Forum Republiki Bialeńskiej
Wieści z zagranicy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Wieści z zagranicy (/thread-560.html)

Odp: Wieści z zagranicy - Maciej Kamiński - 04.08.2014

(03.08.2014, 21:16:17)Immanuel Kartografii Tamostosowanej link napisał(a): [quote author=Conducator Swarzewski link=topic=822.msg13151#msg13151 date=1407092088]
Wiesz, Jego Ekscelencja Sergiusz Asketil miał trochę racji. Choć cieszę się, że aktywnie działasz i nas reprezentujesz, to jednak przemyśl słowa JE Asketila:
Cytat:Nie pominę jednak dość ważnego faktu, iż Minister Spraw Zagranicznych – jednocześnie autor artykułu – posiada ponad 5 obywatelstw innych państw, co w przeszłości było rzeczą niemalże niedopuszczalną. Co najciekawsze, nie do wszystkich się przyznaje. Choćby do obywatelstwa Królestwa Dreamlandu. [źródło: http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=864.msg12141#msg12141
Zastanawiam się czy jest to oznaka wspaniałości i wielkiej popularności w Mikroświecie, czy może nieodpowiedzialności oraz wielkiego niezdecydowania?

Jednak należy policzyć in minus 2 obywatelstwa, Koburgii i Brodrii. W Sarmacji udzielam się dosyć często, w Dreamlandzie natomiast obywatelstwo jest mi potrzebne do rozmów dyplomatycznych.
[/quote]
To składaj korektę.

Odp: Wieści z zagranicy - Konstanty Jerzy Michalski - 04.08.2014

(04.08.2014, 12:53:52)Maciej Kamiński link napisał(a): Czekam, aż Grutin Chruszczenko pojawi się tu (znowu) jako dyplomata.

Prędzej czy później się pojawi. I będzie trollował.

Odp: Wieści z zagranicy - Laszk X Młynariew - 04.08.2014

Czyli twierdzicie że za zniszczeniem Laszkbergu stoi jedynie wasz obywatel, niejaki Konstanty Jerzy Michalski? To zmienia postać rzeczy! Wydajcie go nam, a zaprzestaniemy ataku!

(04.08.2014, 14:36:39)Laszk X Młynariew link napisał(a): Czyli twierdzicie że za zniszczeniem Laszkbergu stoi jedynie wasz obywatel, niejaki Konstanty Jerzy Michalski? To zmienia postać rzeczy! Wydajcie go nam, a zaprzestaniemy ataku!

Tak, to nie był atak bialeński, a mój. Ale interpol nie działa, sorry. Banem po IP nic nie zdziałasz, bo mam bramki proxy. Wink Zresztą mogę się poddać karze... wór pokutny jak w Rotrii?

Nie mamy podstaw, aby go wydawać, nie zawieraliśmy przecież takiej umowy między naszymi państwami.

Odp: Wieści z zagranicy - Ronon Dex - 04.08.2014

(04.08.2014, 14:36:39)Laszk X Młynariew link napisał(a): Czyli twierdzicie że za zniszczeniem Laszkbergu stoi jedynie wasz obywatel, niejaki Konstanty Jerzy Michalski?
Siły Zbrojne Republiki Bialeńskiej nie uczestniczyły w żaden sposób w Waszej wojence domowej czy jakieś tam innej, nigdy na Waszym terytorium nie była żadnych sił wojskowych RB, bo coś bym o tym wiedział jako Dowódca Sił Zbrojnych RB. Podobnie jak nie uczestniczyła w tym czy czym innym u Was Republika Bialeńska jako państwo, a Prezydent wyraźnie to powiedział:

(12.06.2014, 21:41:59)Conducator Swarzewski link napisał(a): Bialenia jednak pozostanie neutralna, przynajmniej militarnie, wobec tego konfliktu. Wink
- http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=1019.msg8214#msg8214

Jeśli cokolwiek sobie zniszczyliście to raczej sami sobie - bo to właśnie Ty (na spółę z Konstantym - zrzutę zrobiliście, dowody są w księgowości) zakupiłeś sprzet i ludzi od mojej prywatnej firmy. Z chwilą realizacji zamówienia - dostarczenia sprzętu i ludzi oraz zainkasowania należności przestało mnie to interesować.

Towar zakupiony, dostarczony i zapomniany - odpowiedzialność za użycie ponosi jego właściciel czyli Ty i Konstanty. Ja podziałaliście to tak macie... nie nasz problem, że zrobiliście sobie krzywdę dostarczoną zabawką. Nie obwinia się fabryki broni o to, że ktoś kogoś zastrzelił z jej produktu - jak sobie to kupił legalnie.

I nie zawracajcie nam głowy jakimiś śmiesznymi oskarżeniami o udział RB w Waszej śmiesznej wojnie... podobnie jak w kolejnej nie mamy zamiaru uczestniczyć - z powodów podanych już wiele postów temu i nie tylko w tym temacie.

