Forum Republiki Bialeńskiej
Sens Rządu na Uchodźstwie - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html)
+--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html)
+---- Dział: Państwa stowarzyszone (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-224.html)
+----- Dział: Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-198.html)
+------ Dział: Plac Aleksandryjski Wielki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-245.html)
+------ Wątek: Sens Rządu na Uchodźstwie (/thread-2011.html)

Strony: 1 2 3 4

Odp: Sens Rządu na Uchodźstwie - AndrzejSwarzewski - 29.11.2014

(29.11.2014, 22:10:57)Iwan Iwanowicz link napisał(a): Czy książę musi być synem? Nie nie musi. Tak samo jest z Carewiczem
A Para Królewska nie musi być małżeństwem? Big Grin

Odp: Sens Rządu na Uchodźstwie - Hewret von Thorn - 29.11.2014

(29.11.2014, 22:10:57)Iwan Iwanowicz link napisał(a): Czy książę musi być synem? Nie nie musi. Tak samo jest z Carewiczem

Określenie "Carewicz" nie jest jednoznaczne z następcą tronu.
Carewicz to syn cara - tak było zawsze.

Odp: Sens Rządu na Uchodźstwie - Aleksandra Dostojewska - 29.11.2014

Ja namówiłam Adasiu p.Iwanowicza do publicznego złożenia tych postulatów Big Grin .
Jednak żoną nikogo innego nie zostanę.
I  <3 you Adaś .

Odp: Sens Rządu na Uchodźstwie - Iwan Pietrow - 29.11.2014

Słowo "carewicz" ma dwa znaczenia.

@Edit Widzę jednak, że dyskusja zaczyna przybierać dziwny wygląd, polegający na wyśmiewaniu się z innych ludzi. W związku z tym życzę przedstawicielom Brodrii powodzenia w tworzeniu carstwa w pojedynkę.

Cytat:@Edit Natomiast nie rozumiem postępowania Pana Hugona. Typowa Polska mentalność, aby na kimś się dowartościować.

Polska mentalność? A co to takiego?

Panie Hugonie proszę ze mnie nie robić głupka. Dodatkowo chciałbym zaznaczyć, że przekleństwo pozostanie przekleństwem i pomimo zmiany języka nic to nie zmieni.

Cytat:Dodatkowo chciałbym zaznaczyć, że przekleństwo pozostanie przekleństwem i pomimo zmiany języka nic to nie zmieni.

Jakie przekleństwo?

Cytat:Panie Hugonie proszę ze mnie nie robić głupka.

Proszę nie składać dziecinnych ofert.

Odp: Sens Rządu na Uchodźstwie - Alberto Carlos de Médici y Zep - 29.11.2014

Cytat:A Para Królewska nie musi być małżeństwem? Big Grin
Innej opcji nie widzę.

Wasza Królewska Mość!
Z całym szacunkiem dla Waszej Miłości, ale dyskusja poczęła tracić "poziom" dlatego postanowiłem dać Waszej Miłości tę drobną wskazówkę, ażeby na przyszłość "załatwiać" takie sprawy w nieco bardziej poufałym towarzystwie.

Cytat:Och my fucking God!
To Pańskie słowa...

Dla kogo dziecinna dla tego dziecinna. Ja wyszedłem z inicjatywą połączenia sił. Natomiast rozwód i nowy ślub to nie problem. Jednak dla niektórych ze względów osobistych może to być niewykonalne. Szanuję to i w związku z tym życzę powodzenia w samodzielnym rozwoju.

Cytat:To Pańskie słowa...

No, moje i co w związku z tym?

Na przyszłość będę pamiętać, żeby nie publikować "głupich" propozycji dla oczu Bialeńczyków...

Szkoda mi Hasselandu. Sad

(29.11.2014, 22:27:02)Hugon Hewret von Vincis link napisał(a):

Całą moją wypowiedź można było skomentować w inny sposób. Po osobie posiadającej wspaniałą, antyczną rzeźbę na zdjęciu, spodziewałem się bardziej profesjonalnego języka.

(29.11.2014, 22:29:52)Iwan Iwanowicz link napisał(a): [quote author=Hugon Hewret von Vincis link=topic=2099.msg21189#msg21189 date=1417292822]

Całą moją wypowiedź można było skomentować w inny sposób. Po osobie posiadającej wspaniałą, antyczną rzeźbę na zdjęciu, spodziewałem się bardziej profesjonalnego języka.
[/quote]

Przy rewolucjonistach nie marnuję swojego czasu na długie wypowiedzi.

Dlaczego rewolucjonistach? Tłumaczyłem już swoje zachowanie podczas kryzysu.

@Edit Ciekawe jakby Pan postąpił w takiej sytuacji.

Odp: Sens Rządu na Uchodźstwie - Alberto Carlos de Médici y Zep - 29.11.2014

Apelujemy o spokój, a także zapraszam Waszą Miłość na PW, celem wyjaśnienia tej całej sytuacji.

Odp: Sens Rządu na Uchodźstwie - Maciej Kamiński - 29.11.2014

Jak należało postąpić? Zgodnie z prawem. Ot, tyle. Na przykład - na wszelki wypadek skopiować wszystkie akty prawne, czekając, aż tamten rzadko obecny od ogłaszania bezkrólewia się zjawi.
A, złych intencji nikt nie przypisuje. Jedynie nazywa się tu wszystko po imieniu.

PS. Reklama mikronacji na zewnętrznym forum powinna liczyć więcej niż trzy zdania. Wink

Chciałem wprowadzić do reklamy aurę tajemniczości...  Markiz Laging nie pojawił się do tej pory. Moglibyśmy tak czekać do końca świata. Natomiast moim celem nie było objęcie władzy poprzez rewolucję, jedynie zaprowadzenie porządku i stanu z przed kryzysu. Rozumiem Pańskie komentarze, jednak zawsze łatwo mówić, a trudno wykonać.

Odp: Sens Rządu na Uchodźstwie - AndrzejSwarzewski - 29.11.2014

No ja raczej widziałem, że nie tak trudno było wykonać.
W Sarmacji przy tzw. kryzysie abdykacyjnym analizowano wszystkie ustawy, wszystkie wcześniejsze przypadki, dyskutowano całymi godzinami i rozmyślano o rozwiązaniu spraw w zgodzie z Konstytucją i systemem prawnym.
Bo po co prawo, jeśli przy pierwszej trudnej sytuacji się go nie przestrzega? To w ogóle lepiej zlikwidować konstytucję i uznać, że król/administrator/osoba poczuwająca się do obowiązku może wszystko. To byłoby chociaż uczciwe.

Odp: Sens Rządu na Uchodźstwie - Maciej Kamiński - 29.11.2014

Żeby nie było, ja rozumiem "niekonwencjonalne" działania przy kryzysie, w Bialenii też tak się zdarzyło. Ale jednak w Hasselandzie nie było ataku hakerskiego, zmian treści postów i nazw działów...