![]() |
|
Sprawy forum - zbiorczo - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html) +--- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-120.html) +--- Wątek: Sprawy forum - zbiorczo (/thread-1322.html) |
RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 13.02.2018 (13.02.2018, 01:06:19)Maciej Kamiński napisał(a): [quote="Sheldon Anszlus Lovelace" pid='86631' dateline='1518476518']"Referendum takie musi zostać poparte przez 2/3 obywateli." np w takiej kwestii RE: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 13.02.2018 To akurat prawda. Temu głosowałem przeciwko progom w referendach. Ale problem leży tu po stronie, właśnie, progu, a nie trzymania się starych zasad dotyczących obywatelstw. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 13.02.2018 No dobrze, a jakby system aktualizował według daty ostatniego logowania to co mysliciw o nim? RE: Sprawy forum - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 13.02.2018 Ja i tak bym próbował z czynnym prawem wyborczym zależącym od aktywności na forum, czyli czynnego uczestnictwa w dyskusjach. Jest wiele osób, które regularnie się co jakiś czas zalogują na forum, ale nie biorą udziału w żadnych dyskusjach i wyborach również, co pokazują ostatnie wybory. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 13.02.2018 (13.02.2018, 09:26:30)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a): No dobrze, a jakby system aktualizował według daty ostatniego logowania to co mysliciw o nim?Wtedy nie ma żadnego problemu. Automatyzacja czynności wykonywanych i tak tylko rutynowo przed wyborami nic nam nie szkodzi. Od klikania w opcje grup na forum w panelu administracyjnym RB nic nie zyskuje. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 13.02.2018 (13.02.2018, 00:08:47)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a): co sądzisz o wprowadzeniu cron'a, który by powiedzmy raz dziennie aktualizował grupę "czynne prawo wyborcze"? Tak! RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 14.02.2018 Tak więc w czwartek wezmę się za pisanie, a co do zmiany ustawy co do uznania za aktywność to z czasem może przejdzie
RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 15.02.2018 Jednak czas nie pozwolił i w sobotę pozwolił się za to postaram wziąć. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 15.02.2018 W sumie, jeśli sensu nie ma nadawanie czynnego prawa wyborczego osobom, które tutaj tylko zaglądają, to może wyznacznikiem powinien być ostatni post na forum? RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 15.02.2018 To już by trzeba było ustawy zmieniać
RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 15.02.2018 @"Hewret von Thorn" to testujemy na oficjalnej bazie taska Czynne Prawo Wyborcze? :3 Proponuję ustawić co raz dziennie. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 15.02.2018 O 23:59, a o ustawy się nie martw.
RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 15.02.2018 (15.02.2018, 20:43:51)Hewret von Thorn napisał(a): O 23:59, a o ustawy się nie martw. Jak ustawa się zmieni to będziemy zmieniać skrypt.
RE: Sprawy forum - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 15.02.2018 (15.02.2018, 20:15:45)Hewret von Thorn napisał(a): W sumie, jeśli sensu nie ma nadawanie czynnego prawa wyborczego osobom, które tutaj tylko zaglądają, to może wyznacznikiem powinien być ostatni post na forum? Sam to proponowałem, a Sheldon to zaprezentował przy okazji proponowanych zmian. Taka zmiana zniwelowałaby liczbę obywateli-widm podczas wyborów. RE: Sprawy forum - zbiorczo - AndrzejSwarzewski - 15.02.2018 Ograniczanie liczby Bialeńczyków nie jest słuszne. Ja osobiście nadawałem chociaż po jednym folwarku lennym, żeby nagrodzić każdego, kto zaprezentował nawet jakąkolwiek aktywności w naszym kraju, nawet jeśli nie był obywatelem, żeby poczuł, że coś go z tym krajem łączył i miał motywację, żeby pojawić się tu kolejny raz. Tym bardziej nie powinno się przecinać więzów łączących naszych obywateli, często zasłużonych w przeszłości, z naszym krajem. Może akurat ktoś wyśle im link na wybory i przypomną sobie o nas? RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 15.02.2018 (15.02.2018, 22:23:15)AndrzejSwarzewski napisał(a): Ograniczanie liczby Bialeńczyków nie jest słuszne. Ja osobiście nadawałem chociaż po jednym folwarku lennym, żeby nagrodzić każdego, kto zaprezentował nawet jakąkolwiek aktywności w naszym kraju, nawet jeśli nie był obywatelem, żeby poczuł, że coś go z tym krajem łączył i miał motywację, żeby pojawić się tu kolejny raz. Tym bardziej nie powinno się przecinać więzów łączących naszych obywateli, często zasłużonych w przeszłości, z naszym krajem. Może akurat ktoś wyśle im link na wybory i przypomną sobie o nas?Nie ograniczamy liczby obywateli, tylko prawa wyborczego. Jeśli ktoś przypomni sobie o nas i wejdzie na forum i wykaże jakąś aktywność to prawo wyborcze jest mu automatycznie przywracane. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 15.02.2018 (15.02.2018, 22:25:09)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a): Nie ograniczamy liczby obywateli, tylko prawa wyborczego. Jeśli ktoś przypomni sobie o nas i wejdzie na forum i wykaże jakąś aktywność to prawo wyborcze jest mu automatycznie przywracane. Dokładnie. Napisać jakiś post przed wyborami (i oby nie tylko) dla prawdziwego Obywatela to żaden problem. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 16.02.2018 Żadnym problem dla prawdziwego obywatela niby nie było też pisanie minimum trzydziestu znaków na post i znalezienie słupa (czyt. drugiej osoby, żeby stworzyć komitet) na czas wyborów, a jednak odpuściliśmy to sobie i sentyment za tym zdążył zniknąć. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 16.02.2018 Tam sentyment zniknął (i słusznie), a tutaj może się dopiero pojawić. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 16.02.2018 @"Hewret von Thorn" Wszystko dobrze zrobiłem przy wstawianiu banera? Niczego nie zepsułem?
|