Odp: Wieści z zagranicy - Bartosz Derikor - 04.08.2014

Skoro wolicie śmierć milionów Waszych obywateli od wydania jednego...

(04.08.2014, 14:53:49)Bartosz Derikor link napisał(a): Skoro wolicie śmierć milionów Waszych obywateli od wydania jednego...

I teraz powinnien zabrzmieć śmiech "Buahahhaha". Nie posiadacie broni informatycznej. Wink A taka jest niczym v-bomba atomowa, może nawet gorsza. Czyli 3 tysiącami żołnierzy nam nic nie zrobicie.

(04.08.2014, 14:53:49)Bartosz Derikor link napisał(a): Skoro wolicie śmierć milionów Waszych obywateli od wydania jednego...
Bredzisz... zmień dilera, bo te prochy to coś nie tego chyba.  Wink Wink Wink

Strasznie dużo gadacie o dilelach, prochach, paleniu, pomocy medycznej. Głodnemu chleb na myśli Big Grin

Obywateli mamy 17, w tym dwóch wspólnych z Wami. A naszego prawa dla Waszej duchowej wygody łamać nie będziemy. Wink

Aha, gestapo pilnuje tego wątku, jak zaczną się tu dziać zbyt dziwne rzeczy, to będą przewidziane Kodeksem Porządkowym kary za trolling.

No dobrze, już zrozumiałem, RB nie brało udziału w naszym konflikcie (chociaż nigdy tak nie twierdziłem, więc nie wiem po co pan to tłumaczy). Nie zmienia to jednak faktu, że Konstanty Jerzy Michalski zniszczył Laszkberg i chcemy go za to osądzić. Wiem, że nie mamy umowy o ekstradycji. Jestem tu właśnie po to by taką umowę zawrzeć.

Panie Michalski: nie stosujemy kar pogańskiej Rotrii. Będzie pan walczył na arenie gladiatorów ku uciesze tłumów. To jak wydacie go?

(04.08.2014, 15:01:26)Laszk X Młynariew link napisał(a): No dobrze, już zrozumiałem, RB nie brało udziału w naszym konflikcie (chociaż nigdy tak nie twierdziłem, więc nie wiem po co pan to tłumaczy). Nie zmienia to jednak faktu, że Konstanty Jerzy Michalski zniszczył Laszkberg i chcemy go za to osądzić. Wiem, że nie mamy umowy o ekstradycji. Jestem tu właśnie po to by taką umowę zawrzeć.

Panie Michalski: nie stosujemy kar pogańskiej Rotrii. Będzie pan walczył na arenie gladiatorów ku uciesze tłumów. To jak wydacie go?

Zgadzam się, ale jeden dzień. Ale bez Korwina Kolektywowicza. I na moich warunkach. Biorę to co chcę z magazynów dowolnej korporacji/firmy u was. I tyle. Potem oczywiście oddaje.

Prabudzimirze... on się zgodził. Co teraz? Nie przewidzieliśmy tego.

(04.08.2014, 15:01:26)Laszk X Młynariew link napisał(a): No dobrze, już zrozumiałem, RB nie brało udziału w naszym konflikcie (chociaż nigdy tak nie twierdziłem, więc nie wiem po co pan to tłumaczy).
Aby dla wszystkich czytających stało się to jasne. Zauważyliście chyba, że nie wszyscy czytający znają sytuację, która miała miejsce jakiś czas temu.

(04.08.2014, 15:01:26)Laszk X Młynariew link napisał(a): Nie zmienia to jednak faktu, że Konstanty Jerzy Michalski zniszczył Laszkberg i chcemy go za to osądzić. 
A co Wam w tym przeszkadza - przecież on jak widzę działa i u Was - to sobie go u Was sądźcie za przewinienia w Waszym kraju. Co nam do tego?

(04.08.2014, 15:01:26)Laszk X Młynariew link napisał(a): Wiem, że nie mamy umowy o ekstradycji. Jestem tu właśnie po to by taką umowę zawrzeć.

Dziwny sposób na zawieranie umów międzypaństwowych... straszenie wojną i siłami, które delikatnie mówiąc w obliczu stanu SZ RB są dość śmieszne. A do tego z przyczyn, które wyjaśniałem już przynajmniej dwa razy - i tak takiej wojny zrealizować się nie da. Wink

A tak na poważnie - to obawiam się, że taka umowa nawet gdyby została zawarta w chwili obecnej niewiele by dawała. Bo wg zasad prawych, które stosujemy w RB prawo wstecz działać nie może czyli umowa mogłaby dotyczyć tylko czynów przyszłych, a nie przeszłych.

EDYCJA >>> W międzyczasie widzę, że Konstanty się zgodził na walkę gladiatorów... po ile bilety i gdzie jest kasa... !?  Wink Tongue

Jak się zgodził? Na arenie walczy się tym, co zostanie z poprzedniej walki, np. zaostrzonymi piszczelami poległego wojownika. Poza tym co to znaczy "na jego warunkach". Zresztą najpierw trzeba zrobić pokazowy proces.

