![]() |
|
Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html) +--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html) +---- Dział: Państwa stowarzyszone (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-224.html) +----- Dział: Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-198.html) +------ Dział: Archiwum Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-333.html) +------ Wątek: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) (/thread-5417.html) |
Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Iwan Pietrow - 15.06.2016 (14.06.2016, 13:09:23)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a):Gdzie jest Marszałek ? Tomaszu, przecież Car-Senior mówił, że obecnie ma problemy z realiozą. Nie pozostaje nam zatem nic innego, jak tylko cierpliwie czekać, aż wyzdrowieje. Jestem pewien, że już niedługo powróci do Brodrii. Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Mikołaj Patryk Dostojewski - 15.06.2016 Otwieram debatę nad projektem poprawki do ADB 7/2015 autorstwa Tomasza Bagrata - Dostojewskiego. Potrwa ona trzy doby. Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Iwan Pietrow - 16.06.2016 Mam tylko jedno pytanie - czy nie możemy zaprojektować baretek, wykorzystując możliwości, jakie daje nam forum? Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Thomas von Lisendorff - 16.06.2016 Ja nie potrafię tego robić. Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Iwan Pietrow - 16.06.2016 (16.06.2016, 10:49:32)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a):Ja nie potrafię tego robić. Trzeba zatem napisać do administracji. Zajmę się tym. Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Thomas von Lisendorff - 16.06.2016 Rozumiem że moje propozycje nie przypadły do gustu. Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Iwan Pietrow - 16.06.2016 (16.06.2016, 10:53:31)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a):Rozumiem że moje propozycje nie przypadły do gustu. Nie chodzi o to, że nie przypadły... Są dobre, ale wychodzę z założenia, że lepiej stworzyć coś samemu, niż kopiować z wikipedii. Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Ronon Dex - 16.06.2016 Przepraszam, że się wtrącam - ale zrobienie baretek jest w sumie banalną pracą w nieskomplikowanym programie graficznym... tak ja powstały baretki odznaczeń RB. Jeśli chcecie to podajcie co mają przedstawiać czy jakie mają mieć założenia (tematyczne na ten przykład) to Wam je zrobię - to akurat w sumie chwila roboty i to możliwej do wykonania w dowolnym miejscu, nawet na "kieszonkowym" notebooku. Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Iwan Pietrow - 16.06.2016 (16.06.2016, 11:48:55)Ronon Dex link napisał(a):Przepraszam, że się wtrącam - ale zrobienie baretek jest w sumie banalną pracą w nieskomplikowanym programie graficznym... tak ja powstały baretki odznaczeń RB. Szanowny Rononie! Po raz kolejny łamane są zasady zachowania się w Dumie. Nie jest to miejsce, gdzie każdy może wypowiadać się ot tak. Jeżeli nie jest się deputowanym, to wpierw winno się wystąpić o zgodę na zabranie głosu. Dziękuję jednakowoż za dobre chęci. Nie będę póki co zabierał czasu Szanownemu, gdyż w sprawie baretek kontaktowałem się już z moim dobrym znajomym - Hewretem Faradobusem. Tuszę, iż pomoże on w stworzeniu czegoś wyjątkowego dla nowych typów odznaczeń. Jeżeli to się nie uda, to ja spróbuję zaprojektować baretki. Przecież nie jestem człowiekiem ułomnym i potrafię obsługiwać nieskomplikowany program graficzny, a co za tym idzie, jestem w stanie wykonać tak banalną pracę... Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Thomas von Lisendorff - 17.06.2016 Czekamy zatem na propozycje nowych beretek. Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Iwan Pietrow - 17.06.2016 Przedstawiam nowe baretki: - Order Sportowców [attachment id=1 msg=51354] Order Sportowców - I klasa [attachment id=2 msg=51354] Order Sportowców - II klasa [attachment id=3 msg=51354] Order Sportowców - III klasa - Order Gospodarza Brodrii [attachment id=4 msg=51354] Order Gospodarza Brodrii - I klasa [attachment id=5 msg=51354] Order Gospodarza Brodrii - II klasa [attachment id=6 msg=51354] Order Gospodarza Brodrii - III klasa Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Thomas von Lisendorff - 17.06.2016 No mi się podoba. Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Iwan Pietrow - 17.06.2016 Znakomicie, a zatem przedstawiam projekt aktu z nowymi baretkami. Cytat: Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Thomas von Lisendorff - 18.06.2016 Proponuję przejść do głosowania. Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Mikołaj Patryk Dostojewski - 19.06.2016 Głosujemy przez dwie doby. ZA Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Thomas von Lisendorff - 20.06.2016 ZA Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Feliks Spirkin - 20.06.2016 ZA Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Iwan Pietrow - 20.06.2016 Wszyscy oddali swe głosy, przeto od razu podpiszę akt. /-/ Iwan I Pietrow-Dostojewski Jednocześnie, zgodnie z zapowiedzią, prezentuję Zwód Praw Kardynalnych. Cytat: Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Thomas von Lisendorff - 21.06.2016 Mamy problem. Marszałek Dumy Bojarów jest na urlopie do 3 lipca, a nie wyznaczył Wicemarszałka. Pozatym uważam iż liczba Bojarów jest zbyt mała do prowadzenia obradow. Zostałem tylko ja i Markus. Proponuję zwiększyć liczbę Bojarów do 4 + Car jako piąty Bojar w Dumie. W razie braku któregoś z Bojarów, Duma zawsze będzie mogła dalej obradować. Odp: Dziesiąte posiedzenie Dumy Bojarów (V Kadencja) - Iwan Pietrow - 21.06.2016 Tomaszu, Twoja propozycja jest niewykonalna. Konstytucja dokładnie określa ilość deputowanych w Dumie, przeto nie możemy pozwolić sobie na łamanie prawa. Nie rozumiem, jednakże, co jest złego w obecnej liczbie? Ponadto rozmawiałem z Carem-Seniorem na temat jego absencji i uzyskałem informację, iż będzie on normalnie prowadził obrady. |