Forum Republiki Bialeńskiej
Poszukiwani ławnicy, czyli o wakujących miejscach w Radzie Przysięgłych - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Instytut Nowej Ekonomii Mikronacyjnej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-23.html)
+---- Dział: Oferty pracy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-70.html)
+---- Wątek: Poszukiwani ławnicy, czyli o wakujących miejscach w Radzie Przysięgłych (/thread-6216.html)

Strony: 1 2 3

Odp: Poszukiwani ławnicy, czyli o wakujących miejscach w Radzie Przysięgłych - Alberto Carlos de Médici y Zep - 07.09.2016

Szanowni a zacni,

[justify]nie chcę, by praca Rady Przysięgłych ulegała paraliżowi. Obecnie zasiada w niej 3 ławników, choć de facto aktywnych jest ino dwóch, co może rodzić poważne niebezpieczeństwo, zwłaszcza podczas głosowań - obecna sytuacja wymaga w praktyce jednomyślności. Dlatego moją wolą jest, by do rady dołączył jeszcze jeden ławnik. Zachęcam do składania kandydatur, jednocześnie przypominając o wymogu niekaralności i niemożności łączenia stanowiska ławnika z mandatem poselskim, teką ministerialną i urzędem prezydenckim. Otwieram konkurs, który potrwa 24 godziny, chyba, że nie znajdzie się kandydat, wówczas będziemy, w zależności od potrzeb, przedłużać. [/justify]

Odp: Poszukiwani ławnicy, czyli o wakujących miejscach w Radzie Przysięgłych - Iwan Pietrow - 11.09.2016

Towarzyszu!

Zgłaszam swoją kandydaturę...

Odp: Poszukiwani ławnicy, czyli o wakujących miejscach w Radzie Przysięgłych - Alberto Carlos de Médici y Zep - 15.09.2016

Mon Cheri!

Powołuję i życzę powodzenia.

Odp: Poszukiwani ławnicy, czyli o wakujących miejscach w Radzie Przysięgłych - Alberto Carlos de Médici y Zep - 10.10.2016

Towarzysze! Ludu pracujący Bialenii

Powiem krótko. Rada znów uległa paraliżowi (na 3 ławników, ino jeden jest aktywny). Nie możemy nawet pozbyć się nieaktywnego balastu. Szukam zatem dwóch potencjalnych ławników. Pomożecie?

Odp: Poszukiwani ławnicy, czyli o wakujących miejscach w Radzie Przysięgłych - Alberto Carlos de Médici y Zep - 22.10.2016

Podbijam, jest jeszcze gorzej niż uprzednio.

Odp: Poszukiwani ławnicy, czyli o wakujących miejscach w Radzie Przysięgłych - Fiodor Swirydiuk - 22.10.2016

Ja mogę, jak powiecie co mam robić i za ile.

Odp: Poszukiwani ławnicy, czyli o wakujących miejscach w Radzie Przysięgłych - Alberto Carlos de Médici y Zep - 22.10.2016

Nie do końca możesz, bo byłeś karany. ƐSad

Odp: Poszukiwani ławnicy, czyli o wakujących miejscach w Radzie Przysięgłych - Fiodor Swirydiuk - 22.10.2016

(22.10.2016, 18:12:31)Alberto de Medici link napisał(a): Nie do końca możesz, bo byłeś karany. ƐSad
O ty kuklo.

Odp: Poszukiwani ławnicy, czyli o wakujących miejscach w Radzie Przysięgłych - Alberto Carlos de Médici y Zep - 29.10.2016

Podbijam i biję na alarm. Niechaj ktoś się zgłosi...

Odp: Poszukiwani ławnicy, czyli o wakujących miejscach w Radzie Przysięgłych - Gaudius van der Cathair - 29.10.2016

Zgłaszam się.

Odp: Poszukiwani ławnicy, czyli o wakujących miejscach w Radzie Przysięgłych - Alberto Carlos de Médici y Zep - 29.10.2016

[justify]Aj waj! Nawet nie zdążę powołać, a już mi uciekają potencjalni ławnicy do parlamentu. Może [member=137]Eddard Noqtern[/member], który zrzucił balast mandatu poselskiego zechce spróbować swoich sił w judykatywie? Mogę zapewnić, że tu nie gryziemy a inwektywami obrzucamy, co najwyżej sennych posłów, którzy uwielbiają odbierać na smak życia (prawie, jak Sulińskie, Kanie i Rachonie xD), wprowadzając coraz bardziej zawiłe prawo.[/justify]

RE: Poszukiwani ławnicy, czyli o wakujących miejscach w Radzie Przysięgłych - Alberto Carlos de Médici y Zep - 06.12.2016

Podbijam.

RE: Poszukiwani ławnicy, czyli o wakujących miejscach w Radzie Przysięgłych - AndrzejSwarzewski - 06.12.2016

Może po zniesieniu niepołączalności pojawi się więcej chętnych. Wink