Forum Republiki Bialeńskiej
Wasze ścieżki do kariery - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html)
+--- Dział: Szpital Psychiatryczny im. Ofiar Realiozy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-328.html)
+--- Wątek: Wasze ścieżki do kariery (/thread-1426.html)

Strony: 1 2 3 4

Odp: Wasze ścieżki do kariery - Severino Castiglioni - 12.08.2016

No wspaniały wybór. Prawo jest najlepsze. Smile Polecam UŚ, może się spotkamy.

Odp: Wasze ścieżki do kariery - Guliano Montini - 12.08.2016

Cóż. Zawód sędziego czy prokuratora jest bardzo trudny i często wiążę się z jakimś niebezpieczeństwem. Mój ojciec pracuje w tej dziedzinie. Ja osobiście w tym roku zdałem maturę i zaczynam studia na kierunku lekarskim. W przyszłości zamierzam zrobić specjalizację albo neonatologiczną albo być internistą.

Bylebym nie trafił do ciebie kiedyś jak zostaniesz internistą. Smile

Za tyle lat to będę mógł zapomnieć, że ktoś taki istnieje. Smile

Chyba, że się wycofasz z mikroświata. Na serio to do Ciebie nic nie mam, gdybyś tylko nie posługiwał się należytym tytułem, to chętnie wyciągnąłbym rękę na zgodę.

Mój tytuł jest zgodny z prawdą i prawem, jeżeli będzie trzeba (na pewno nie będzie trzeba) będę dociekał tego przed sądem.

Ok. Jak Sąd uzna, to i ja uznam. Łatwiej byłoby zapodać link do książki profesorskiej i rozprawy habilitacyjnej. A jeśli tytułujesz się profesorem nadzwyczajnym Uniwersytetu Bialeńskiego to zmień podpis na prof. UB dr net. Guliano Montini lub prof. nadzw. dr net. Guliano Montini. I przedstaw nominację na stanowisko.

Odp: Wasze ścieżki do kariery - Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep - 12.08.2016

Walka Charamzamzamy z księdzem Oczko. Wyśmienicie. Big Grin

Odp: Wasze ścieżki do kariery - Hewret von Thorn - 12.08.2016

Cytat:Ja osobiście w tym roku zdałem maturę i zaczynam studia na kierunku lekarskim.

To już wszystko wyjaśnia, skąd znasz zasadę działania adenozyno-5′-trifosforanu. Tongue

[Obrazek: 1291414211_by_BetaVulgaris_600.jpg]

Odp: Wasze ścieżki do kariery - Karol Medycejski - 12.08.2016

[member=229]Severino Castiglioni-Faradobus[/member] [member=104]Guliano Montini[/member]

Naprawdę nawet tutaj musicie kłócić się o parę literek? Natomiast co do awatara Guliano to dostrzegam pewną poprawę, a i odzwierciedla jak zauważył [member=238]Karol II Pobożny[/member] pewną dychotomię. Big Grin

Co do wątku rosyjskiego - może warto go jednak wydzielić, bo to nie jest temat od tego - dla zachowania absolutnego porządku. No ale to już sprawa administracji.

Natomiast co do kierunków studiów lub ścieżek kariery, które niektórzy tu podawali (a co ma związek z tematem) to wszystkie zdecydowanie są dobre, byleby mieć pomysł co dalej, bo dryfowanie bez celu raz, że jest okropną stratą czasu (często lat), a dwa, że najpewniej nigdy nie da satysfakcji a tylko będzie mierzić.

Odp: Wasze ścieżki do kariery - Jan von Maikowski - 12.08.2016

Cytat:Natomiast co do kierunków studiów lub ścieżek kariery, które niektórzy tu podawali (a co ma związek z tematem) to wszystkie zdecydowanie są dobre, byleby mieć pomysł co dalej, bo dryfowanie bez celu raz, że jest okropną stratą czasu (często lat), a dwa, że najpewniej nigdy nie da satysfakcji a tylko będzie mierzić.

Weźcie się za przyszłość, bo inaczej to ona weźmie się za Was. ,Wink

Odp: Wasze ścieżki do kariery - Hewret von Thorn - 12.08.2016

(12.08.2016, 17:48:28)Karol Medycejski link napisał(a):byleby mieć pomysł co dalej

Emigracja do Norwegii bo obecnie przemysł stoczniowy w Europie istnieje w większości tam. Tongue

(12.08.2016, 18:04:50)Hewret Faradobus link napisał(a):[quote author=Karol Medycejski link=topic=1502.msg55095#msg55095 date=1471016908]byleby mieć pomysł co dalej

Emigracja do Norwegii bo obecnie przemysł stoczniowy w Europie istnieje w większości tam. Tongue
[/quote]

No na pewno w chwili obecnej to lepszy cel wyjazdu (najazdu?) niż Wielka Brytania. Tongue

Odp: Wasze ścieżki do kariery - Ametyst Faradobus - 12.08.2016

(12.08.2016, 14:35:39)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):No wspaniały wybór. Prawo jest najlepsze. Smile Polecam UŚ, może się spotkamy.

Nie zacząłeś od tego, że jesteś studentem prawa. Żądam ocenzurowania tego posta.

(12.08.2016, 18:43:30)Ametyst Faradobus link napisał(a):[quote author=Severino Castiglioni-Faradobus link=topic=1502.msg55049#msg55049 date=1471005339]

Nie zacząłeś od tego, że jesteś studentem prawa. Żądam ocenzurowania tego posta.
[/quote]

I wege! Nie zapominajcie o wege!

Odp: Wasze ścieżki do kariery - Tadeusz Krasnodębski - 12.08.2016

(12.08.2016, 18:52:10)Karol Medycejski link napisał(a):[quote author=Ametyst Faradobus link=topic=1502.msg55124#msg55124 date=1471020210]
[quote author=Severino Castiglioni-Faradobus link=topic=1502.msg55049#msg55049 date=1471005339]

[/quote]

I wege! Nie zapominajcie o wege!
[/quote]

Zdecydowanie istotniejszy jest gluten!
A raczej: jego brak Smile

Odp: Wasze ścieżki do kariery - Maciej Kamiński - 12.08.2016

(12.08.2016, 18:04:50)Hewret Faradobus link napisał(a):[quote author=Karol Medycejski link=topic=1502.msg55095#msg55095 date=1471016908]byleby mieć pomysł co dalej

[/quote]
Uwaga, ostrzeżenie dla zajmujących się przemysłem stoczniowym - jeżeli kiedykolwiek planujecie tankować jednostki pływające poza granicami Polski, to od września trzeba będzie na to składać osobną deklarację vatowską.
[spoiler]Księgowość to magia.[/spoiler]

Odp: Wasze ścieżki do kariery - Hewret von Thorn - 13.08.2016

Hej mądre głowy,
Czy warto zgłosić się na starostę grupy/roku? Big Grin
I czy warto udzielać się w samorządzie studenckim?

Odp: Wasze ścieżki do kariery - Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep - 13.08.2016

Na UG Hewreciu nie warto, ludzie z Gdańska są bardzo niemrawi i niechętni do współpracy. Rzucisz się z motyką na słońce.

Odp: Wasze ścieżki do kariery - Hewret von Thorn - 13.08.2016

Ja jestem na PG. Big Grin