(04.08.2014, 15:08:03)Krzysztof Razorblade link napisał(a): A co Wam w tym przeszkadza - przecież on jak widzę działa i u Was - to sobie go u Was sądźcie za przewinienia w Waszym kraju. Co nam do tego?

Pan Michalski nie mieszka w ZSKHiW i nie ma naszego obywatelstwa.

(04.08.2014, 15:08:03)Krzysztof Razorblade link napisał(a): A tak na poważnie - to obawiam się, że taka umowa nawet gdyby została zawarta w chwili obecnej niewiele by dawała. Bo wg zasad prawych, które stosujemy w RB prawo wstecz działać nie może czyli umowa mogłaby dotyczyć tylko czynów przyszłych, a nie przeszłych.

Ale zrealizujemy to na takiej samej zasadzie, na jakiej w tak zwanym świecie realnym sądzono w Izraelu hitlerowskich zbrodniarzy.

(04.08.2014, 15:17:43)Laszk X Młynariew link napisał(a): Jak się zgodził? Na arenie walczy się tym, co zostanie z poprzedniej walki, np. zaostrzonymi piszczelami poległego wojownika. Poza tym co to znaczy "na jego warunkach". Zresztą najpierw trzeba zrobić pokazowy proces.

[quote author=Krzysztof Razorblade link=topic=822.msg13232#msg13232 date=1407157683]
A co Wam w tym przeszkadza - przecież on jak widzę działa i u Was - to sobie go u Was sądźcie za przewinienia w Waszym kraju. Co nam do tego?

Pan Michalski nie mieszka w ZSKHiW i nie ma naszego obywatelstwa.

(04.08.2014, 15:08:03)Krzysztof Razorblade link napisał(a): A tak na poważnie - to obawiam się, że taka umowa nawet gdyby została zawarta w chwili obecnej niewiele by dawała. Bo wg zasad prawych, które stosujemy w RB prawo wstecz działać nie może czyli umowa mogłaby dotyczyć tylko czynów przyszłych, a nie przeszłych.

Ale zrealizujemy to na takiej samej zasadzie, na jakiej w tak zwanym świecie realnym sądzono w Izraelu hitlerowskich zbrodniarzy.
[/quote]

No to spoko, mi pasuję. Może być najpierw proces pokazowy. Zostanę bohaterem aralskiej i bialeńskiej młodzieży, yey!

Cytat:Ale zrealizujemy to na takiej samej zasadzie, na jakiej w tak zwanym świecie realnym sądzono w Izraelu hitlerowskich zbrodniarzy.
Nie zauważyłem, żeby w mikroświecie istniało prawo międzynarodowe.

Cytat:Pan Michalski nie mieszka w ZSKHiW i nie ma naszego obywatelstwa.
Jeśli według Waszego prawa musi być obywatelem by go sądzić (o ile musi), to cóż...

(04.08.2014, 15:19:25)Immanuel Kartografii Tamostosowanej link napisał(a): Może być najpierw proces pokazowy. Zostanę bohaterem aralskiej i bialeńskiej młodzieży, yey!
No zanim zostaniesz bohaterem to najpierw dobrego papugę najmij... a przynajmniej biegłego od spraw wojskowych, bo chyba ktoś Cię wrabia... Za pomocą 8 śmigłowców, które posiadałeś (przynajmniej to kupiłeś z Laszkiem do spółki) nie da się zniszczyć miasta... no chyba, że to jakaś wiocha była.

Oj chyba Cię tam wrabiają... Ciekawe czy współwłaściciel tych sił czyli Laszk będzie razem z Tobą współoskarżonym.  Wink Tongue

(04.08.2014, 15:36:09)Krzysztof Razorblade link napisał(a): [quote author=Immanuel Kartografii Tamostosowanej link=topic=822.msg13234#msg13234 date=1407158365]
Może być najpierw proces pokazowy. Zostanę bohaterem aralskiej i bialeńskiej młodzieży, yey!
No zanim zostaniesz bohaterem to najpierw dobrego papugę najmij... a przynajmniej biegłego od spraw wojskowych, bo chyba ktoś Cię wrabia... Za pomocą 8 śmigłowców, które posiadałeś (przynajmniej to kupiłeś z Laszkiem do spółki) nie da się zniszczyć miasta... no chyba, że to jakaś wiocha była.

Oj chyba Cię tam wrabiają... Ciekawe czy współwłaściciel tych sił czyli Laszk będzie razem z Tobą współoskarżonym.  Wink Tongue
[/quote]

Zacząłem produkować jeszcze kilka we własnej fabryce, ale nie wielkie ilości. Krzysztof, uroki ZSKHiW, tam można i z oddziałek złożonym z kilku żuli z mosinami zniszczyć miasto. Wink Przynajmniej tak to sobie wyobrażają.