![]() |
|
"Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +---- Dział: Opiniotwórczość (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-76.html) +---- Wątek: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie (/thread-3678.html) |
Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Maciej Kamiński - 30.08.2016 (30.08.2016, 19:39:49)Eddard Noqtern link napisał(a):[quote author=Maciej Kamiński link=topic=3799.msg57914#msg57914 date=1472572330] Może to i przesada, ale taka myśl się po prostu sama nasuwa. Bez znaczenia kto byłby sędzią. [/quote] Bardzo wiele myśli samych się nasuwa. Po to mamy rozum i pamięć, żeby się wyłącznie takowymi nie kierować. Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Maciej Kamiński - 02.09.2016 Adaśku, dajże mi odpowiedzieć Sewerysiowi. Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Tadeusz Krasnodębski - 07.09.2016 Dzień dobry, Od momentu nowelizacji ustawy, Rada Przysięgłych prężnie działa opiniując sprawy oraz sporządzając swój Regulamin. Skoro pokazaliśmy już naszą pracę w praktyce, zwracam się z prośbą o wyrażenie Waszego zdania odnośnie funkcjonowania organu. Czy Ławnicy wywiązują się ze swoich obowiązków, czy są jakieś zastrzeżenia odnośnie organizacji pracy Rady? Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Hewret von Thorn - 12.09.2016 http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php/topic,6482.msg58433.html#msg58433 Zastanawiam się, czy wyrok Sądu Ludowego w tej sprawie w ogóle jest ważny, bo... Cytat:ROZDZIAŁ VI (ustawa o sądownictwie) Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Severino Castiglioni - 12.09.2016 Wyrok w sprawie K/5/2016 może jest słuszny pod względem merytorycznym, ale uzasadnienie woła o pomstę do nieba. Napiszę glosę, być może "wBialenii" zechce ją opublikować.
Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Alberto Carlos de Médici y Zep - 12.09.2016 O pomstę do nieba, to wołała argumentacja oskarżenia, zwłaszcza jeśli oskarżyciel aspiruje do dumnego miana absolwetna wydziału prawa. Pozdrawiam cieplutko. <3 Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Severino Castiglioni - 12.09.2016 Gdybyś wiedział w jakich okolicznościach była ona pisana, to byś inaczej na to spoglądał. Również pozdrawiam i zglosuję jak znajdę chwilę. PS. Ale fakt, moje oskarżenie było beznadziejne. Przyznaję się. Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Karol Medycejski - 12.09.2016 Jak to się mówi - nie żeby coś, ale przypomnij sobie Severino jak wyglądały wyroki Sądu (zarówno sentencje jak i uzasadnienia), gdy Ty orzekałeś... Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Severino Castiglioni - 12.09.2016 Wiem. Słaby ze mnie praktyk. Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Tadeusz Krasnodębski - 12.09.2016 Albercie, sprawy w Trybunale powoli puszczają korzonki
Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Maciej Kamiński - 13.10.2016 Hewret, czy nie przegapiłeś przypadkiem jednej rozprawy po drodze, zanim złożyłeś wniosek o wykładnię? Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Hewret von Thorn - 13.10.2016 Tej Twojej? Tam było o przekroczeniu uprawnień. Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Maciej Kamiński - 13.10.2016 (13.10.2016, 19:11:25)Hewret Faradobus link napisał(a): Tej Twojej? Tam było o przekroczeniu uprawnień.No było. Jakie inne potencjalne przestępstwo widzisz w strzelaniu do głowy państwa? ...A tak poza tym, ta sprawa jest od jakiegoś tygodnia przedawniona. Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - AndrzejSwarzewski - 15.10.2016 A orzeczenia wciąż nie ma. W takim sprawach decyzja powinna być podejmowana w ciągu 24, maksymalnie 48 godzin. Jak przez tydzień taka sprawa może być nierozwiązana? I to pomimo obecności i chęci rozwiązania sprawy przez sędziego! To pokazuje konieczność reformy sądownictwa. Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Iwan Pietrow - 15.10.2016 Do wydania decyzji potrzebna jest opinia Rady Przysięgłych... Ostatnimi czasy real nie pozwolił mi na szybką organizację debaty i głosowania, ponadto nieobecność dwóch ławników sparaliżowała na chwilę działania Rady. Po konsultacjach z Sędzią, wszystko jednak ruszyło, tak więc dzisiaj wieczorem pojawi się stosowna opinia i Sędzia będzie mógł sporządzić odpowiedni wyrok. Cytat:To pokazuje konieczność reformy sądownictwa. Owszem, również uważam, że sądownictwo powinno zostać zreformowane. Rada Przysięgłych obecnie nie działa dobrze, a zatem albo trzeba uprościć procesy w niej zachodzące, albo kompletnie ją usunąć. Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Frederick Hufflepuff - 16.10.2016 Przepraszam, wczoraj wieczorem podobno miała pojawić się decyzja Sądu, rozwiewająca wszystkie wątpliwości i... nadal nic. Już kilka dni upłynęło od rozpoczęcia się kryzysu prezydenckiego, a jakiejkolwiek reakcji wymiaru sprawiedliwości (oprócz opinii Rady) nie było. Panie Sędzio, społeczeństwo oczekuje zakończenia sporu! Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Iwan Pietrow - 16.10.2016 Cytat:Przepraszam, wczoraj wieczorem podobno miała pojawić się decyzja Sądu, rozwiewająca wszystkie wątpliwości i... Nie miała pojawić się decyzja Sądu, a opinia Rady. Na miłość boską, Hufflepuff, czytaj ze zrozumieniem, a potem piszcz jak mała dziewczynka... Chociaż wieczorem nawet opinia się nie pojawiła... Przepraszam, troszeczkę poniósł mnie real. ![]() Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Hewret von Thorn - 17.10.2016 [member=99]Alberto de Medici[/member] Is anybody in here?
Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Tadeusz Krasnodębski - 17.10.2016 Szkoda, że Rada się rozpadła, bo Iwan mógł wykorzystać te artykuły: Cytat:Artykuł 5. Karol i Jan pewnie tego nie zrobią Odp: "Opinia publiczna" o rozprawach w Sądzie - Hewret von Thorn - 18.10.2016 Więc jest i wyrok. A więc wciąż ja jestem prezydentem.
|