![]() |
|
Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html) +--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html) +---- Dział: Państwa stowarzyszone (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-224.html) +----- Dział: Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-198.html) +------ Dział: Archiwum Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-333.html) +------ Wątek: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego (/thread-3859.html) |
Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Kamil Maciejewski - 01.04.2016 W akcie z roku 2015 zyski są podane w srebrnych orłach, ale nie ma przelicznika na dziesięciny. Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Thomas von Lisendorff - 01.04.2016 Poczekajmy zatem na odpowiedź Cara. Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Mikołaj Patryk Dostojewski - 01.04.2016 Przeanalizowałem akt. Okazuje się, że ziemia sama z siebie nie daje zysku. Ziemia może dawać zysk pośrednio, jeżeli: - wykarczujemy obszar leśny lub - założymy wieś i będziemy w niej mieli dusze chłopskie Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Kamil Maciejewski - 02.04.2016 (01.04.2016, 21:54:11)Mikołaj Patryk Dostojewski link napisał(a): Przeanalizowałem akt. Okazuje się, że ziemia sama z siebie nie daje zysku. Ziemia może dawać zysk pośrednio, jeżeli: Problem w tym, że nie da się za bardzo sprowadzić tych chłopów i karczować, bo nie wiadomo ile SO to jedna db. Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Mikołaj Patryk Dostojewski - 02.04.2016 Da się. Karczowanie przyniesie zysk w wysokości 10 SO za jedną wykarczowaną db. Dusze natomiast dają zysk tylko jeżeli dokonasz lokacji wsi. O lokację możesz wnioskować gdy masz minimum 10 db niezagospodarowanych gruntów które nie są terenami leśnymi. Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Bajtuś - 02.04.2016 W e-systemie przewidziano takie opcje i bedzie można "kupować" wsie oraz chłopów poprzez system (przy wsiach za zgodą JCM). System wyliczy też zarobki z ziemi... mam propozycje , aby zwiekszyć opłaty jednorazowe za nadanie wsi oraz dokupienie chłopa, aby były w wysokości przynajmniej 6-miesięcznego dochodu z zakupionych dóbr (inaczej skarb JCM szybko sie zuboży). Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Mikołaj Patryk Dostojewski - 02.04.2016 Zyski z chłopów i wsi w założeniu aktu są zyskami wyprodukowanymi a nie wypłacanymi ze skarbu państwowego. Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Bajtuś - 02.04.2016 To wyjaśnia sprawę ... dzięki. Wersja próbna na stronie pojawi sie na początku tygodnia. Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Kamil Maciejewski - 02.04.2016 Czyli mam rozumieć, że 10 SO = db? Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Bajtuś - 02.04.2016 Pytanie ... przez jaki czas wypłacany jest zysk z karczowania lasu? Co się potem dzieje... czy po zakończeniu karczowania teren leśny staje sie terenem ornym? Oprócz JCM nikt nie wyraził zgody na udostepnienie adresu e-mail -> nie będzie powiadomień o wypłaconym wynagrodzeniu, przypominaniu o zatwierdzeniu zeznania podatkowego, o zgodzie JCM na lokację wsi, egzekucji komorniczej za niezapłacone podatki, ew. informacja o stanie konta bankowego. Jak mi się uda dokończyć zeznanie podatkowe -> system mogę uruchomić jutro w godzinach wieczornych (do testów - ew. zapoznania sie z systemem od strony użytkownika - na razie bez przelewów i zakupów). Ale już widać światełko w tunelu
Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Kamil Maciejewski - 02.04.2016 Ja wyrażam zgodę na udostępnienie mojego adresu. Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Bajtuś - 02.04.2016 Proszę wejść na ego.bialenia.org.pl na zakładkę KH i CB a potem na Cesarstwo Brodryjskie i zobaczyć co i jak ... Dostęp mają: JCM, Kamil i ja (na razie)... nie blokowana jest funkcja administracja ... po fazie testowej dostaną uprawnienia tylko osoby wytypowane przez JCM. Proszę o uwagi i sugestie. Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Mikołaj Patryk Dostojewski - 02.04.2016 Podoba mi się elektroniczna gospodarka brodryjska. Przeglądnąłem ja i nie mam do niej zastrzeżeń. Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Bajtuś - 02.04.2016 Proszę zaglądać częściej, będą pojawiały się nowe funkcje. Założę konto w HBK dla Cesarstwa Brodryjskiego -> kto ma być dysponentem i jaką kwotą zasilić konto? Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Kamil Maciejewski - 03.04.2016 Mnie też się podoba. Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Bajtuś - 03.04.2016 Proszę sprawdzić wynagrodzenia i majątek (administracja->przydziały). Proszę też o wyjaśnienie sprawy przeniesienia własności majątkowych Aleksandra Grzegowskiego na Kamila Maciejewskiego (decyzja JCM). Dam dostęp do części ogólnej wszystkim obywatelom CB celem zapoznania sie z systemem oraz sprawdzeniem czy dana osoba ma konto bankowe -> jeśli nie ma należy wypełnić wniosek w HBK o założenie konta w walucie SO (niektórzy mają już konto, ale w walucie BLN) -> HBK dopuszcza posiadanie rachunku bankowego w 3 walutach (numer rachunku bedzie ten sam zmieni sie tylko numer subkonta na 003). Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Thomas von Lisendorff - 06.04.2016 Jako Kanclerz Rządu Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego postanowiłem utworzyć Bibliotekę Narodową. Będą tam umieszczane różnego rodzaju książki o różnorodnej tematyce. Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Alberto Carlos de Médici y Zep - 21.08.2016 (31.01.2016, 14:05:15)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a): Postanowiłem, że swoje urzędowanie rozpocznę od całkowitej dekonstrukcji, ociekającego bezguściem połączonym z chęcią nadmiernego i pozbawionego dobrego smaku, wystroju gabinetu kanclerskiego. Dziwne, jakby płynące ku nowoczesności rzeźby oraz plastikowo-drewniane biurko wyląduje tam, gdzie znaleźć się powinno - na śmietniku (historii). Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Thomas von Lisendorff - 21.08.2016 Odezwał się Architekt Roku ;D Odp: Gabinet Kanclerza Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep - 21.08.2016 Wnuczku, liczyłem na imperialny styl Medyceuszy, a tu taki plebs. |