![]() |
|
Putin- wprowadź wojsko? - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html) +--- Dział: Szpital Psychiatryczny im. Ofiar Realiozy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-328.html) +--- Wątek: Putin- wprowadź wojsko? (/thread-1268.html) |
Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Ametyst Faradobus - 18.05.2015 ![]() Pan Wałęsa to by temu Dudzie co najwyżej nogie podał. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Konstanty Jerzy Michalski - 18.05.2015 (17.05.2015, 22:38:45)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): Mi się bardzo podobała postawa Dudy. Choć popieram Kukiza to widać że Duda jest pewny siebie, patrzy w kamerę, podczas gdy Komorowski szuka kszesła albo suflerki. Duda to Kaczyński w przebraniu. Zobaczymy, za rok będzie druga śp. Blida.
Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Fiodor Swirydiuk - 18.05.2015 A za Komorowskim stoi całe PO. Duda pokazuje że da się obalić hegemonię PO, która podwyższa podatki i wiek emerytalny. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Konstanty Jerzy Michalski - 18.05.2015 (18.05.2015, 12:58:46)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): A za Komorowskim stoi całe PO. Duda pokazuje że da się obalić hegemonię PO, która podwyższa podatki i wiek emerytalny. Kolego. Chcesz wyższy wiek emerytalny czy wsadzanie do więzień bez procesu? Jakby ludzie nie byli idiotami i nie szli na nieżyciowe kierunki, przez co nie będą pracować, to wyższego wieki emerytalnego by nie było. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Ametyst Faradobus - 18.05.2015 Jest postęp w medycynie i z jednej strony trzeba się z tego cieszyć, a z drugiej myśleć o zwiększającej się liczbie emerytów i o tym, że procent pracujących jest coraz mniejszy. Żyjemy o kilka lat dłużej, a więc logiczne jest, że i pracować powinniśmy dłużej. Kłopot w tym, że reforma emerytalna została przeprowadzona, moim zdaniem, zbyt szybko i bez konsultacji społecznych. Poza tym fakt, że trzeba będzie pracować dłużej stanowi w oczywisty sposób pożywkę dla całej opozycji. Gdyby rządził PiS to prawdopodobnie też wprowadziłby taką ustawę i wówczas to Platforma starałaby się na tym coś ugrać polityczny interes. Zgadzam się, że ludzie nie myślą wybierając kierunki. Więcej: wszyscy MUSZĄ studiować, wszyscy MUSZĄ "mieć magistra". W efekcie w słabych szkołach średnich uczą się ludzie, dla których dzisiejsza matura ustna z języka polskiego to ogromne wyzwanie, a którzy potem kończą zarządzanie w Wyższej Szkole Analfabetyzmu. I tragedia, szok! Ilu bezrobotnych magistrów! PS. Może przenieść część postów tutaj? Odp: Putin- wprowadź wojsko? - AndrzejSwarzewski - 18.05.2015 Kwaśniewski na dożywotniego prezydenta! Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Jan Kaniewski - 18.05.2015 Duda jest możliwością zmiany. Jeśli chodzi o debatę to moje wrażenia w trakcie były gorsze niż po "ochłonięciu". Tego typu starcia wywołują zawsze emocje, a ja jestem na takie coś wrażliwy, więc zamiar początku była absencja, ale pod wpływem rodziny zostałem nakłoniony abym jednak obejrzał. Komorowski niczym "niedźwiedź" kiedy śpi to śpi, ale gdy wstanie potrafi być agresywny, więc mówiąc szczerze nie wiem co jest gorsze? Ale nie wiem skąd wśród niektórych ludzi taka definitywna wręcz niechęć do PIS - u ogólnie ? Ten Kaczyński o ile dobrze wiem jest szeregowym posłem (taką ma siłę sprawczą) w naszym państwie. To nie on rządzi 8 lat, ani tym bardziej PIS. Z słów Komorowskiego można było wysnuć, że PIS rządzi Nami już z jakieś 18 lat. Niestety dla pana prezydenta te proporcje są odmienne... Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Ametyst Faradobus - 18.05.2015 (18.05.2015, 20:27:13)Jan Kaniewski link napisał(a): Duda jest możliwością zmiany. Tylko czy na lepsze? Poza tym realną możliwością zmiany będą wybory parlamentarne. (18.05.2015, 20:27:13)Jan Kaniewski link napisał(a): Komorowski niczym "niedźwiedź" kiedy śpi to śpi, ale gdy wstanie potrafi być agresywny, więc mówiąc szczerze nie wiem co jest gorsze? Nie to co Prezes albo Błaszczak. (18.05.2015, 20:27:13)Jan Kaniewski link napisał(a): Ale nie wiem skąd wśród niektórych ludzi taka definitywna wręcz niechęć do PIS - u ogólnie ? Ten Kaczyński o ile dobrze wiem jest szeregowym posłem (taką ma siłę sprawczą) w naszym państwie. To nie on rządzi 8 lat, ani tym bardziej PIS. Z słów Komorowskiego można było wysnuć, że PIS rządzi Nami już z jakieś 18 lat. Niestety dla pana prezydenta te proporcje są odmienne... Edward Gierek był jedynie członkiem Rady Państwa i liderem największej partii. Często nie stanowiska mówią o znaczeniu polityka. Ale co Pan rozumie jako niechęć? Wiadomo, że partia może cieszyć się większym lub mniejszym poparciem, a szczerze mówiąc mam wrażenie, że dziś społeczeństwo wszystkie partie darzy taką niechęcią.
Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Feliks Spirkin - 18.05.2015 ![]() Najśmieszniejsze jest to, że partia Balcerewicza, o której nikt nie słyszał ma już 5% w sondażach. To tylko pokazuje obłudę, zakłamanie i propagandę w tym kraju. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Ametyst Faradobus - 18.05.2015 Partia czy fundacja? Kiedy byłem na spotkaniu z nim to werbował do FOR. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - AndrzejSwarzewski - 18.05.2015 Do Frontu Odnowy Rewolucji? Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Feliks Spirkin - 18.05.2015 Mówię o stowarzyszeniu jego, Petru i Frasyniuka o nazwie Nowoczesna.pl Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Konstanty Jerzy Michalski - 18.05.2015 (18.05.2015, 20:27:13)Jan Kaniewski link napisał(a): Duda jest możliwością zmiany. Jeśli chodzi o debatę to moje wrażenia w trakcie były gorsze niż po "ochłonięciu". Tego typu starcia wywołują zawsze emocje, a ja jestem na takie coś wrażliwy, więc zamiar początku była absencja, ale pod wpływem rodziny zostałem nakłoniony abym jednak obejrzał. Komorowski niczym "niedźwiedź" kiedy śpi to śpi, ale gdy wstanie potrafi być agresywny, więc mówiąc szczerze nie wiem co jest gorsze? Nie... w ogóle. I tenże poseł nie ma w ogóle wpływu na partię, a jest prezesem? Po drugie, ma kilkuosobową ochronę z środków partyjnych, która jest przy jego rezydencji. Jakby nie miał mocy sprawczej to by mu już ją dawno odebrali. Definitywna niechęć? Bo do więzienia bez procesu, bo śp. Blida, bo likwidacja WSI, bo populizm nie mniejszy niż PO i tytułowanie się prawicą. To jest chrześcijański socjalizm, nie żadna prawica. Prawicą jest Braun, Korwin, no i może Balcerowicz. Wolę mieć ten wyższy wiek emerytalny niż blokadę każdej POwskiej ustawy przez Dudę. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - AndrzejSwarzewski - 18.05.2015 Straszenie PiS-em przez PO to serio bekowe jest. Gdy Putin wreszcie w ramach zadośćuczynienia za te wszystkie niewypłacone pensje zrobi ze mnie Namiestnika Królestwa Polskiego, to pan Duda będzie mógł sobie dalej być prawnikiem, a pan Komorowski będzie mógł albo wybrać się na emeryturę albo uczyć historii w Budach Ruskich. Ale ich partyjni koledzy, Macierewicz i Sikorski będą siedzieć w jednym pokoju w Tworkach. Ludzie obu partii są tak samo niezrównoważeni i potencjalnie niebezpieczni. Na szczęście ten kraj istnieje już tylko teoretycznie i pokazywanie wszystkich dwóch polskich czołgów w telewizji, to wszystko co mogą. Ale ja jednak minimalnie bardziej popieram Dudę, gdyż, jak powiedział Mark Twain "polityków i pieluchy trzeba zmieniać często z tego samego powodu". Poza tym, może wreszcie będziemy mieli prezydenta, który nie będzie skakał po krzesłach, ani wyzywał dziennikarek, ani chwiał się na cmentarzu, ani podawał nogi.
Odp: Putin- wprowadź wojsko? - AndrzejSwarzewski - 19.05.2015 ![]() Grafika dnia.
Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Ametyst Faradobus - 21.05.2015 [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bYRYHLUNEs4&feature=youtu.be[/youtube] Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Fiodor Swirydiuk - 21.05.2015 Charleoi? Serio? Najgorsze lotnisko w życiu. Byłem w tamtym roku. Teraz wolę prosto do lotniska w Brukseli.
Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Feliks Spirkin - 04.06.2015 http://wolna-polska.pl/wiadomosci/w-macedonii-udaremniono-zamach-stanu-planowany-przez-waszyngton-2015-06 Takie wieści docierają do nas z Macedonii, która ostatnio musi walczyć z amerykańskimi agentami oraz albańskimi fanatykami. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Fiodor Swirydiuk - 04.06.2015 Ach ci Demokraci. A mówią że socjalizm wyniszcza państwa. Odp: Putin- wprowadź wojsko? - Iwan Pietrow - 04.06.2015 Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie USA, które wszędzie wtrącają swoje 5 groszy. |