Forum Republiki Bialeńskiej
Putin- wprowadź wojsko? - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html)
+--- Dział: Szpital Psychiatryczny im. Ofiar Realiozy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-328.html)
+--- Wątek: Putin- wprowadź wojsko? (/thread-1268.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Maciej Kamiński - 20.04.2015

(19.04.2015, 22:33:00)Feliks Spirkin link napisał(a): Akurat moje miasto rozkwitło dopiero pod zaborem rosyjskim i nigdy tutaj powstania narodowościowe nie cieszyły się wielką popularnością. Dlatego powiem szczerze, że dużo zależy od stopy życiowej pod okupacją. Najważniejsze jest to, że nie bylibyśmy traktowani jako gorsi rasowo, a to jest gwarantem spokojnej okupacji. Wink
Łódź czy Białystok? O:-)

(19.04.2015, 21:52:00)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Myślę, że Polakom żyje się obecnie tak dobrze (być może nie znam życia, bo mi zdarzyło się urodzić jako syn dwójki nauczycieli i wierzę TVN-owi, że innym żyje się tak samo dobrze...), że nie bawiliby się w powstania i partyzantkę.
Nigdy nikomu nie żyje się dobrze w swoim kraju. Może poza Koreańczykami z Północy. Dobrobyt to kwestia SUBIEKTYWNA.

Odp: Putin- wprowadź wojsko? - AndrzejSwarzewski - 20.04.2015

Cytat:Nigdy nikomu nie żyje się dobrze w swoim kraju. Może poza Koreańczykami z Północy. Dobrobyt to kwestia SUBIEKTYWNA.
Ale chyba jednak nie do końca, bo bogatsze społeczeństwa są mniej skłonne do walki. Nie bez powodu mówi się, że głodny i biedny zawsze pokona sytego i bogatego. I to pomimo, że ten bogaty będzie miał lepszą broń i więcej do stracenia. A może właśnie dlatego, że ten biedniejszy nie będzie miał wiele do stracenia. Wink
Pozytywne w przypadku okupacji rosyjskiej byłoby to, że od PRL-u minęło już tyle czasu, że nie wrócono by raczej do tamtych elit.  Tongue

(20.04.2015, 18:33:01)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Ale chyba jednak nie do końca, bo bogatsze społeczeństwa są mniej skłonne do walki. Nie bez powodu mówi się, że głodny i biedny zawsze pokona sytego i bogatego. I to pomimo, że ten bogaty będzie miał lepszą broń i więcej do stracenia. A może właśnie dlatego, że ten biedniejszy nie będzie miał wiele do stracenia. Wink
Te wnioski nie wykluczają tego, co ja napisałem.

Odp: Putin- wprowadź wojsko? - AndrzejSwarzewski - 20.04.2015

[Obrazek: 11156336_959743587399023_225046085454907...c3b25389bd]
Ich chcę w rządzie prorosyjskim.

Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Feliks Spirkin - 20.04.2015

Cytat:Łódź czy Białystok?
Ченстохова

(20.04.2015, 20:51:54)Feliks Spirkin link napisał(a): Ченстохова
Jeżeli tak, to kulą w płot. Częstochowa to rozwijała się od końca średniowiecza.

Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Feliks Spirkin - 20.04.2015

(20.04.2015, 22:04:14)Maciej Kamiński link napisał(a): Jeżeli tak, to kulą w płot. Częstochowa to rozwijała się od końca średniowiecza.

