![]() |
|
Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Sądownictwo Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-98.html) +---- Dział: Wokanda spraw karnych (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-112.html) +---- Wątek: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej (/thread-3339.html) |
Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - Aleksandra Dostojewska - 04.07.2015 Wysoki Sądzie, jak już było to wielokrotnie podkreślane nie uznawałam tej umowy, gdyż twierdziłam, iż nie weszła ona w życie bo nie była ratyfikowana i umieszczona w Monitorze Brodryjskim, czemu ja nie jestem winna, bo objęłam oficjalnie władzę w bardzo długi okres czasu od jej zawarcia. Postów Pana KJM nie usuwałam, a jeśli usunęłam to proszę o dowody. Granie tutaj logami z irc, jeszcze wtedy nie państwowego, jest wysoce nieuczciwe, gdyż gdybym miała do nich dostęp to również mogłabym pokazać dowody obarczające winą oskarżyciela, jego pełnomocnika oraz Konstantego Jerzego Michalskiego. A jak wiadomo pan Iversen nie chce ich udostępnić. Cytat: Wysoki Sądzie, Co do tej wypowiedzi... Sprawy wewnętrzne Brodrii i to czy byłam regentką, czy nie to sprawa moja i ówczesnego Cara Mikołaja, jeżeli on nie wyrażał zastrzeżeń to nie widzę powodów aby wyrażała je pan KJM. Pragnę dodać, że ciężko było o czymkolwiek informować pana Michalskiego, który w trakcie swej prezydentury był praktycznie rzecz ujmując w ogóle nieaktywny i czynił rażące zaniedbania. Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - Kristian Arped - 04.07.2015 Wysoki Sądzie, jeszcze z z tematu interpretacji tego zdania: dopełnienie bliższe, w językach indoeuropejskich, a przynajmniej na pewno w języku polskim, tudzież angielskim, powinno zawsze znajdować się jak najbliżej słowa które określa. Innymi słowy mówiąc – być w sąsiadującej pozycji. Nie wiem jak mogę bliżej wyjaśnić coś, co powinno być oczywiste. Sz. p. Oskarżona, podpunkt d) art. 2. KCK. Nikt oskarżonej posiadania logów nie zabraniał.
Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - Konstanty Jerzy Michalski - 04.07.2015 Wysoki Sądzie, Pozwolę się odnieść do wypowiedzi oskarżonej. Cytat:Pragnę dodać, że ciężko było o czymkolwiek informować pana Michalskiego, który w trakcie swej prezydentury był praktycznie rzecz ujmując w ogóle nieaktywny i czynił rażące zaniedbania. Jest to prawdą iż byłem nieaktywny, aczkolwiek gdyby pani napisała na pw lub na gg, czyli we wszystkich drogach kontaktu niejawnego jakie posiadałem, to z pewnością odpisałbym, więc takie tłumaczenie nic nie daje. Mam prośbę, nie wiem czy Wysoki Sąd ją zaakceptuje, aczkolwiek niech oskarżona rozwinie temat tychże misji dyplomatycznych. z wyrazami estymy, PS Szanowna regentko, nie pana, a lorda, jeśli można prosić. Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - Aleksandra Dostojewska - 04.07.2015 Wysoki Sądzie! Proszę o upomnienie wobec pana Michalskiego, gdyż nie jest ani Oskarżycielem ani pełnomocnikiem. Gwoli ''akcji dyplomatycznych'' pragnę przypomnieć, że w czasie w którym o nich wspominałam trwał mój eksperyment czarnego PR'u. Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - Konstanty Jerzy Michalski - 04.07.2015 (04.07.2015, 18:24:19)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Wysoki Sądzie! Wysoki Sądzie! Będzie to moja ostatnia wypowiedź. Czarny PR nie zwalnia panią z odpowiedzialności karnej. Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - Alberto Carlos de Médici y Zep - 04.07.2015 Lordzie Michalski - proszę się miarkować. Udzielam Lordowi srogiego upomnienia i nakładam baaardzo dużą grzywnę. >
Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - MvP - 04.07.2015 Zapraszam strony do przedstawienia stanowisk końcowych. Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - Kristian Arped - 04.07.2015 Wysoki Sądzie, [justify]niniejsza rozprawa dowodzi tego, jakim szacunkiem darzy oskarżona Republikę, jej obywateli oraz sojuszników – żadnym. Brak również skruchy w działaniu oskarżonej, nawet zabrakło przeprosin za cenzurowanie postów. Powoływanie się na klauzulę niewiedzenia jest pozbawione sensu wg prawodawstwa bialeńskiego, a przedstawione przeze mnie dowody jednoznacznie wskazują na słuszność oskarżeń mojego klienta. Dlatego też wnoszę o ukaranie oskarżonej maksymalnym wymiarem kary – karą śmierci.[/justify] Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - Aleksandra Dostojewska - 04.07.2015 Wysoki Sądzie! W moim imieniu głos zabierze mój Pełnomocnik. Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - AndrzejSwarzewski - 05.07.2015 Wysoki Sądzie! Obrona utrzymuje, iż Oskarżona popełniła czyny zabronione w dobrej wierze oraz dla dobra Carstwa Brodryjskiego, za które odpowiada. Wszelkie błędy wynikały z niedostatecznej znajomości prawa. Proponuję, aby Wysoki Sąd nadzwyczajnie złagodził wymiar kary, uznając Oskarżoną za więźnia politycznego, a w zamian wymierzył dodatkową karę w postaci prac społecznych polegających na dokształceniu się z zakresu prawa bialeńskiego. Z wyrazami estymy. Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - MvP - 05.07.2015 Cytat: Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - Kristian Arped - 05.07.2015 Wysoki Sądzie, w imieniu mojego klienta informuję, że nie będziemy odwoływać się od wyroku. Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - AndrzejSwarzewski - 05.07.2015 Wysoki Sądzie, Informuję, że Obrona będzie odwoływać się od wyroku. Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - Aleksandra Dostojewska - 05.07.2015 Tym wyrokiem organy republiki udowodniły, że nie jest to państwo godne zaangażowania. Chyba wszyscy się zgodzą, że klika którą ja próbowałam odsunąć od władzy poprzez kandydaturę dokonała zemsty. Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - MvP - 05.07.2015 W związku z odrzuceniem odwołania przez Prezydenta wyrok się uprawomocnia. Macieju czyń swą powinność. Odp: Akt Oskarżenia przeciwko Pseudocarycy Pseudoimperium A. Dostojewskiej - Ivan von Lichtenstein - 05.07.2015 Jesli ktoś wątpi: http://prntscr.com/7p47m5 http://prntscr.com/7p4ehy Logi nie moje. |