasy.

Teraz dajcie mi chwilę na dokładne przeliczenie punktów, a w międzyczasie możecie się emocjonować.

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Karol Medycejski - 03.03.2018

https://www.youtube.com/watch?v=NTGyQcXiwWM

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Ametyst Faradobus - 03.03.2018

[Obrazek: ?url=spolecznosc.bialenia.org.pl%2Fgalle..._41_28.png]
[Obrazek: libya_beauty_film.png]

Po kilku dniach przyszedł czas na rozstrzygnięcie, które można było odłożyć w czasie dzięki światłej nowelizacji ministerialnego rozporządzenia, będącej efektem doraźnego porozumienia pomiędzy Ministrem Oświecenia i Metropolitą Temeszgadzkim, dzięki czemu liczni turyści i fanatycy męskiego piękna zostaną w Temeszgadzie na dłużej.

Witajcie Kochani Moi!

Przyszedł nareszcie czas, aby rozstrzygnąć nasz konkurs na najpiękniejszego Bialeńczyka. W czasie zaciętych zmagań obaj kandydaci zaprezentowali się jako wzory męskości, płodności i patriotyzmu. Wierzę, że udział w wyborach będzie punktem wyjścia do ich dalszej kariery.

Pora na podsumowanie punktacji ze wszystkich czterech konkurencji. Z miejsca dziękuję członkom Żyry w osobach moja i @"Sheldon Anszlus Lovelace"‍ za ciężką pracę przy drynkach i waflach. Przypomnijmy wyniki cząstkowe:

Za pierwszą konkurencję Maciej zgarnął 7 punktów, a Karol aż 10.
Za drugą konkurencję Maciej otrzymał 9 punktów, zaś Karol 8.
W trzeciej konkurencji Maciej otrzymał 8 punktów, a Karol znów 10.
W ostatniej, czwartej rundzie Maciej i Karol otrzymali po 10 punktów.

Dajcie mię teraz czas, aby to wszystko policzyć. W międzyczasie przerywnik artystyczny w postaci zespołu dziewic:

Ametyst powraca na scenę

Moi myly,

niniejszym ogłaszam, że tytuł MISTERA BIALENII 2018 i koronę najładniejszego Bialeńczyka otrzymuje zdobywca aż 38 punktów... KAROL MEDYCEJSKI!!!!!!!11111 Gratulujemy i zapraszamy na scenę po odbiór nagród.

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Karol Medycejski - 04.03.2018

Pozdrawiam wszystkich Rodaków!

[Obrazek: 535caee760370_o,size,969x565,q,71,h,430eea.jpg]

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Ametyst Faradobus - 04.03.2018

Nasz Mister otrzymuje najważniejszą z nagród - koronę, a właściwie czapkę z piór. Wręczy ją znany celebryta z Telewizji Jard:

[Obrazek: jan+pawel.jpg]

Oprócz tego Minister i Anszlus wręczają Misterowi piękny okolicznościowy dyplom, szarfę oraz atrakcyjne nagrody rzeczowe w postaci zestawu płyt diskopolo, pendrajwa oraz komplet zniczy.

Zanim wyróżnimy naszego Wicemistera, a także zanim w imieniu wolnego miasta Temeszgad przekażę nagrody-niespodzianki zapraszam na scenę Konduktora - @"Antoni Kacper Burbon-Conti"‍, który wręczy czek i uścisk dłoni Konduktora.

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Antoni Kacper Burbon-Conti - 04.03.2018

Misterze Bialenii!

Serdecznie gratuluję wygranej! Odznaczyłeś się niemałą aparycją oraz zdolnościami merytorycznymi. W nagrodę otrzymałeś koronę - bezapelacyjny symbol Mistera, zwycięzcy, zaś ja mam zaszczyt przekazać Ci wygraną w postaci bialenów - czek, który będziesz mógł spożytkować w dowolny sposób. Gratuluję! 500 BLN Twoje! Pamiątkowy czek wręczy Ci niezastąpiona Pani Basia z Kancelarii, zaś ja uścisnę Twoją dłoń.

[Obrazek: 6248.jpg]

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Karol Medycejski - 04.03.2018

A dostanę medal?

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Sheldon Anszlus Lovelace - 04.03.2018

Medal konkursowicza byłby mile widziany.

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Ametyst Faradobus - 04.03.2018

Jeśli Konduktor sam nie wykaże się inicjatywą to oczywiście złożę stosowny wniosek.

[Obrazek: 79_04_03_18_8_58_18.png]

Drugim zwycięzcą tych zawodów jest Maciej Kamiński, któremu 34 punkty przyniosły tytuł WICEMISTERA BIALENII, a wraz z nim diadem, szarfę i piękny dyplom, a także roczny bon do realizacji na stoisku warzywnym nr 4 na Placu Pomordowanych w Temeszgadzie. Gratuluję!

Wolne Miasto Temszgad ufundowało dla obydwu laureatów nagrody, które mam nadzieję, że zwiążą ich z miejscem, gdzie odnieśli ten spektakularny sukces i udowodnili miliardom młodych Bialeńczyków, że niezależnie od tego skąd się jest można chcieć, jeśli tylko się chce. Karol otrzymuje od władz miejskich tę oto nieruchomość w najbardziej exkluzywnej dzielnicy, na Szabersztacie, przy ulicy Prawa i Administracji 31:

[Obrazek: 1200px-20070206_uw_colegium_juridicum_III.jpg]

Maciejowi pozostała niemal równie atrakcyjna nagroda-niespodzianka w postaci daczy na Morence przy ulicy Ładnej 13:

[Obrazek: 55cac448a9981_p.jpg?1441893355]

Jeszcze raz dziękuję i gratuluję. Wybory Mistera Bialenii 2018 uważam za zakończone zgodnie z postanowieniami artykułu 2 Rozporządzenia Ministra Oświecenia z dnia 27 lutego 2018 roku!

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Antoni Kacper Burbon-Conti - 04.03.2018

(04.03.2018, 01:51:02)Karol Medycejski napisał(a): A dostanę medal?

Z drobnym opóźnieniem, ale oczywiście medal został nadany.

RE: Wybory Mistera Bialenii - FINAŁ - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 04.03.2018

Ja z kolei na cześć zwycięzcy uwarzyłem nowe piwo: https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-9006-post-89767.html#pid89767