![]() |
|
Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html) +--- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-120.html) +--- Wątek: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. (/thread-2661.html) |
Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Bajtuś - 12.06.2016 A mam inne wyjście? Pewnie tak. Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Eddard Noqtern - 12.06.2016 Za sprawy techniczne w Hasselandzie odpowiada Lord Konstabl - Bajtuś. Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Iwan Pietrow - 12.06.2016 Cytat:Chciałbym, żeby [member=157]Iwan Pietrow-Dostojewski[/member] i [member=137]Eddard Noqtern[/member] się wypowiedzieli. Czy nie ma możliwości archiwizacji strony? W tych kwestiach mam praktycznie zerową wiedzę, więc proszę wybaczyć, jeżeli pytanie jest pozbawione sensu. Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Hewret von Thorn - 12.06.2016 (12.06.2016, 15:59:05)Iwan Pietrow-Dostojewski link napisał(a):Czy nie ma możliwości archiwizacji strony? Archiwizacji czego? Brodria przecież nie ma strony na serwerze Bialenii. ![]() Po prostu chcę przerzucić subfora pod katalog /forum/ dla każdych subdomen przypisanych do państw stowarzyszonych, aby pod dzisiejszym adresem WWW stworzyć strony internetowe. Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Maciej Kamiński - 12.06.2016 (12.06.2016, 21:29:21)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a):[quote author=Iwan Pietrow-Dostojewski link=topic=2764.msg51008#msg51008 date=1465739945]Czy nie ma możliwości archiwizacji strony? Archiwizacji czego? Brodria przecież nie ma strony na serwerze Bialenii. ![]() [/quote] Co więcej, nie miała nigdy żadnej strony, którą by można archiwizować, choćby gdzieś w odmętach Internetu się zachowała. Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 14.06.2016 Federacja Brodryjska miała kiedyś stronę internetową. Zdaje się, że na serwerach weebly.com Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Iwan Pietrow - 14.06.2016 (12.06.2016, 21:29:21)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a):[quote author=Iwan Pietrow-Dostojewski link=topic=2764.msg51008#msg51008 date=1465739945]Czy nie ma możliwości archiwizacji strony? Archiwizacji czego? Brodria przecież nie ma strony na serwerze Bialenii. ![]() Po prostu chcę przerzucić subfora pod katalog /forum/ dla każdych subdomen przypisanych do państw stowarzyszonych, aby pod dzisiejszym adresem WWW stworzyć strony internetowe. [/quote] Myślałem, że miałem wypowiedzieć się w sprawie strony mundialowej... Nieważne, moja pomyłka. Jeżeli chodzi o przeznaczenie obecnych adresów pod strony główne, to jestem jak najbardziej za. Myślę, że jest to wcale dobre rozwiązanie. Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Maciej Kamiński - 14.06.2016 (14.06.2016, 00:12:51)Alberto de Medici link napisał(a):Federacja Brodryjska miała kiedyś stronę internetową. Zdaje się, że na serwerach weebly.com"Na 17.02.2014 Federalna Komisja Wyborcza wyznaczyła termin pierwszych wyborów prezydenckich. Wybory są przyspieszone, ze względu na potrzebę działąń nad konstytucją. Do obowiązków nowego prezydenta będzie należało m.in. wyznaczenie terminu wyborów parlamentarnych. W Brodrii uprawnienia prezydenta są bardzo szerokie. Wyniki wyborów poznamy najwcześniej 18 lutego po północy." Nawet ładnie, tylko jedna literówka. I nawet wciąż istnieje forum, do którego strona linkowała: http://mikronacja.iq24.pl/ Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Hewret von Thorn - 11.08.2016 Pewna osoba zapytała się mnie, czy można prowadzić własną stronę, np: lenna czy miasta. Owszem, istnieje taka możliwość. O szczegóły proszę pytać w tym wątku. Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Hewret von Thorn - 16.08.2016 [member=56]Maciej Kamiński[/member] Czy w ramach spisu powszechnego potrzebowałbyś państwowej skrzynki ewidencja@bialenia.org.pl? Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Maciej Kamiński - 16.08.2016 Prawdopodobnie tak - nie wystalkowałem na Facebooku wszystkich obywateli. Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Bajtuś - 17.08.2016 Czy Sz. Maciej uaktualni listę lenn w systemie EGO ?? Czy mam tę funkcję usunąć ?? Mam rozpocząć pisanie funkcji Ewidencja Ludności w systemie EGO czy lepiej dać sobie spokój (bo np. lenna i obywatele leżą i kwiczą a sam nie jestem w stanie ogranąć wszystko). Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Maciej Kamiński - 17.08.2016 Uaktualni. Lepiej dać sobie spokój. Czuję, że będzie to niepotrzebna strata nerwów. Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Hewret von Thorn - 17.08.2016 To jak? Ewidencja jako dział tajny KRI? Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Maciej Kamiński - 17.08.2016 Chyba prościej dać to jako tajny dział rządowy. Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Maciej Kamiński - 18.08.2016 Przy okazji, jednak nie, nie uaktualni, bo coś z rozkładem uprawnień się skopało i nie ma rzeczony Maciej możliwości dopisywania folwarków. Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Bajtuś - 19.08.2016 Rzeczony Maciej dostał uprawnienia. Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Maciej Kamiński - 19.08.2016 (19.08.2016, 18:29:43)Bajtuś link napisał(a):Rzeczony Maciej dostał uprawnienia.Ale wciąż nie te. Brak możliwości edycji stanów posiadania obecnie wpisanych na listę osób. Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Bajtuś - 19.08.2016 Ja tez miałem ... poprawione i już powinno działać. Odp: Sprawy serwera - domena, płatności, etc. - Hewret von Thorn - 21.08.2016 Co myślicie o wprowadzeniu portalu społecznościowego - Oxwalla w Bialenii? Tutaj demo: https://demo.oxwall.com Login i hasło: demo |