Forum Republiki Bialeńskiej
Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html)
+--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html)
+---- Dział: Państwa stowarzyszone (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-224.html)
+----- Dział: Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-198.html)
+------ Dział: Plac Aleksandryjski Wielki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-245.html)
+------ Wątek: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! (/thread-3293.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Piotr Pietrow - 29.06.2015

Przepraszam człowiek na kacu chce bronić Kobiety oraz Państwo. :/

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Aleksandra Dostojewska - 29.06.2015

(29.06.2015, 18:34:01)Kristian Iversen link napisał(a): *Nieszukającym. Pisanie niepoprawną polszczyzną u nas, przypominam tylko, jest również karalne.

U was wszystko i wszyscy są karalni jeśli nie mają na nazwisko: Kamiński lub Iversen.

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Fiodor Swirydiuk - 29.06.2015

A Swarzewski, Primisz i Wettin?

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Torkan Ingawaar - 29.06.2015

No i Zwell!

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Iwan Pietrow - 29.06.2015

Cytat:Upomina pan człowieka na kacu... Przepraszam że piję alkohol :/
Przecież dzieci nie mogą pić alkoholu.

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Feliks Spirkin - 29.06.2015

Dobra, ktoś musi interweniować. Związku z tym, iż w pewnym małym procencie pretensje Aleksandry są usprawiedliwione, pragnę zaproponować ugodę. Niech Carstwo Brodryjskie przedstawi nowy projekt umowy aneksyjnej, ale by była dostosowana do NAP. Tak jak pisałem w expose, mogę się zgodzić na to, aby Brodria nie była pod pełną jurysdykcją bialeńską oraz by prowadziło reprezentatywną politykę zagraniczną zgodną z interesami RB. O ile nowy akt będzie rzeczywiście sensowny, to nie widzę przeszkód, aby go nie uchwalić. Jeśli zaś chodzi próbę secesji, to tę kwestię już zostawiam przyszłemu sędzi Bialenii.

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Aleksandra Dostojewska - 29.06.2015

(29.06.2015, 19:10:19)Markus Wettin link napisał(a): Dobra, ktoś musi interweniować. Związku z tym, iż w pewnym małym procencie pretensje Aleksandry są usprawiedliwione, pragnę zaproponować ugodę. Niech Carstwo Brodryjskie przedstawi nowy projekt umowy aneksyjnej, ale by była dostosowana do NAP. Tak jak pisałem w expose, mogę się zgodzić na to, aby Brodria nie była pod pełną jurysdykcją bialeńską oraz by prowadziło reprezentatywną politykę zagraniczną zgodną z interesami RB. O ile nowy akt będzie rzeczywiście sensowny, to nie widzę przeszkód, aby go uchwalić. Jeśli zaś chodzi próbę secesji, to tę kwestię już zostawiam przyszłemu sędzi Bialenii.

Chwała Ci Markusie za dobre intencje!
Jutro przedstawię nowy projekt umowy.

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Fiodor Swirydiuk - 29.06.2015

Trochę o tej waszej zmowie wiem.  Big Grin

(29.06.2015, 19:19:20)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): Trochę o tej waszej zmowie wiem.  Big Grin

Jeśli można nazwać zmową fakt, aby półrocznej współpracy nie trafił szlak, no to naprawdę dużo wiesz.

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Hewret von Thorn - 29.06.2015

Ratujcie Markusa!
Dał się zmanipulować kobiecie!

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep - 29.06.2015

Nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Maciej Kamiński - 29.06.2015

Dlaczego mam coś cenzurować, skoro to byłoby gwałcenie niezależności Brodrii? Daj buziaka!
A, Kamiński nie jest nietykalny. Pozywaj go, jeżeli chcesz. Tylko miej dobre argumenty i dowody złamania przez niego prawa.

(29.06.2015, 20:04:15)Carlos Lorenzo de Medici link napisał(a): Nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Ja nie wiem czy się śmiać czy płakać, jak widzę, jak ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem.

(29.06.2015, 20:04:15)Carlos Lorenzo de Medici link napisał(a): Nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Na forum Skarlandu nuda?

(29.06.2015, 20:39:59)Iwan Pietrow link napisał(a): Na forum Skarlandu nuda?

Na pewno gwarniej niż w Hasselandzie, zapewniam Smile

(29.06.2015, 20:44:56)Carlos Lorenzo de Medici link napisał(a): Na pewno gwarniej niż w Hasselandzie, zapewniam Smile

Wiedziałem! Gratuluję wspaniałych umiejętności ripostowania. Smile

(29.06.2015, 20:48:18)Iwan Pietrow link napisał(a): Wiedziałem! Gratuluję wspaniałych umiejętności ripostowania. Smile

Radziłbym wrócić do Osterii, Towarzyszu Tongue

(29.06.2015, 20:48:50)Carlos Lorenzo de Medici link napisał(a): Radziłbym wrócić do Osterii, Towarzyszu Tongue

<3 <3 <3

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Ivan von Lichtenstein - 29.06.2015

Przynajmniej coś się dzieje.

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Alberto Carlos de Médici y Zep - 29.06.2015

Będę bronił Umowy, której jestem współautorem. Proszę spojrzeć na ten punkt:

Cytat:1. Carstwo Brodryjskie zachowuje prawodawstwo sprzed podpisania Umowy Akcesyjnej o ile nie koliduje ono z powszechnie obowiązującym prawem Republiki Bialeńskiej, o czym zadecydują właściwe organy Republiki Bialeńskiej.

Ergo, jeśli wcześniejsze prawodawstwo miałby kolidować z prawem bialeńskim, to interweniować winien właściwy organ Republiki Bialeńskiej. Z tego co mi wiadomo, to takowych zgłoszeń do Sądu nie było.
Dalej, prawo weszło w życie - Jego Carska Mość podpisał Umowę Akcesyjną. Nikt nie zgłaszał zażaleń - nikt nie mówił wówczas, że Umowa jest sprzeczna z prawem, nikt nie parał się wreszcie do złożenia wniosku do judykatywy Najjaśniejszego Carstwa

Cytat:Art.1.
1. Władza sądownicza na terytorium Carstwa Brodryjskiego należeć będzie do Cara tudzież do wyznaczonych przezeń asesorów.
2. Jako władzę sądowniczą rozumie się:
- wydawanie wyroków w sprawach karnych,
- wydawanie wyroków w sprawach cywilnych,
- orzekanie o zgodności danych aktów prawnych z Najwyższym Aktem Prawnym,
- interpretowanie prawa.

by zbadała tę Umowę. A z tego co mi, to istniały właściwe organy, by orzekać w tej kwestii. Tu pragnę przytoczyć pewną sprawę, a mianowicie objęcie (w mojej opinii niezgodne z prawem -prawa do tronu miał wówczas JCW Mikołaj Patryk ) tronu przez Carycę Aleksandrę, lecz stało się to metodą faktów dokonanych nikt wówczas nie sprzeciwiał się tej (w mojej opinii precedensowej) sprawie, ergo została ona wprowadzona w życie.