Forum Republiki Bialeńskiej
Zueee Plany - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Gospodarka (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-7.html)
+--- Dział: Instytucje pozarządowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-231.html)
+---- Dział: Bialeński Związek Wolnomularstwa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-239.html)
+----- Dział: Wielka Loża Narodowa Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-241.html)
+----- Wątek: Zueee Plany (/thread-983.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Re: Zueee Plany - TobiaszVonRichtoffen - 01.06.2014

Od tego macie mnie Big Grin Big GrinBig Grin

3 Depesza, o reakcji Wandejczyków na artykuł w Kurierze KD, chyba też ich nie lubią.

Połowa Wandejczyków chce tworzyć prawo od nowa, a druga połowa tylko zmieniać konstytucję, to szeroki temat i nie mam jak specjalnie wkleić screena.

Re: Zueee Plany - Konstanty Jerzy Michalski - 01.06.2014

Cytat:Połowa Wandejczyków chce tworzyć prawo od nowa, a druga połowa tylko zmieniać konstytucję, to szeroki temat i nie mam jak specjalnie wkleić screena.

Możesz Ctrl+C Ctrl+V?

Bardziej mi chodziło o to że jest przysłowiowy, Wandejski "Burdel". W sumie to nic ważnego, powiadomię was jak utworzą nową konstytucję.

Cytat:Bardziej mi chodziło o to że jest przysłowiowy, Wandejski "Burdel". W sumie to nic ważnego, powiadomię was jak utworzą nową konstytucję.

Spoko, ok. Możesz się przedstawić, dobrze cię przywitają, tylko pamiętaj o
Kod:
Wypierdalajcie!

Widząc odzew na naszą koncepcję w Brodrii, mam przeczucie że trudno będzie ich namówić. Może udajmy się tam wszyscy, tak żeby było nas tam więcej niż Brodryjczyków i zadomówmy Big Grin Big GrinBig Grin

Cytat:Widząc odzew na naszą koncepcję w Brodrii, mam przeczucie że trudno będzie ich namówić. Może udajmy się tam wszyscy, tak żeby było nas tam więcej niż Brodryjczyków i zadomówmy Big Grin Big GrinBig Grin

To mnie poprzyj, że to w ogóle świetny i idealny pomysł.

Pamiętajmy że plany masonów były tworzone już z myślą o następnych pokoleniach, czyli nie zawsze wszystko będzie postępowało szybko. Pracujmy może i wolno, ale skutecznie.

Cytat:Pamiętajmy że plany masonów były tworzone już z myślą o następnych pokoleniach, czyli nie zawsze wszystko będzie postępowało szybko. Pracujmy może i wolno, ale skutecznie.

To powoli. Pierwszą w kolejności rzeczą jest przedstawienie się w Wandystanie. Ja sobie poradzę z tym natłokiem anty-masońskich poglądów.

No dobrze, już się tam witam.

Kolejna depesza.

Re: Zueee Plany - AndrzejSwarzewski - 01.06.2014

Ja zacznę robić masowe rozstrzelania za próby negocjacji z ludźmi sprytniejszymi od próbujących.
Chcecie robić takie rzeczy, to od razu zlikwidujcie forum. Szybciej pójdzie i nikt nie będzie się tak długo denerwował tym.

Re: Zueee Plany - Feliks Spirkin - 01.06.2014

Ja też się tam zarejestrowałem i warto byłoby sobie jakieś jaja u nich porobić. Big Grin Big GrinBig Grin Oczywiście w granicach zdrowego rozsądku.

PS: Jeśli chcemy być jako tako szanowani przez Wandystan, to musimy być w stosunku do nich bardzo bez dystansu. :wink: :wink::wink:

Re: Zueee Plany - Konstanty Jerzy Michalski - 02.06.2014

Jakieś traktaty akcesyjne piszecie bez wiedzy powiernika Najwyższego Architekta? Panie ministrze i masonie, wytłumacz mi. Smile SmileSmile

Re: Zueee Plany - TobiaszVonRichtoffen - 02.06.2014

Jak by panu to powiedzieć Big Grin Big GrinBig Grin Nad Siedmiogrodem wkrótce zawiśnie flaga Bialenii Big Grin Big GrinBig Grin
Wstępny projekt traktatu:
Cytat:Umowa
Dotycząca Aneksji
Z dnia 02.06.2014
Spisana w Stołecznym mieście Kluż

Wysoko układające się strony:

Tobiasz von Richtoffen
Marszałek RLS
i Siergiej Makłow
jako delegacja Republiki Ludowej Siedmiogrodu

i

Feliks Spirkin
Minister Kultury i Sportu
i Andrzej Swarzewski
Prezydent Republiki Bialeńskiej
jako delegacja Republiki Bialeńskiej

Artykuł. 1

1& Na mocy tej umowy, Republika Ludowa Siedmiogrodu, wchodzi w skład terytorialny Republiki Bialeńskiej

2& Republika Ludowa Siedmiogrodu staje się tym samym obszarem autonomicznym Republiki Bialeńskiej.

