Forum Republiki Bialeńskiej
Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Resorty rządowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-559.html)
+---- Dział: Archiwum Ministerstw (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-28.html)
+----- Dział: Archiwum Resortu ds. Wewnętrznych i Administracji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-33.html)
+----- Wątek: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 (/thread-5155.html)

Strony: 1 2 3 4

Odp: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Iwan Pietrow - 16.05.2016

Kolejna to sytuacja, kiedy wydarzenie organizowane przez Hufflepuffa, staje się przedmiotem wielu negatywnych komentarzy. To jest mocno niepokojące.

Odp: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Frederick Hufflepuff - 16.05.2016

Uważam, że o wiele bardziej niepokojące są Pańskie komentarze przy każdym możliwym wydarzeniu, które podgrzewaja atmosferę. O wiele lepiej byłoby, gdyby zajął się Pan działalnością w Brodrii, w naszej armii, przede wszystkim zaś aktywnym sprawowaniem funkcji szefa MSW i Wiceprezydenta. Na ostatnim z wymienionych nie widać Pana w ogóle.

Odp: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Eddard Noqtern - 16.05.2016

Według mnie problemu nie ma - zgłaszamy tą opcję, która wygrała. Cokolwiek by to nie było.

Odp: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Frederick Hufflepuff - 16.05.2016

Mam przyjemność ogłosić, że utworem, który będzie reprezentował Bialenię na konkursie Our Sound 2016 w Trizondalu, został "Generał Wojciech Jaruzelski - hołd młodych", w wykonaniu polskiej młodzieży.

Odp: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Severino Castiglioni - 16.05.2016

Nie żartuj, że recytacja robota to jest śpiew. Ten filmik jest obrzydliwy do słuchania i skompromituje RB. Wstyd. Tandetne podłożenie Ivony a nie śpiew. Oby zajęło to ostatnie miejsce.

Nie mniej, wynik głosowania należy uszanować, podobnie jak zdanie Prezydenta.

Odp: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Maciej Kamiński - 16.05.2016

(16.05.2016, 22:18:18)Severino Castiglioni link napisał(a): Nie żartuj, że recytacja robota to jest śpiew. Ten filmik jest obrzydliwy do słuchania i skompromituje RB. Wstyd. Tandetne podłożenie Ivony a nie śpiew. Oby zajęło to ostatnie miejsce.
Odrobinę jednak przesadzasz. Życzenie naszemu reprezentantowi źle to niepokojące zachowanie. :\

Odp: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Severino Castiglioni - 16.05.2016

Jest chyba coś takiego jak racja stanu, a nie wysyłać takie g...o, żeby nas reprezentowało. Żeby chociaż było to piosenką, nawet disco polo którego nie znoszę.

Zawsze bronię swojej jedynej ojczyzny (bo dziś w Rotrii zlikwidowano instytucję obywatelstwa), gdy ludzie śmieją się z Bialenii, że gimbazjada i yoyonacja itp., szanuje tutejszą różnorodność, ale teraz pękła granica. Wysyłacie coś, co nie spełnia wymogów i jest totalnie kompromitujące. Beznadziejne do kwadratu. Ja zbytnio kocham muzykę i jestem fanem OS, żeby się z tym pogodzić.

Odp: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Maciej Kamiński - 16.05.2016

Rozpisywania się rękami i nogami o potencjalnych skutkach tego wyboru oraz jakości samego utworu Ci nie bronię. ,Wink Jedynie to ostatnie zdanie, o zajęciu ostatniego miejsca, brzmiało... źle.

Odp: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Eddard Noqtern - 16.05.2016

(16.05.2016, 22:25:27)Severino Castiglioni link napisał(a): Zawsze bronię swojej jedynej ojczyzny (bo dziś w Rotrii zlikwidowano instytucję obywatelstwa), gdy ludzie śmieją się z Bialenii, że gimbazjada i yoyonacja itp., szanuje tutejszą różnorodność, ale teraz pękła granica. Wysyłacie coś, co nie spełnia wymogów i jest totalnie kompromitujące. Beznadziejne do kwadratu. Ja zbytnio kocham muzykę i jestem fanem OS, żeby się z tym pogodzić.

Przykro mi, ale Bialenia to przede wszystkim Republika. Dlatego powinniśmy uszanować wolę większości, która wybrała właśnie ten "utwór" jako naszego reprezentanta. Zadaniem Ministerstwa Kultury był wybór reprezentanta decyzją wszystkich Bialeńczyków, a nie naszego własnego uznania.

Odp: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Hewret von Thorn - 16.05.2016

Ale Severino ma rację. "Hołd młodych" nie spełnia definicji definiowanej przez PWN jako «ciągu dźwięków śpiewanych lub granych na instrumentach, tworzących pewną kompozycyjną całość».

http://sjp.pwn.pl/szukaj/muzyka.html

Również nie spełnia on Wikipedowskiej definicji "utworu muzycznego":

https://pl.wikipedia.org/wiki/Utw%C3%B3r_muzyczny

Z czego wynika, że istnieje ryzyko niespełniania wymogów stawianych przez organizatorów Our Sound.
No i ponadto, tego nie idzie słuchać w wykonaniu Ivony. Sad

Odp: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Ametyst Faradobus - 16.05.2016

To po prostu niech ktoś to zaśpiewa. Poza tym o co tyle wrzawy? To tylko konkurs.

