Forum Republiki Bialeńskiej
Wielkie cytaty z życia wzięte - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Kawiarnia Artystyczna "Kulturalna" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-78.html)
+--- Wątek: Wielkie cytaty z życia wzięte (/thread-1177.html)

Strony: 1 2 3 4 5

Odp: Wielkie cytaty z życia wzięte - Hewret von Thorn - 02.03.2016

Kristian: O KURDE MICHNIK XDDD
Michnik: no elo XD

Z inby kiedyś tam.

Odp: Wielkie cytaty z życia wzięte - Hewret von Thorn - 04.04.2016

Bialenia nigdy się nie nudzi.
Więc temat "Nudna BIalenia?" to jakiś żart chyba był.

Autorem tych słów jest oczywiście Karol Medycejski - na fejsbukowej inbie przed chwilą

Odp: Wielkie cytaty z życia wzięte - Konstanty Jerzy Michalski - 21.04.2016

W Bialenii coś się skończyło... Skończył się Kaniewski i to totalnie. Nawet w plebiscycie na najlepszą prezydenturę okupuje odmęty niepamięci... Taką mamy teraz Republikę.
~ Jan de Kaniewski na grupie Mikronauci

W Surmenii też już nikt nie powołuje się na Stefanosigosa, Męża Stanu i Ojca Narodu... ;_;

Na marginesie, bo nie wiem - kim był ten Kaniewski?

~ Prezerwatyw Tradycja Radziecki w odpowiedzi, na tejże grupie

Odp: Wielkie cytaty z życia wzięte - Maciej Kamiński - 01.05.2016

prezydent chyba dostal zawalu

Kristian Arped o tempie przemówienia Adasia.

Odp: Wielkie cytaty z życia wzięte - Hewret von Thorn - 07.05.2016

Maciej, kiedy najlepsze kwiatki z inby?

Odp: Wielkie cytaty z życia wzięte - Maciej Kamiński - 07.05.2016

Mogę wrzucić te z 30 listopada i 1 grudnia, jak chcecie.

Odp: Wielkie cytaty z życia wzięte - Hewret von Thorn - 30.05.2016

[spoiler][attachment id=1 msg=49974][/spoiler]

Odp: Wielkie cytaty z życia wzięte - Maciej Kamiński - 30.05.2016

Wzięte w spoiler, bo realne dane... W związku z tym, że teraz ochrona ich jest tylko dobrowolna (bo ustawa o danych personalnych jest w koszu) - Ametyst, czy mają być cenzurowane?

Odp: Wielkie cytaty z życia wzięte - Ametyst Faradobus - 31.05.2016

A dlaczego mnie o to pytasz? :o

Odp: Wielkie cytaty z życia wzięte - Maciej Kamiński - 31.05.2016

(31.05.2016, 18:32:08)Ametyst Faradobus link napisał(a): A dlaczego mnie o to pytasz? :o
Ponieważ formułka nakazuje mi sprawdzić, czy oczekujesz ochrony tego wszystkiego.

Odp: Wielkie cytaty z życia wzięte - Ametyst Faradobus - 31.05.2016

A ja nie wiem nic o panach ze skrina.

Odp: Wielkie cytaty z życia wzięte - Maciej Kamiński - 31.05.2016

Aha, to spoko. ,Wink

Odp: Wielkie cytaty z życia wzięte - Konstanty Jerzy Michalski - 11.08.2016

Moim zdaniem planują oni nas wchłonąć jako coś słabszego, mniejszego – ale nie! Moja propozycja jest następująca – na razie zawiążmy z nimi wyłącznie stosunki dyplomatyczne (zgadzam się z propozycją Króla: ambasador + konsul generalny – tylko kto nim będzie ?). W tym czasie będziemy kontynuować nasz plan majowy (a właściwie teraz trzeba zrobić już czerwcowy i podsumować poprzedni). W momencie, kiedy uda nam się wypełnić jego założenia (ponad 20 aktywnych obywateli) i dopiero wtedy – nawet jeżeli miało by to trwać 2-3 miesiące – zgadzam się na zawarcie unii/sojuszu/ew. połączenia na warunkach jednakowych, jednolitych i równych z obu stron. Zbudujmy potężny Hasseland! Taki, żeby to oni byli naszą prowincją! Hasseland silny i największy w wirtualnym świecie!!! (…) z tego co wiem Sarmacja ma około 20 aktywnych mieszkańców – Hasseland będzie miał tyle już wkrótce. A skoro wy proponujecie nam dołączenie do was jako prowincji, to czemu by nie odwrotnie? Hasseland jest starszym państwem niż Sarmacja. (…) A jeśli tak czepiać się tych procentów to w maju liczba obywateli wzrosła o 50% (z 2 na 3) i jeżeli utrzymamy takie tempo to w grudniu będziemy mieli ich 35.

~ Eddard Noqtern, dawnemi czasy

Jak już ktoś zauważył na forum Niderlandów (bodajże JE van Egmond) wspomniała, że Bialenia i inne państwa Nordaty pokonują starą„gwardię” jedynie w aktywności, w reszcie są „bite o głowę”. O ile zgodzę się, że Nordia, czy Niderlandy są„mniejsze” od Bialenii, to porównywanie jej do Państwa Kościelnego Rotrii, z jego długą historią i tradycją, za przeproszeniem wydaje się być śmieszne. Właśnie takie powstawanie państewek „na chwilę” i ogłaszanie ich upadku, bądź aneksji znacznie degraduje Nordatę w oczach całego mikroświata. Moim zdaniem możemy wspierać się na płaszczyźnie kulturowej, sportowej czy nawet militarnej jednakże w moim odczuciu wspólne władze ta jednak lekka przesada.

~ Fiodor Dostojewski o współpracy z Bialenią, dawnemi czasy

Odp: Wielkie cytaty z życia wzięte - Maciej Kamiński - 07.11.2016

Drogi Panie Torkanie Ingawaar,

moje pisanie długich tekstów kursywą, świadczy o moim poziomie inteligencji, który jest wysoki.

Leszek van der Fryssau na forum Dreamlandu.

RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Maciej Kamiński - 15.11.2016

Jeśli czytał Pan Szandora LaVeya, to mogę jedynie współczuć. Może być Pan pewien, że zostawił Pan szczelinę, przez którą odtąd wsączać się będzie Ciemność. Zły już ma Pana na oku. Niech zgadnę: stany depresyjne, poczucie niskiej wartości, huśtawki nastrojów, brak celu?

Gaston de Senancour o biblioteczce Vladimira von Lichtensteina.

RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Hewret von Thorn - 18.11.2016

@"Maciej Kamiński"

nikt go nie rozumie
Takie odpowiedzi się po prostu omija

Pan Jezus wyrzucił też ze swiatyni tych, którzy ja zbrukali

RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Maciej Kamiński - 18.11.2016

Cytat numer 1 - Iwan.
Cytat numer 2 - Karol.
Obydwa z konfy.

Utrwalone w pewnym szczególnym miejscu. <3

RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Alberto Carlos de Médici y Zep - 18.11.2016

O co chodzi z tą konfą? To jakaś nowa forma loży masońskiej?

RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Karol Medycejski - 18.11.2016

To chyba jakaś sekta, gdzie wstrzykują sobie marihunaen i obrażają pracowników naukowych WPiA UW (i przy okazji co poniektórych z Południa).

RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - AndrzejSwarzewski - 18.11.2016

W tej sekcie szkaluje się również pewien rodzaj podłużnych bułek.