Chyba mówisz o Jasnej Górze. Pod zaborami, a szczególnie w XIX wieku Częstochowa przeżyła złoty wiek. Zjednoczono miasto, wybudowano aleje NMP, uruchomiono kolei Warszawsko-Wiedeńską oraz kolej Herbsko-Kielecką, powstały liczne fabryki i manufaktury, rozwinął się przemysł włókienniczy, metalurgiczny, drzewny, chemiczny. W dodatku miasto stało się wówczas najszybciej rozwijającym się miastem Królestwa Polskiego. Tak można wymieniać i wymieniać. Wink

Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Fiodor Swirydiuk - 21.04.2015

Moje miasto przecina linie Wieprza i Tyśmienicy.Było tu 6 bitew,w tym 4 z Rosjanami,jedna z Niemcami(czasy nazi),jedna z Austriakami gdzie zmarł Berek Joselewicz,obywatel Polski i Francji,z pochodzenia żyd.Moje miasto działałoby jak zapora przed Rosją do dojścia do Warszawy od południowego wschodu.

Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Maciej Kamiński - 21.04.2015

A moja wieś jest starsza niż USA, a mapy Google nie potrafią jej poprawnie zlokalizować.

Odp: Putin- wprowadź wojsko? - AndrzejSwarzewski - 23.04.2015

[Obrazek: 10995531_877907858937053_190467475813835...e=55E174BC]
Mój prezydent. Big Grin Swoją drogą, biorąc pod uwagę działalność tego kandydata na "Wrogach wolności", to ja bym nawet był w stanie poprzeć. Pierwszy prezydent-troll to byłoby coś!  >Big Grin

Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Ametyst Faradobus - 25.04.2015

https://twitter.com/s_shoigu/status/591686606727335936

Odp: Putin- wprowadź wojsko? - AndrzejSwarzewski - 25.04.2015

Obiecanki cacanki.  :Smile

Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Feliks Spirkin - 25.04.2015

A potem będzie płacz, że Rajd Katyński sie odbyć nie może. :Smile

Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Fiodor Swirydiuk - 25.04.2015

Andrzej twój prezydent reprezentuję klasę niższą Polski?

A to dlaczego? W sumie ja też do klasy niższej się raczej zaliczam. Tongue

Oj,pomyliłem z Kowalskim.Moim zdaniem Duda ma największe kompetencje.

Hmmm, spróbujmy po kolei wykluczyć nieodpowiednich kandydatów:
- Kowalski- kompletnie niemerytoryczny kandydat.
- Wilk - niezbyt wiadomo, kto to w ogóle jest.
- Palikot- w ciągu pięcioletniej kadencji zdążyłby kilka razy zmienić poglądy.
- Jarubas- Komorowski-bis
- Komorowski- pięć lat siedzenia pod żyrandolem starczy.
- Duda- polityka konfrontacji z Rosją kwalifikuje tego pana do Tworek, a nie Belwederu.

Zostaje więc pięć osób: Ogórek, Korwin, Tanajno, Braun i Kukiz. Ci kandydaci wydają się być w miarę sensowni. Jednak jako, że prezydent winien być w pierwszej kolejności reprezentacyjny, to trollujący Tanajno i rewolucjonista spod PKW Braun odpadają. Biorąc pod uwagę, że Korwin już swoje szansy miał i je zmarnował, to mamy już tylko dr Ogórek i Kukiza. I tutaj wybór należy do każdego z nas: czy wolimy opcję bardziej liberalną, czy bardziej bogoojczyźnianą. Wink

Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Ametyst Faradobus - 25.04.2015

Po spotkaniu z Kukizem wybieram Najpiękniejszą.  ;D Chociaż z drugiej strony chętnie popatrzę na ustawową likwidację dyscypliny partyjnej i na kolejny "szeroki ruch społeczny", który na pewno koniec końców nie zostanie partią.

Szkoda, że Korab-Karpowicz nie zebrał wystarczającej liczby podpisów. Fajnie byłoby mieć wreszcie kogoś inteligentnego na prezydenta... po 89 latach. Tongue

Ja zacytuję tu Korwina:
"Kobieta ma swoje miejsce w kuchni."
Albo Rozmowę Kaśki z PM z tą od równouprawnienia:
RK:No wchodziłam do garderoby i nie powiedziałeś Dzień Dobry.
K:Tak a wiesz dlaczego?
RKBig Grinlaczego?
K:Bo walczę o twoje równouprawnienie.