Po to, że chodzi o dobro kraju i jego wizerunek.

Odp: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 16.05.2016

(16.05.2016, 22:33:42)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): Ale Severino ma rację. "Hołd młodych" nie spełnia definicji definiowanej przez PWN jako «ciągu dźwięków śpiewanych lub granych na instrumentach, tworzących pewną kompozycyjną całość».

Skoro śpiew jest tylko przedłużeniem mowy, a głos ludzki (czy tam jego imitacja) może być instrumentem, to w czym problem.

(16.05.2016, 22:36:02)Ametyst Faradobus link napisał(a): To po prostu niech ktoś to zaśpiewa.

Jak ktoś umie, to niech zaśpiewa.

Odp: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Iwan Pietrow - 16.05.2016

(16.05.2016, 22:14:28)Frederick Hufflepuff link napisał(a): Uważam, że o wiele bardziej niepokojące są Pańskie komentarze przy każdym możliwym wydarzeniu, które podgrzewaja atmosferę. O wiele lepiej byłoby, gdyby zajął się Pan działalnością w Brodrii, w naszej armii, przede wszystkim zaś aktywnym sprawowaniem funkcji szefa MSW i Wiceprezydenta. Na ostatnim z wymienionych nie widać Pana w ogóle.

Nie mam pojęcia, co może być niepokojącego w moich komentarzach. Jedynie przekazuję swoją opinię - mam do tego prawo. Prawdą jest, że nie po raz pierwszy organizujesz wydarzenie, którego celem jest wyłonienie utworu reprezentującego Bialenię. Po raz kolejny dochodzi do sporu i nieporozumienia. Jest to ewidentny dowód na to, że robisz coś źle, albo po prostu - nie nadajesz się do tego. Niepokojące jest to, że pomimo wcześniejszych wpadek, po raz kolejny powierzono Ci jednak rolę organizatora. Dzięki temu doszło do sytuacji dosyć kuriozalnej...

W pełni popieram Severinego. Cóż, szkoda, że nie potrafimy czasami podejść do pewnych rzeczy "na poważnie". Rozumiem, że mikronacje są zabawą, ale bez przesady. Nie wiem, czym kierował się Ametyst, zgłaszając ten utwór... Chcemy, aby traktowano nas, Bialeńczyków i nasz kraj z szacunkiem. Chcemy, aby inne kraje odnosiły się do nas z powagą. Tym utworem strzelamy sobie jedynie w stopę.

Odp: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Hewret von Thorn - 16.05.2016

(16.05.2016, 23:26:47)Alberto de Medici link napisał(a): [quote author=Heinrich Hewret Wettin link=topic=5302.msg48864#msg48864 date=1463430822]
Ale Severino ma rację. "Hołd młodych" nie spełnia definicji definiowanej przez PWN jako «ciągu dźwięków śpiewanych lub granych na instrumentach, tworzących pewną kompozycyjną całość».

Skoro śpiew jest tylko przedłużeniem mowy, a głos ludzki (czy tam jego imitacja) może być instrumentem, to w czym problem.

[/quote]

Problem w tym,że Ivona w wersji darmowej nie jest nawet głosem ludzkim.

Odp: Preselekcje narodowe - Our Sound Trizondal 2016 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 16.05.2016

(16.05.2016, 23:28:37)Iwan Pietrow-Dostojewski link napisał(a): W pełni popieram Severinego. Cóż, szkoda, że nie potrafimy czasami podejść do pewnych rzeczy "na poważnie". Rozumiem, że mikronacje są zabawą, ale bez przesady. Nie wiem, czym kierował się Ametyst, zgłaszając ten utwór... Chcemy, aby traktowano nas, Bialeńczyków i nasz kraj z szacunkiem. Chcemy, aby inne kraje odnosiły się do nas z powagą. Tym utworem strzelamy sobie jedynie w stopę.

Akurat ten utwór zgłosiłem ja. I zastanawiam się, jak satyra ma być poważna. :roll:

Cytat:Problem w tym,że Ivona w wersji darmowej nie jest nawet głosem ludzkim.

Ale jest jego imitacją.

Proponuję zakończyć tę kłótnię i po prostu spytać się organizatora, czy zakwalifikuje ten utwór. Jeśli nie, to zgłosimy po prostu ten, który zajął drugie miejsce.

Cytat:Akurat ten utwór zgłosiłem ja. I zastanawiam się, jak satyra ma być poważna. :roll:

Racja, przepraszam Ametysta za pomyłkę...

Hmm, raczej nie ma być poważna. Mniejsza z tym. Nie rozumiem jednak sensu zgłaszania tego utworu. Co to miało sobą  reprezentować?

IVONA nie jest ludzkim głosem do jasnej cholery! A nazywanie tego imitacją to też gruba przesada. Bronicie głupiego pomysłu nie mając żadnych argumentów, a jakaś upartość uniemożliwia wam się wycofanie z tego.

To nie jest piosenka, tylko recytacja wiersza. Zróbcie sobie konkurs poetycki i wystawiajcie takie fantastyczne "dzieła".