![]() |
|
W sprawie kucyków - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: W sprawie kucyków (/thread-1459.html) |
Odp: W sprawie kucyków - Konstanty Jerzy Michalski - 22.08.2014 (22.08.2014, 10:21:48)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Ale po co kolejny samorząd, skoro tyle samorządów już jest nieaktywnych? To nie będzie samorząd. Tylko część kucykowa Anatolii. Dostaną poddział i niech się bawią. Odp: W sprawie kucyków - Maciej Kamiński - 22.08.2014 (22.08.2014, 10:21:48)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Ale po co kolejny samorząd, skoro tyle samorządów już jest nieaktywnych?Po co regiony, skoro są nieaktywne? Odp: W sprawie kucyków - AndrzejSwarzewski - 22.08.2014 (22.08.2014, 10:25:53)Maciej Kamiński link napisał(a): Po co regiony, skoro są nieaktywne?Regiony są ważne, ponieważ gdy są aktywne, to nadają mikronacji klimat. Centrala powinna być neutralna, aby nikogo nie zniechęcać, natomiast regiony są odpowiednim miejscem na wszelakie narracje. Odp: W sprawie kucyków - Feliks Spirkin - 22.08.2014 (22.08.2014, 13:12:00)AndrzejSwarzewski link napisał(a): [quote author=Maciej Kamiński link=topic=1535.msg14887#msg14887 date=1408695953]Regiony są ważne, ponieważ gdy są aktywne, to nadają mikronacji klimat. Centrala powinna być neutralna, aby nikogo nie zniechęcać, natomiast regiony są odpowiednim miejscem na wszelakie narracje. [/quote] To może niech wreszcie Bialenia zdecyduje się na jakiś klimat? Może historyczne kraje na Ukrainie? Odp: W sprawie kucyków - AndrzejSwarzewski - 22.08.2014 Bialenia jest zbyt różnorodna, by zdecydować się na jeden klimat. Nasz kraj opiera się na wolności- na tym, że każdy robi co chce. I to jest piękne. Odp: W sprawie kucyków - Feliks Spirkin - 22.08.2014 To zabieram się do pisania traktatu odnośnie ZSEE. Odp: W sprawie kucyków - Michael Redwitz - 22.08.2014 Ja tylko mam nadzieję, że to co się będzie działo w dziale z kucykami nie będzie miało wpływu na życie obywateli nie biorących udziału w tym czymś. Odp: W sprawie kucyków - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 22.08.2014 (22.08.2014, 15:48:49)Michael Redwitz link napisał(a): Ja tylko mam nadzieję, że to co się będzie działo w dziale z kucykami nie będzie miało wpływu na życie obywateli nie biorących udziału w tym czymś.Właśnie o to chodzi, po to ma powstać ZSEE żeby kuce nie zaśmiecały reszty forum. Odp: W sprawie kucyków - AndrzejSwarzewski - 22.08.2014 Ale czy na pewno nazwa ZSEE będzie właściwa?
Odp: W sprawie kucyków - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 22.08.2014 (22.08.2014, 18:05:34)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Ale czy na pewno nazwa ZSEE będzie właściwa?Ja tam uważam iż powinien być jeden region mało poważny a nazwa ZSEE temu pasuje. Dzieki temu mogą tu być osoby które lubią też klimatyczno-mało poważne mikronacje a nie tylko poważne. Odp: W sprawie kucyków - Konstanty Jerzy Michalski - 22.08.2014 Sarmacja miała swoją Republikę Południowego Baridasu i Wandystan, my mamy ZSEE. Niestety, ale jakoś to się przetrwa. Odp: W sprawie kucyków - Feliks Spirkin - 22.08.2014 (22.08.2014, 19:57:40)Konstanty Jerzy Michalski link napisał(a): Sarmacja miała swoją Republikę Południowego Baridasu i Wandystan, my mamy ZSEE. Niestety, ale jakoś to się przetrwa. o/ Salut rzymski kopytkiem. Odp: W sprawie kucyków - Konstanty Jerzy Michalski - 22.08.2014 Chciałbym oznajmić wszystkim kucom, że proponuje kompromis i mediacje. Chciałbym pogodzić tworzenie ZSEE z planem wykurzenia kuców na Anatolię. Daje wam pod zarząd całą moją baronię i gospodarujcie się jak chcecie, zmieniajcie nazwy na Ponyville, twórzcie to itd. . Przy czym, drogie kuce, kwestią otwartą jest darowanie wam terytorium na Anatolii. Większość nie-kuców nie zgadza się na wielki kucokraj w środku Bialenii. O ile Wandystan w Sarmacji mógł troszke "odstraszyć" gdy się nieco człek zagłębi w temat, to nowy obywatel, patrząc na forum i nie mający zbytniego doświadczenia z MLP, to jednak od razu może to nowego odstraszyć. Dlatego proponuje najpierw podyskutować nad samą ideą ZSEE, a potem dopiero stworzyć twór. Czy to będzie pod nazwą ZSEE, czy pod inną. Odp: W sprawie kucyków - AndrzejSwarzewski - 22.08.2014 (22.08.2014, 21:34:00)Konstanty Jerzy Michalski link napisał(a): Chciałbym pogodzić tworzenie ZSEE z planem wykurzenia kuców na Anatolię. Daje wam pod zarząd całą moją baronię i gospodarujcie się jak chcecie, zmieniajcie nazwy na Ponyville, twórzcie to itd. .Nie ma takiej potrzeby. Wiele kuców to szlachta, więc sami mogą sobie tworzyć lenna.
Odp: W sprawie kucyków - Konstanty Jerzy Michalski - 22.08.2014 (22.08.2014, 21:35:34)AndrzejSwarzewski link napisał(a): [quote author=Konstanty Jerzy Michalski link=topic=1535.msg15011#msg15011 date=1408736040]Nie ma takiej potrzeby. Wiele kuców to szlachta, więc sami mogą sobie tworzyć lenna. ![]() [/quote] Andrzej, zamknij się! To miałbyć gest dobrej woli!
|