![]() |
|
Zrzeczenie się - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Zrzeczenie się (/thread-4489.html) |
Odp: Zrzeczenie się - Frederick Hufflepuff - 14.03.2016 (14.03.2016, 20:49:33)Irmina link napisał(a): Bialeńczycy, Częściowo się zgadzam, ale tylko częściowo. Po pierwsze - gdyby sprawa rzeczywiście była taka prosta, to postąpilibyśmy według najprostszego, najsprawniejszego sposobu. Pole naszego działania wyznacza jednak prawo, a konkretnie poszczególne dokumenty prawne, obowiązujące na terytorium Bialenii. Nie można ot tak zorganizować wyborów prezydenckich - do tego, Szanowna Irmino, potrzebny jest Marszałek Parlamentu. Po drugie - niezupełnie jest tak, że musi i ma zniknąć podział na Brodrię, Hasseland i Bialenię. Co więcej, posunąłbym się do stwierdzenia, że taki podział mimo wszystko musi istnieć. Takie mieszanie się państw w jednolitą całość przyniosłoby nam jeszcze więcej sporów niż teraz. Bialenia musi rozumieć swoją różnorodność - akceptować ją i nie niszczyć jej. Odp: Zrzeczenie się - Irmina - 14.03.2016 (14.03.2016, 21:18:37)Frederick Hufflepuff link napisał(a): [quote author=Irmina link=topic=4621.msg40988#msg40988 date=1457981373] Częściowo się zgadzam, ale tylko częściowo. Po pierwsze - gdyby sprawa rzeczywiście była taka prosta, to postąpilibyśmy według najprostszego, najsprawniejszego sposobu. Pole naszego działania wyznacza jednak prawo, a konkretnie poszczególne dokumenty prawne, obowiązujące na terytorium Bialenii. Nie można ot tak zorganizować wyborów prezydenckich - do tego, Szanowna Irmino, potrzebny jest Marszałek Parlamentu. Po drugie - niezupełnie jest tak, że musi i ma zniknąć podział na Brodrię, Hasseland i Bialenię. Co więcej, posunąłbym się do stwierdzenia, że taki podział mimo wszystko musi istnieć. Takie mieszanie się państw w jednolitą całość przyniosłoby nam jeszcze więcej sporów niż teraz. Bialenia musi rozumieć swoją różnorodność - akceptować ją i nie niszczyć jej. [/quote] Szanowny Panie, Ale ja nie mówię, że ma nastąpić "zbliżenie", a nawet połączenie tych trzech regionów, które sprawiają, że Republika Bialeńska jest tak różnorodna. Nie musi znikać podział, tylko uważam, że wyciąganie spraw z przeszłości nie sprawia, ze będzie nowy Prezydent, ogłosicie nowe wybory, a i też rozwodzenie się kto zawiódł itd. Mnie chodziło Szanowny Panie, o to, że podczas łagodzenia konfliktu powinno dojść do zjednoczenia się wszystkich stron. Ja nie karze się wam miziać i słodzić sobie, ja po prostu mówię, że o wiele lepiej by było, gdybyście zamiast się kłócić, opanowali to, zamknęli wątek i ogłosili ponowne wybory. Co do Marszałka Parlamentu wystarczy go wybrać i niech on ogłosi. A jak nie to znaleźć osobę, która go może zastąpić. Proste i logiczne? Chyba, że ja się na tym nie znam. Pozdrawiam Odp: Zrzeczenie się - Piotr Pawel I - 14.03.2016 Pani Irmino: podpisuję się obiema rękami!... Odp: Zrzeczenie się - Irmina - 14.03.2016 Dziękuje serdecznie Królu-Seniorze
Odp: Zrzeczenie się - Piotr Pietrow - 14.03.2016 Panno Irmino także się podpisuję! |