Forum Republiki Bialeńskiej
"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Opiniotwórczość (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-76.html)
+---- Wątek: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. (/thread-7754.html)

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 17.12.2016

(17.12.2016, 14:09:26)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Nie za bardzo wiem, jak wygląda proces wybierania, co dany rok ma upamiętniać,

Nie ma zasad, to moja inicjatywa z przed roku.
Można by uchwalić rok 2017 "Rok Przyjaźni Narodów".

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Karol Medycejski - 17.12.2016

A może od razu hasełko: "Proletariusze wszystkich krajów, łączcie się!"?

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - AndrzejSwarzewski - 18.12.2016

A może Rok Radykalnego Centrum (względnie: Rok Ru**ania Curvia)?

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Karol Medycejski - 18.12.2016

(18.12.2016, 11:33:37)AndrzejSwarzewski napisał(a): A może Rok Radykalnego Centrum (względnie: Rok Ru**ania Curvia)?

Idealnie. Głosowałbym - wszystka rencyma i nogami!

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - AndrzejSwarzewski - 18.12.2016

Jak skończę prezydenturę to reaktywacja? Big Grin

https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-7043-post-66291.html#pid66291
Chętnie poznałbym uzasadnienie dla tego głosu. Wink

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 18.12.2016

(17.12.2016, 14:09:26)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Cytat:
Cytat:W związku z wypowiedzeniem zobowiązuje się władze Republiki Bialeńskiej do zawarcia nowego układu stowarzyszeniowego z Królestwem Hasselandu oraz z Carstwem Brodryjskim w ciągu trwania, wspomnianego w art. 1 niniejszej uchwały, okresu wypowiedzenia.

Chyba niesłusznie wrzucaliśmy do tej uchwały ten fragment, bo teraz władze nie wywiązały się z zobowiązania.

To było tylko zalecenie dla Rządu. Ale trudno spełnić coś, co było nie do spełnienia (brak chęci drugiej strony).

Sankcji za to nie będzie.

Chyba, że Parlament pomoże w zmuszeniu Hasselandu do podpisania. Tongue Big Grin

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 18.12.2016

Co najwyżej, to można stwierdzić, że Hasseland stanowi część terytorium Republiki Bialeńskiej oraz pewni działacze dążą do secesji. Big Grin

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 18.12.2016

Wydaje mi się, że kiedyś stwierdzono w Sądzie, iż nie ma takiej opcji.

A Prezydent Bołodin z pewnością użyczy nam kawałek terytorium, żeby tych pewnych działaczy tam zesłać. Tongue Chyba, że wszystkich prosto na Lodowiec Swarzewskiego? Big Grin
Żartuję oczywiście, proszę nie odebrać tego jako antyhasselandyzm. Wink

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 18.12.2016

Chodzi o ten obóz pracy w Bałmucji?

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 21.12.2016

Marszałku, ostatnio referendum ws. konstytucji nie było ważne, bo zabrakło jednego głosu do progu 50%. Proponuję, aby trwało dłużej niż 2 dni - żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo powtórzenia się takiej sytuacji.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 22.12.2016

Po 12 godzinach w referendum zagłosowała połowa uprawnionych.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 22.12.2016

Wspaniale! Obawiałem się, że połowy nie będzie... Smile

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 22.12.2016

Ale przynajmniej przez święta ludzie będą głosować.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Wergiliusz Postawny - 23.12.2016

Ciekawi mnie dlaczego Marszałek Parlamentu nie dopuścił mnie do głosu w sprawie mojej poprawki do ustawy o obywatelstwie...

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 23.12.2016

Technicznie nie ma takiej możliwości.
Aby móc wypowiadać się w sali posiedzeń, należałoby posiadać minimum grupę obywatela.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Wergiliusz Postawny - 23.12.2016

Takie bajki to sobie swojej starej opowiadaj, [...]! Co Ty śmieciu myślisz, że nie znam struktury administracyjnej Bialenii? Sądzisz, że nie widzę wiadomości prywatnych jakie sobie przesyłają poszczególne osoby?

Próg obywatela jest nieosiągalny dla ludzi niezgodnych z poglądami typów takich jak Kamiński i Kransodębski! Ten kraj jest tylko dla takich jak oni...

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 23.12.2016

Specjalnie osoby wyłącznie z grupą "zarejestrowani" nie mogą tam pisać postów, aby uniknąć zakłócania obrad Parlamentu.

(23.12.2016, 19:42:05)Sławomir von Weiss napisał(a): Co Ty śmieciu myślisz, że nie znam struktury administracyjnej Bialenii? Sądzisz, że nie widzę wiadomości prywatnych jakie sobie przesyłają poszczególne osoby?

Jestem ciekaw co wiesz o strukturach Bialenii i jakie niuanse wyczytałeś w tych prywatnych wiadomościach.

Za dużo byś chciał wiedzieć, patafianie erwusiański.

Jak już uznajesz jakiś projekt za niezgodny z czymś, to daj śmieciu możliwość jego poprawienia podczas obrad, a nie skracasz je i zamykasz, bo dostałeś odpowiednie polecenie od pewnych ludzi.