![]() |
|
Putin- wprowadź wojsko? - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html) +--- Dział: Szpital Psychiatryczny im. Ofiar Realiozy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-328.html) +--- Wątek: Putin- wprowadź wojsko? (/thread-1268.html) |
Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Maciej Kamiński - 20.04.2015 (19.04.2015, 22:33:00)Feliks Spirkin link napisał(a): Akurat moje miasto rozkwitło dopiero pod zaborem rosyjskim i nigdy tutaj powstania narodowościowe nie cieszyły się wielką popularnością. Dlatego powiem szczerze, że dużo zależy od stopy życiowej pod okupacją. Najważniejsze jest to, że nie bylibyśmy traktowani jako gorsi rasowo, a to jest gwarantem spokojnej okupacji.Łódź czy Białystok? O:-) (19.04.2015, 21:52:00)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Myślę, że Polakom żyje się obecnie tak dobrze (być może nie znam życia, bo mi zdarzyło się urodzić jako syn dwójki nauczycieli i wierzę TVN-owi, że innym żyje się tak samo dobrze...), że nie bawiliby się w powstania i partyzantkę.Nigdy nikomu nie żyje się dobrze w swoim kraju. Może poza Koreańczykami z Północy. Dobrobyt to kwestia SUBIEKTYWNA. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - AndrzejSwarzewski - 20.04.2015 Cytat:Nigdy nikomu nie żyje się dobrze w swoim kraju. Może poza Koreańczykami z Północy. Dobrobyt to kwestia SUBIEKTYWNA.Ale chyba jednak nie do końca, bo bogatsze społeczeństwa są mniej skłonne do walki. Nie bez powodu mówi się, że głodny i biedny zawsze pokona sytego i bogatego. I to pomimo, że ten bogaty będzie miał lepszą broń i więcej do stracenia. A może właśnie dlatego, że ten biedniejszy nie będzie miał wiele do stracenia. Pozytywne w przypadku okupacji rosyjskiej byłoby to, że od PRL-u minęło już tyle czasu, że nie wrócono by raczej do tamtych elit.
Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Maciej Kamiński - 20.04.2015 (20.04.2015, 18:33:01)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Ale chyba jednak nie do końca, bo bogatsze społeczeństwa są mniej skłonne do walki. Nie bez powodu mówi się, że głodny i biedny zawsze pokona sytego i bogatego. I to pomimo, że ten bogaty będzie miał lepszą broń i więcej do stracenia. A może właśnie dlatego, że ten biedniejszy nie będzie miał wiele do stracenia.Te wnioski nie wykluczają tego, co ja napisałem. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - AndrzejSwarzewski - 20.04.2015 ![]() Ich chcę w rządzie prorosyjskim. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Feliks Spirkin - 20.04.2015 Cytat:Łódź czy Białystok?Ченстохова Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Maciej Kamiński - 20.04.2015 (20.04.2015, 20:51:54)Feliks Spirkin link napisał(a): ЧенстоховаJeżeli tak, to kulą w płot. Częstochowa to rozwijała się od końca średniowiecza. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Feliks Spirkin - 20.04.2015 (20.04.2015, 22:04:14)Maciej Kamiński link napisał(a): Jeżeli tak, to kulą w płot. Częstochowa to rozwijała się od końca średniowiecza. Chyba mówisz o Jasnej Górze. Pod zaborami, a szczególnie w XIX wieku Częstochowa przeżyła złoty wiek. Zjednoczono miasto, wybudowano aleje NMP, uruchomiono kolei Warszawsko-Wiedeńską oraz kolej Herbsko-Kielecką, powstały liczne fabryki i manufaktury, rozwinął się przemysł włókienniczy, metalurgiczny, drzewny, chemiczny. W dodatku miasto stało się wówczas najszybciej rozwijającym się miastem Królestwa Polskiego. Tak można wymieniać i wymieniać.
Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Fiodor Swirydiuk - 21.04.2015 Moje miasto przecina linie Wieprza i Tyśmienicy.Było tu 6 bitew,w tym 4 z Rosjanami,jedna z Niemcami(czasy nazi),jedna z Austriakami gdzie zmarł Berek Joselewicz,obywatel Polski i Francji,z pochodzenia żyd.Moje miasto działałoby jak zapora przed Rosją do dojścia do Warszawy od południowego wschodu. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Maciej Kamiński - 21.04.2015 A moja wieś jest starsza niż USA, a mapy Google nie potrafią jej poprawnie zlokalizować. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - AndrzejSwarzewski - 23.04.2015 ![]() Mój prezydent. Swoją drogą, biorąc pod uwagę działalność tego kandydata na "Wrogach wolności", to ja bym nawet był w stanie poprzeć. Pierwszy prezydent-troll to byłoby coś! >
Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Ametyst Faradobus - 25.04.2015 https://twitter.com/s_shoigu/status/591686606727335936 Odp: Putin- wprowadź wojsko? - AndrzejSwarzewski - 25.04.2015 Obiecanki cacanki. :
Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Feliks Spirkin - 25.04.2015 A potem będzie płacz, że Rajd Katyński sie odbyć nie może. :
Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Fiodor Swirydiuk - 25.04.2015 Andrzej twój prezydent reprezentuję klasę niższą Polski? Odp: Putin- wprowadź wojsko? - AndrzejSwarzewski - 25.04.2015 A to dlaczego? W sumie ja też do klasy niższej się raczej zaliczam.
Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Fiodor Swirydiuk - 25.04.2015 Oj,pomyliłem z Kowalskim.Moim zdaniem Duda ma największe kompetencje. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - AndrzejSwarzewski - 25.04.2015 Hmmm, spróbujmy po kolei wykluczyć nieodpowiednich kandydatów: - Kowalski- kompletnie niemerytoryczny kandydat. - Wilk - niezbyt wiadomo, kto to w ogóle jest. - Palikot- w ciągu pięcioletniej kadencji zdążyłby kilka razy zmienić poglądy. - Jarubas- Komorowski-bis - Komorowski- pięć lat siedzenia pod żyrandolem starczy. - Duda- polityka konfrontacji z Rosją kwalifikuje tego pana do Tworek, a nie Belwederu. Zostaje więc pięć osób: Ogórek, Korwin, Tanajno, Braun i Kukiz. Ci kandydaci wydają się być w miarę sensowni. Jednak jako, że prezydent winien być w pierwszej kolejności reprezentacyjny, to trollujący Tanajno i rewolucjonista spod PKW Braun odpadają. Biorąc pod uwagę, że Korwin już swoje szansy miał i je zmarnował, to mamy już tylko dr Ogórek i Kukiza. I tutaj wybór należy do każdego z nas: czy wolimy opcję bardziej liberalną, czy bardziej bogoojczyźnianą. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Ametyst Faradobus - 25.04.2015 Po spotkaniu z Kukizem wybieram Najpiękniejszą. ;D Chociaż z drugiej strony chętnie popatrzę na ustawową likwidację dyscypliny partyjnej i na kolejny "szeroki ruch społeczny", który na pewno koniec końców nie zostanie partią. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - AndrzejSwarzewski - 25.04.2015 Szkoda, że Korab-Karpowicz nie zebrał wystarczającej liczby podpisów. Fajnie byłoby mieć wreszcie kogoś inteligentnego na prezydenta... po 89 latach.
Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Fiodor Swirydiuk - 25.04.2015 Ja zacytuję tu Korwina: "Kobieta ma swoje miejsce w kuchni." Albo Rozmowę Kaśki z PM z tą od równouprawnienia: RK:No wchodziłam do garderoby i nie powiedziałeś Dzień Dobry. K:Tak a wiesz dlaczego? RK laczego?K:Bo walczę o twoje równouprawnienie. |