![]() |
|
Odezwa do Narodu Wiceprezydenta Republiki Bialeńskiej Tadeusza Krasnodębskiego - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-552.html) +---- Dział: Gabinet Wiceprezydenta (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-269.html) +---- Wątek: Odezwa do Narodu Wiceprezydenta Republiki Bialeńskiej Tadeusza Krasnodębskiego (/thread-9241.html) Strony:
1
2
|
RE: Odezwa do Narodu Wiceprezydenta Republiki Bialeńskiej Tadeusza Krasnodębskiego - Sheldon Anszlus Lovelace - 17.03.2018 Naprawdę wzruszyły mnie słowa wypowiedziane przez Wiceprezydenta, tak spójnej i pięknej mowy dawno nie było w Bialenii. Jestem tak zdumiony, że nie potrafię powtórzyć słów @"Tadeusz Krasnodębski". Czekamy na więcej pączków. RE: Odezwa do Narodu Wiceprezydenta Republiki Bialeńskiej Tadeusza Krasnodębskiego - Severino Castiglioni - 17.03.2018 (17.03.2018, 00:10:54)Ametyst Faradobus napisał(a): To kiedy ten zamach? 10 kwietnia. RE: Odezwa do Narodu Wiceprezydenta Republiki Bialeńskiej Tadeusza Krasnodębskiego - Tadeusz Krasnodębski - 17.03.2018 [official2] ![]() Szanowni Obywatele!
Urząd Wiceprezydenta Bialenii niesie za sobą szereg obowiązków. Osoba na tym stanowisku powinna służyć głowie państwa radą i pomocną dłonią, być dla niej wsparciem w sprawowaniu urzędu. Sam podczas swoich dwóch kadencji prezydenckich przekonałem się o tym, jak ważna w Gabinecie jest postać Wiceprezydenta - osobiście z trojgiem spośród moich zastępców konsultowałem bieżące sprawy Republiki i oczekiwałem od nich wsparcia.
Jak się jednak okazuje, ja sam tego wsparcia Antoniemu Burbon-Conti zaoferować nie mogę. Moje częste i przeciągające się nieobecności związane z realiozą narażają na szwank politykę obecnego rządu - zdarzało się bowiem, że ze swoich zadań w ostatnim czasie nie wywiązywałem się w terminie. Co więcej, głównym celem istnienia urzędu Wiceprezydenta Republiki jest objęcie władzy w razie opróżnienia urzędu głowy państwa. Wiceprezydent powinien brać taką okoliczność pod uwagę - a nowy bialeński przywódca musi wykazywać się zapałem, zaangażowaniem oraz dużą ilością wolnego czasu. Wobec powyższego, nie mogąc zapewnić Prezydentowi, jego Gabinetowi i Narodowi Bialeńskiemu gwarancji jak najlepszego wykonywania urzędu Wiceprezydenta Bialenii, z dniem dzisiejszym podaję się do dymisji ze sprawowanej funkcji. Nie kończę jednak bynajmniej kariery politycznej, a wyłącznie na jakiś czas wycofuję się w cień. Mogę zadeklarować gotowość do powrotu na scenę polityczną w drugiej połowie maja. Oznajmiam również, że nie kończę współpracy z Prezydentem Burbon-Conti - układała się ona od listopada 2017 roku naprawdę doskonale. Jeśli Prezydent wyrazi taką chęć, jestem gotów objąć funkcję jego doradcy - ale bez dodatkowych obowiązków wynikających z pełnienia innych urzędów czy zajmowania stanowisk. Urzędującej głowie państwa, całej bialeńskiej egzekutywie oraz Narodowi Bialeńskiemu życzę wiele radości, samych sukcesów i okresu prosperity trwającego bez końca, a za wiceprezydencką przygodę - gorąco dziękuję! [podpis]Tadeusz Krasnodębski[/podpis][/official2] RE: Odezwa do Narodu Wiceprezydenta Republiki Bialeńskiej Tadeusza Krasnodębskiego - Hewret von Thorn - 17.03.2018 A legislatywie to już nie? Egzekutywistyczne czuby samoluby. RE: Odezwa do Narodu Wiceprezydenta Republiki Bialeńskiej Tadeusza Krasnodębskiego - Antoni Kacper Burbon-Conti - 17.03.2018 [official2]Tadeuszu, serdecznie dziękuję za dotychczasową współpracę, którą uważam za niezmiernie udaną i owocną. Przyjemnością było z Tobą pracować i realizować wspólne cele. Mam nadzieję, że szybko powrócisz do czynnej polityki i pochwalisz się wysokimi wynikami na egzaminie dojrzałości. Jeszcze raz dziękuję i już teraz zapraszam do współpracy jako doradca w Kancelarii Prezydenta Republiki Bialeńskiej.
Wszystkiego dobrego![/official2] RE: Odezwa do Narodu Wiceprezydenta Republiki Bialeńskiej Tadeusza Krasnodębskiego - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 17.03.2018 Panie Prezydencie, czy wakat zostanie w najbliższym czasie uzupełniony? @"Tadeusz Krasnodębski": https://youtu.be/pBG4RsGtguM RE: Odezwa do Narodu Wiceprezydenta Republiki Bialeńskiej Tadeusza Krasnodębskiego - Antoni Kacper Burbon-Conti - 17.03.2018 (17.03.2018, 09:09:03)LesterNowowicki napisał(a): Panie Prezydencie, czy wakat zostanie w najbliższym czasie uzupełniony? Prawdopodobnie tak. RE: Odezwa do Narodu Wiceprezydenta Republiki Bialeńskiej Tadeusza Krasnodębskiego - Jan Lubomirski-Dostojewski - 17.03.2018 Czemu ja nie wiem o zamachu? A mogło być tak fajnie... @"Ametyst Faradobus" RE: Odezwa do Narodu Wiceprezydenta Republiki Bialeńskiej Tadeusza Krasnodębskiego - Ametyst Faradobus - 17.03.2018 No wiesz, ja jestem kapralem, Samuel Doe zorganizował pucz będąc sierżantem... |