![]() |
|
Sprawy forum - zbiorczo - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html) +--- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-120.html) +--- Wątek: Sprawy forum - zbiorczo (/thread-1322.html) |
RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 05.02.2018 Nie zastosowałem bo to nie do każdego można użyć xD W niektórych ustawach już było zmieniane ręcznie i teraz są po dwa loga @"Hewret von Thorn" RE: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 06.02.2018 (05.02.2018, 15:07:58)Hewret von Thorn napisał(a): Przecież jest wyrównany do lewej.Ja tam go widzę wyrównanego do prawej. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 06.02.2018 Jest wyrównany do lewej, ale umiejscowiony po prawej stronie paddingiem 20% od prawej. Pytanie do wszystkich - gdzie lepiej umiejscowić podpis? Nie jest to regulowane przepisami, także tutaj jest techniczna dowolność. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Tadeusz Krasnodębski - 06.02.2018 (06.02.2018, 13:28:06)Hewret von Thorn napisał(a): gdzie lepiej umiejscowić podpis? Nie jest to regulowane przepisami, także tutaj jest techniczna dowolność. Wersja pomiędzy środkiem a prawą stroną jest okej. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 06.02.2018 Moim skromnym zdaniem powinien zostać znacznik do podpisu po prawej stronie jaki stworzyłeś. Jednak obie formy zostawiłbym jako poprawne. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 06.02.2018 Albo paddowane od lewej, jak to ostatnio robiliśmy, albo dokładnie pośrodku, jak drzewiej. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 06.02.2018 Czyli zostaje po lewej stronie i jest dobrze, a jak ktoś chce to będzie dawał po prawej i koniec. Ważne żeby było podpisane RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 06.02.2018 Dorzuciłem narzędzie dla moderatorów szybkiej zmiany prefiksu wątku. Narzędzie pojawia się w opcjach moderatora, tylko w działach gdzie funkcjonują prefiksy i nazywa się to "Zmiana prefiksu wątku". Ułatwiłem pracę Marszałkom. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 06.02.2018 Niech Ci będzie to w dzieciach wynagrodzone. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Tadeusz Krasnodębski - 10.02.2018 Ponadawałem odznaczenia. Sprawdźcie, czy każdy dostał i wszystko ma ok. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 10.02.2018 Może wzorki dla urzędników z godłem i z nazwą instytucji? Dla których najlepiej? RE: Sprawy forum - zbiorczo - Tadeusz Krasnodębski - 10.02.2018 Ale jakie wzorki? RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 10.02.2018 http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=742&t=24400 Taki np. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Tadeusz Krasnodębski - 10.02.2018 A to marzę o tym od dawna, kilka razy wspominałem, już mi głupio po raz enty. ![]() Jak masz chwilę, to świetnie byłoby wprowadzić. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 10.02.2018 A miałby ktoś siłę wykonać zajebiaszcze loga oraz pieczątki do podpisów?
RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 13.02.2018 Głównie @"Hewret von Thorn" , ale również reszta, co sądzisz o wprowadzeniu cron'a, który by powiedzmy raz dziennie aktualizował grupę "czynne prawo wyborcze"? Przy okazji w związku z tym, zmienić wymagania przynależności do grupy z logowanie w ostatnich 30 dniach na post w ciągu ostatnich 30 dniach. Co odzwierciedlałoby rzeczywistą aktywność w Republice, bez pozbawiania dane osoby obywatelstwa, a podnosiło frekwencję w wyborach. Nie wspominając o odciążeniu Marszałka ZL. Pomysł zrodził się podczas rozmów nad gospodarką przez WKNF. Komisja Piniondzuf Finansowa również zdeklarowała się że może wziąć na siebie prace mające na celu wdrążenie tego. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 13.02.2018 Logowanie się od zawsze było w myśl prawa głównym przejawem aktywności. Po co wymuszać na ludziach włączanie się w dyskusje, w których nie mają nic do dodania? Ewentualnie, kompromisowo by można zliczać na zasadzie "post i/lub wpis na krzykopudle". Jednakże, pierwotna myśl ma najwięcej sensu - jeżeli ktoś obserwuje, ale się nie odzywa, to i tak wie, jaką decyzję podjąć przy urnie. A działacze-cienie to stały element większych państw mikroświata. Cyferki we frekwencji to fajna ciekawostka, ale odbieranie ludziom odwiecznych przywilejów nie jest warte ich nieznacznego podniesienia. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 13.02.2018 Poszedłbym w stronę post/krzykopudełko/pm czy nawet jak wejdzie karta pracy podbicie jej. Niektórzy po prostu mogą przypadkiem wejść na stronę i jej nawet nie przeglądać, więc nie są na bieżąco. A skoro ktoś nie ma nic do dodania w dyskusjach, czy podstawowej aktywności to to nie jest to brak udziału w życie Republiki. Boty robią tyle samo więc je też można dodać do Czynnego Prawa, w końcu logują się codziennie, jedynie wniosku o obywatelstwo nie złożyły. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 13.02.2018 (13.02.2018, 00:54:22)Maciej Kamiński napisał(a): Cyferki we frekwencji to fajna ciekawostka, ale odbieranie ludziom odwiecznych przywilejów nie jest warte ich nieznacznego podniesienia. Utrudnianie aktywnym obywatelom działania na rzecz dobra obywateli RB też nie jest w porządku dla wpisu na liście obywateli. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 13.02.2018 (13.02.2018, 01:01:58)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a):Jak niby niższa frekwencja im to utrudnia?(13.02.2018, 00:54:22)Maciej Kamiński napisał(a): Cyferki we frekwencji to fajna ciekawostka, ale odbieranie ludziom odwiecznych przywilejów nie jest warte ich nieznacznego podniesienia. |