3& RLS staje się Socjalistyczną Republiką Siedmiogrodu

Artykuł. 2 Zasady działania Autonomii Socjalistycznej Republiki Siedmiogrodu

1& SRS będzie posiadała parlament, w składzie sprzed Umowy Akcesyjnej

2& Na drodze powszechnego, wolnego referendum, w każdej chwili wyżej wymieniona Republika będzie mogła oddzielić się od państwa Bialeńskiego

3& Zasady ustanawiania i przebiegu referendum będą obowiązywać zgodnie z ówczesnym prawem Bialeńskim

4& Prawo SRS zostanie ponownie napisane już przez samą Radę Państwa i Parlament Bialeński

5& Wszystkie majątki zostaną odebrane i przekazane Narodowi Bialeńskiemu

6& Wszyscy obywatele dotychczasowej Republiki Ludowej Siedmiogrodu staną się automatycznie obywatelami Bialeni i na odwrót.

7& Ewentualne zasady autonomii zostaną dodane w debacie w Parlamencie.

Podpisano:
(-) Andrzej Swarzewski
(-) Siergiej Makłow

Cytat:Jak by panu to powiedzieć Big Grin Big GrinBig Grin Nad Siedmiogrodem wkrótce zawiśnie flaga Bialenii Big Grin Big GrinBig Grin
Wstępny projekt traktatu:
Cytat:Umowa
Dotycząca Aneksji
Z dnia 02.06.2014
Spisana w Stołecznym mieście Kluż

Wysoko układające się strony:

Tobiasz von Richtoffen
Marszałek RLS
i Siergiej Makłow
jako delegacja Republiki Ludowej Siedmiogrodu

i

Feliks Spirkin
Minister Kultury i Sportu
i Andrzej Swarzewski
Prezydent Republiki Bialeńskiej
jako delegacja Republiki Bialeńskiej

Artykuł. 1

1& Na mocy tej umowy, Republika Ludowa Siedmiogrodu, wchodzi w skład terytorialny Republiki Bialeńskiej

2& Republika Ludowa Siedmiogrodu staje się tym samym obszarem autonomicznym Republiki Bialeńskiej.

3& RLS staje się Socjalistyczną Republiką Siedmiogrodu

Artykuł. 2 Zasady działania Autonomii Socjalistycznej Republiki Siedmiogrodu

1& SRS będzie posiadała parlament, w składzie sprzed Umowy Akcesyjnej

2& Na drodze powszechnego, wolnego referendum, w każdej chwili wyżej wymieniona Republika będzie mogła oddzielić się od państwa Bialeńskiego

3& Zasady ustanawiania i przebiegu referendum będą obowiązywać zgodnie z ówczesnym prawem Bialeńskim

4& Prawo SRS zostanie ponownie napisane już przez samą Radę Państwa i Parlament Bialeński

5& Wszystkie majątki zostaną odebrane i przekazane Narodowi Bialeńskiemu

6& Wszyscy obywatele dotychczasowej Republiki Ludowej Siedmiogrodu staną się automatycznie obywatelami Bialeni i na odwrót.

7& Ewentualne zasady autonomii zostaną dodane w debacie w Parlamencie.

Podpisano:
(-) Andrzej Swarzewski
(-) Siergiej Makłow

W pierwszym Artykule było Księstwo Sarmacji zamiast RLS, jak się uśmiałem. Big Grin Big GrinBig Grin

Re: Zueee Plany - TobiaszVonRichtoffen - 02.06.2014

Już poprawione Big Grin Big GrinBig Grin Jakiś dowcipniś zmienił Wink

Re: Zueee Plany - AndrzejSwarzewski - 02.06.2014

Cytat:3& RLS staje się Socjalistyczną Republiką Siedmiogrodu
Czemuż taka zmiana?
Cytat:4& Prawo SRS zostanie ponownie napisane już przez samą Radę Państwa i Parlament Bialeński
To chyba jest napisane w stylu opowiadaniowym, a nie prawnym. Proponuję usunąć "już" i "samą".
Cytat:5& Wszystkie majątki zostaną odebrane i przekazane Narodowi Bialeńskiemu
Nie ma takiej potrzeby, ani sensu.
Cytat:6& Wszyscy obywatele dotychczasowej Republiki Ludowej Siedmiogrodu staną się automatycznie obywatelami Bialeni i na odwrót.
Jak na odwrót? Obywatele Bialenii mają się niby stać obywatelami RLS? Big Grin Big GrinBig Grin

Cytat:[quote author="OutiesPL"]3& RLS staje się Socjalistyczną Republiką Siedmiogrodu
Czemuż taka zmiana?
Cytat:4& Prawo SRS zostanie ponownie napisane już przez samą Radę Państwa i Parlament Bialeński
To chyba jest napisane w stylu opowiadaniowym, a nie prawnym. Proponuję usunąć "już" i "samą".
Cytat:5& Wszystkie majątki zostaną odebrane i przekazane Narodowi Bialeńskiemu
Nie ma takiej potrzeby, ani sensu.
Cytat:6& Wszyscy obywatele dotychczasowej Republiki Ludowej Siedmiogrodu staną się automatycznie obywatelami Bialeni i na odwrót.
Jak na odwrót? Obywatele Bialenii mają się niby stać obywatelami RLS? Big Grin Big GrinBig Grin [/quote]

Nazwa mi potrzebna na baner. Napisać RLS, czy SRS?