![]() |
|
Ustawa defaszyzacyjna - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html) +---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html) +----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej XXI Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-87.html) +----- Wątek: Ustawa defaszyzacyjna (/thread-5516.html) |
Odp: Ustawa defaszyzacyjna - AndrzejSwarzewski - 12.06.2016 Przeciw. Jeśli ustalimy tę kwestię już teraz, to przepis ten będzie mógł zostać przeniesiony do nowego kodeksu. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Ronon Dex - 12.06.2016 (12.06.2016, 15:34:19)AndrzejSwarzewski link napisał(a):Jeśli ustalimy tę kwestię już teraz, to przepis ten będzie mógł zostać przeniesiony do nowego kodeksu.Ponoć Severino ma to uwzględnić w swoich pracach... no cóż jak posłowie zdecydują, że będziemy jednak poprawiać istniejący kodeks (pomimo tego, że pewnie w przyszłym tygodniu będziemy debatować nad nowym) to do Ciebie Andrzeju jedna uwaga i prośba... Jeśli w swojej "autopoprawce" (o którą prosił Bajtuś) uwzględnisz moją ostatnią "kompromisową" poprawkę (co do której obaj się na koniec zgodziliśmy) to wtedy ja wszelkie swoje wcześniejsze poprawki wycofam i nie będę komplikował głosowania. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Iwan Pietrow - 12.06.2016 PRZECIW. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Ametyst Faradobus - 12.06.2016 Wstrzymuję się. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - AndrzejSwarzewski - 12.06.2016 Poprawiony projekt: Cytat: Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Ronon Dex - 12.06.2016 W związku z powyższym wycofuję moje wcześniejsze poprawki. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Feliks Spirkin - 13.06.2016 Przeciw. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Bajtuś - 13.06.2016 ZA Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Bajtuś - 13.06.2016 Ponieważ wszyscy posłowie zagłosowali, zamykam głosowanie i ogłaszam wynik: ZA było 2 posłów PRZECIW - 3 posłów WSTRZYMAŁO się 2 posłów. Stwierdzam, że Parlament odrzucił projekt uchwały o wstrzymaniu prac nad ustawą o defaszyzacji. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Bajtuś - 13.06.2016 Zatem, po uzgodnieniu stanowisk i przedstawieniu przez posła Andrzeja autopoprawki i wycofaniu swoich przez posła Ronona, przechodzimy do głosowania nad projektem, przedstawionym poniżej: Cytat: Głosujemy: ZA / PRZECIW / WSTRZYMUJĘ SIĘ Głosowani potrwa 2 doby lub do oddania wszystkich głosów. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - AndrzejSwarzewski - 13.06.2016 Za. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Iwan Pietrow - 13.06.2016 Jeżeli mnie pamięć nie myli, to zawsze oddzielnie głosowało się na pierwotny projekt ustawy i na autopoprawki, tj. w takim układzie: 1. Projekt ustawy X - ZA / PRZECIW / WSTRZYMUJĘ SIĘ 2. Autopoprawka posła Y - ZA / PRZECIW / WSTRZYMUJĘ SIĘ Jest to pewna forma "rozszerzenia możliwości głosowania" dla posłów. Może ktoś będzie chciał przyjąć tylko ten pierwotny projekt ustawy? Niemniej jednak, niezależnie od formy... a) Za. b) 1. Za 2. Za Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Bajtuś - 13.06.2016 W związku z wycofaniem projektu i poprawek, a zgłoszeniem nowego projektu głosowanie jest tylko za nowym projektem, Nie głosuje się wycofanych projektów, autopoprawek i poprawek. Upominam posła Iwana o nie wchodzenie w kompetencje Marszałka Parlamentu. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Iwan Pietrow - 13.06.2016 Cytat:Upominam posła Iwana o nie wchodzenie w kompetencje Marszałka Parlamentu. Ależ ja nie miałem w ogóle takiego zamiaru... Pan Marszałek się chyba pomylił. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Maciej Kamiński - 13.06.2016 Ja się z Iwanem zgodzę, w kompetencje nie wchodził. Głosuję ZA. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Ronon Dex - 13.06.2016 ZA. PS. Iwanie... Ja swoje poprawki wycofałem, bo Andrzej wpisał "kompromisową" do autopoprawki. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Iwan Pietrow - 13.06.2016 (13.06.2016, 18:11:10)Ronon Dex link napisał(a):ZA. Wybornie... Niemniej jednak nie zmienia to faktu, że lepiej byłoby, gdybyśmy głosowali oddzielnie za projektem i za autopoprawką. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Ametyst Faradobus - 13.06.2016 Za. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Ronon Dex - 14.06.2016 (13.06.2016, 18:15:08)Iwan Pietrow-Dostojewski link napisał(a):Niemniej jednak nie zmienia to faktu, że lepiej byłoby, gdybyśmy głosowali oddzielnie za projektem i za autopoprawką.Niby dlaczego? Dyskusja parlamentarna służy przecież m.in. temu by wypracowywać wspólne stanowiska, przekonywać się wzajemnie do swoich racji itd. Akurat ta dyskusja pomimo różnicy zdań, wyrażanych wątpliwości co do intencji, popełnianych błędów przy zgłaszaniu poprawek - jest przykładem dobrej pracy parlamentarnej, w toku której wypracowaliśmy pewne wspólne stanowisko i poddajemy je pod głosowanie. Odp: Ustawa defaszyzacyjna - Feliks Spirkin - 14.06.2016 Za. |