![]() |
|
Liga Prezydencka - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Trybuna Honorowa Stadionu Narodowego (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-92.html) +--- Wątek: Liga Prezydencka (/thread-427.html) |
Re: Liga Prezydencka - MvP - 26.03.2014 Cytat:I jesteśmy po szóstej kolejce. Legia znowu oberwała niemiłosiernie od Galaktycznych, Tajfun wygrzebał się z dna, pokonując Robotnika, a derby Pustyni wygrał zdecydowanie Gutevalen (głupie zdarzenia losowe...). Nie niemiłosiernie, pierwsza połowa stanowczo dla Legii która btyła jednak (Bogu dzięki) skuteczna jak boty na easy w CS i dlatego jakimś cudem po 45 min było 0-0. A że dobrze zmotoryzowałem chłopców w przerwie to i grać im się zachciało. ![]()
Re: Liga Prezydencka - AndrzejSwarzewski - 26.03.2014 Nie miałem czasu ustawić. Ale już jestem po bierzmowaniu, więc bójcie się kolejnych meczy ze mną. ![]()
Re: Liga Prezydencka - AndrzejSwarzewski - 28.03.2014 Galaktyczni mogą już się chować, bowiem Robotnicy przetrzepią im skóry. Jeszcze dzisiaj napiszę coś w dziale WRP. ![]() Swoją drogą, jak sprawdzić, gdzie odbędzie się mecz? Re: Liga Prezydencka - Maciej Kamiński - 30.03.2014 Ciekawie było. W meczu na szczycie w Janowiczach Robotnik przegrał z Galaktycznymi. Pustynia okazała się być szczęśliwa - zarówno Gutevalen, jak i LKS wygrały swoje mecze, dzięki czemu oba przesunęły się o jedno miejsce w górę. Wyniki: http://www.xperteleven.com/standings.as ... Lnr=1&dh=2 Re: Liga Prezydencka - AndrzejSwarzewski - 02.04.2014 Coś Robotnikom nie idzie. :/ Bezbramkowy remis Robotnika Janowicze z LKS-em, przewidywalne zwycięstwo 3:0 Galaktycznych z GuteLidzbem oraz zwycięstwo 3:2 Legii z Tajfunem. http://www.xperteleven.com/standings.as ... Lnr=1&dh=2 No to w niedzielę gram z GuteLidzbem prawdopodobnie o drugie miejsce w tabeli. Bo to już będzie przedostatnia kolejka. Re: Liga Prezydencka - Maciej Kamiński - 02.04.2014 Jestem z Was dumny moi chłopi! Zagraliście powyżej oczekiwań Waszego szlachetki. Z Legią liczę na zwycięstwo, bo grać będziemy w Paciaciakowie, nad piękną Topolówką. W starciu u góry liczę po cichu na zwycięstwo klubu ze wsi bimbru, choć obstawiam (bez bukmachera oczywiście) kolejne zamurowanie bramki i remis. No i w następnej kolejce derby stolicy, zastanawiam się szczerze (wybacz Lwie), czy nie powinniśmy liczyć na wynik dwucyfrowy. Re: Liga Prezydencka - AndrzejSwarzewski - 06.04.2014 Tak wygląda tabela przed ostatnią kolejką: http://www.xperteleven.com/standings.as ... Lnr=1&dh=2 Re: Liga Prezydencka - Maciej Kamiński - 06.04.2014 Jej, chłopi wypadli najlepiej ze wszystkich. Fajnie. Nadspodziewanie dobrze zaprezentował się Tajfun (choć i tak przegrał). No i przewidywałem słusznie - Gutevalen zamurował bramkę i znowu zero do zera. Lada chwila ostatnia kolejka. Mój LKS ma 4 miejsce już zagwarantowane, a na zwycięstwo z Galaktycznymi (którzy mają nad resztą dwukrotną przewagę) nie ma się co napalać. Ale te "matematyczne szanse" nawet na wicemajstra ciągle mam, więc... sfera marzeń pozostaje bogata. Re: Liga Prezydencka - Maciej Kamiński - 09.04.2014 Yes yes yes yes!!! Remis z Galaktycznymi, łohohohohhohhoho! I Legia pokonała Robotnika, jeeee! Cała Pustynia na podium! Tylko trochę dziwi mnie, jak Gutevalen mógł tylko zremisować z Tajfunem, ale cóż. Pełne wyniki: http://www.xperteleven.com/standings.as ... Lnr=1&dh=2 Re: Liga Prezydencka - AndrzejSwarzewski - 09.04.2014 Ojaaaa, tak to jest jak się któryś mecz z rzędu zapomina ustawić taktyki. ![]()
Re: Liga Prezydencka - Maciej Kamiński - 10.04.2014 Dobra, pora na podsumowanie sezonu. Z wielką przewagą tytuł zdobyli Galaktyczni - wygrać ligę przy zerowej ilości porażek, z dwunastoma punktami przewagi nad następną drużyną w tabeli i 24 golami strzelonymi oraz tylko trzema straconymi w ledwie dziesięciu meczach to niecodzienny wyczyn - zwłaszcza, że dokonała go drużyna osoby, która przed sezonem deklarowała, że "nie umie w to grać". Teraz trochę nudnych statystyk: W 30 spotkaniach padło łącznie 66 goli, co daje średnią 2,2 gola na mecz. Najlepszą średnią goli zanotowali Galaktyczni (2,4 zdobytych, 0,3 traconych, bilans 2,1/mecz), a najgorszą Legia (0,9 zdobytych, 2,1 traconych, bilans -1,2/mecz). Najwięcej zwycięstw (8) - Galaktyczni, najmniej (2) - Tajfun. Najwięcej remisów (5) - Gutevalen, najmniej (1) - Legia i Tajfun. Najwięcej porażek (7) - Tajfun, najmniej (0) - Galaktyczni. Tytuł króla strzelców wywalczyli wspólnie dwaj zawodnicy Galaktycznych i jeden Legii: koronę otrzymali za 5 goli Remigiusz Faliński (Legia), Ivan Kuleviec (Galacticos) i Márcio Maniche (Galacticos). Tytuł króla asystentów wywalczyli wspólnie za 5 asyst każdy trzej zawodnicy Galaktycznych: Alan Kaspiarović, Ivan Kuleviec i Aleksandar Voucak. Najwięcej żółtych kartek zebrał Gottfrid Kindström z Gutevalenu (4 kartki). Przeprowadzono łącznie 6 transferów (w tym jeden stanowiło wychowanie zawodnika na własną rękę). Najwięcej przeprowadzili Galaktyczni (3). Re: Liga Prezydencka - AndrzejSwarzewski - 10.04.2014 Kiedy startuje drugi sezon? W przyszłym to już Robotnicy nie pozwolą nikomu wygrać. ^^ Re: Liga Prezydencka - Maciej Kamiński - 10.04.2014 Cytat:Kiedy startuje drugi sezon?A o to trzeba będzie męczyć Konstantego. Od przyszłego sezonu Dżamahirija będzie najbardziej reprezentowaną prowincją, bo dołączyło FC Bengazi. :wink: :wink::wink: Ale derby Pustyni to już po wieki będą mecze LKS-u z Gutevalenem. Btw, czekam na moment, w którym coś się rozwinie na Pomorzu albo w Jahołdajewszczyźnie. Re: Liga Prezydencka - AndrzejSwarzewski - 10.04.2014 A kto FC Bengazi kieruje? Re: Liga Prezydencka - Konstanty Jerzy Michalski - 11.04.2014 Cytat:[quote author="AndrzejSwarzewski"]Kiedy startuje drugi sezon?A o to trzeba będzie męczyć Konstantego. Od przyszłego sezonu Dżamahirija będzie najbardziej reprezentowaną prowincją, bo dołączyło FC Bengazi. :wink: :wink::wink: Ale derby Pustyni to już po wieki będą mecze LKS-u z Gutevalenem. Btw, czekam na moment, w którym coś się rozwinie na Pomorzu albo w Jahołdajewszczyźnie.[/quote] Siedzę w szpitalu w Bengazi i dzisiaj chyba wychodzę. Trzeba zrobić reformy służby zdrowia... Re: Liga Prezydencka - MvP - 11.04.2014 No cóż, wciąz nei mogę uwieżyć w nas sukces, chłopcy dali z siebie 110% i pokazali że nie ma szczytów których nie można osiągnąć. Sezon ten był sezonem niespodzianek (np słaba forma Tajfunu) jak i wspaniałych pogoni (awans LKS-u na podium). Ciesze się że mogłem budować ten sukces jakim niewątpliwie był pierwszy historyczny sezon BLP w Republice, jak i fakt że mój zespół wpisał się swą grą na stałe w historię Bialeńskiego sportu. Re: Liga Prezydencka - Jan Sapieha - 11.04.2014 Słaba forma Tajfuna wynika z postawienia priorytetu dla mieszanych sztuk walk oraz innych sportów ekstremalnych. Na przyszły sezon paru chłopaków z sekcji brazylijskiego jujitsu postanowiło stworzyć specjalny trening przekrojowy ułożony dla kopaczy. Ten niecodzienny ruch ma poprawić cardio i wytrzymałość. Trener II klasy od kickboksingu po godzinach objaśnia low oraz middle kicki oraz przeprowadza codzienne godzinne odprawy. Bo prawdziwa siła techniki się nie boi. Re: Liga Prezydencka - Maciej Kamiński - 14.04.2014 Po tygodniu przerwy od piłkarskich emocji Liga Prezydencka wznawia rozgrywki! Najbliższe mecze już w tą środę. Ten sezon będzie z całą pewnością ciekawy. Dołączyła do ligi nowa drużyna, FC Bengazi. Tytułu bronić będą Galaktyczni, ale nie będzie im łatwo. Mocarstwowe ambicje przejawia Robotnik, który dość niespodziewanie utracił miejsce na podium w ostatniej kolejce na rzecz niżej notowanego LKS-u. Na pewno chłopcem do bicia nie będzie już Tajfun, który przed sezonem zadbał o rozwój sekcji piłkarskiej. Wszyscy liczą też na poprawę wyników Legii poza jej własnym stadionem. Natomiast niewiadomą będą kluby z Dżamahiriji. O formę Gutevalenu można być raczej spokojnym, natomiast LKS z pewnością chciałby powtórzyć wynik z premierowego sezonu, jednak o to łatwo nie będzie. Już pierwsza kolejka będzie bardzo ciekawa. Obaj pretendenci zmierzą się ze sobą na stadionie im. Alecii Moor. Będą też derby Pustyni w Paciaciakowie. Tajfun wybierze się w tym czasie do Bengazi. Legia pauzuje, tak więc ma więcej czasu na przygotowania. Re: Liga Prezydencka - Maciej Kamiński - 16.04.2014 I jesteśmy po pierwszej kolejce. Robotnik niezbyt spełnił oczekiwania, przegrywając 3-0 w pierwszym meczu. Derby Pustyni wygrał LKS. Pierwszy ligowy mecz na Arabice zakończył się bezbramkowym remisem. Re: Liga Prezydencka - AndrzejSwarzewski - 16.04.2014 Niezbyt spełnił oczekiwania, bo musiałem się wczoraj uczyć na konkurs, zamiast ustawiać taktykę. |