Forum Republiki Bialeńskiej
Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html)
+----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej XXIV Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-96.html)
+----- Wątek: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia (/thread-6556.html)

Strony: 1 2 3

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 21.10.2016

Wstrzymuję się.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Eddard Noqtern - 21.10.2016

(21.10.2016, 16:37:54)Maciej Kamiński link napisał(a): Można, ale bez zwrotów per "Panie".

Zwrot ten odnosił się do stanowiska, a nie do osoby. Jak według Ciebie powinno to wyglądać? "Kolego Marszałku", czy "Drogi Marszałku" brzmi śmiesznie.

ZA

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Ronon Dex - 21.10.2016

ZA.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 21.10.2016

(21.10.2016, 18:11:19)Eddard Noqtern link napisał(a): [quote author=Maciej Kamiński link=topic=6758.msg61813#msg61813 date=1477060674]Można, ale bez zwrotów per "Panie".

Zwrot ten odnosił się do stanowiska, a nie do osoby. Jak według Ciebie powinno to wyglądać? "Kolego Marszałku", czy "Drogi Marszałku" brzmi śmiesznie.
[/quote]
Najlepiej w ogóle bez zwrotu. Zwrot to powinien być co najwyżej w pierwszym poście wątku.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Mikołaj Patryk Dostojewski - 21.10.2016

ZA

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Piotr Pawel I - 21.10.2016

ZA

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 22.10.2016

Fryderyk od 2 dni nie pojawia się w Bialenii i się nie usprawiedliwiał, więc sugeruję zakończyć głosowanie. Jego głos nie zmieni werdyktu, a czekając coraz bardziej oddalamy wybory prezydenckie.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 22.10.2016

Ty chcesz, żebym Konstytucję (art. 10, p. 4) łamał? :X

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 22.10.2016

Ano tak - pomyliłem się, że ten ustęp jest w artykule o legislacji i dotyczy głosowania nad ustawami.

Więc jutro po 16, chyba że pojawi się Fryderyk Smile Wybacz Wink

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Frederick Hufflepuff - 22.10.2016

ZA

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 22.10.2016

No to zamykamy. I uchwała podpisana niniejszym zostaje przeze mnie.

Dzięki Wink Macieju, zostaniesz Wice?

Przy okazji mógłbym prosić o grupę Marszałka, moderatora na Biuletyn i na dział tej kadencji?

Swoje poprzednie zdanie podtrzymuję. ,Wink

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Piotr Pawel I - 29.10.2016

Uprzejmie informuję, że rezygnuję z mandatu Posła RB.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 29.10.2016

Czy pozostali Posłowie z ramienia WR mają zamiar rezygnować? Chciałbym wiedzieć.

[member=227]Fredericku[/member], [member=146]Mikołaju[/member]?

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Frederick Hufflepuff - 29.10.2016

Wysoce niestosowne jest zadawanie tego typu pytań, Panie Marszałku. Nie mam zamiaru rezygnować na razie z mandatu poselskiego, ale jeśli bym miał, to mam takie prawo, podobnie jak Eddard i Piotr.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 29.10.2016

(29.10.2016, 22:08:11)Frederick Hufflepuff link napisał(a): Wysoce niestosowne jest zadawanie tego typu pytań, Panie Marszałku. Nie mam zamiaru rezygnować na razie z mandatu poselskiego, ale jeśli bym miał, to mam takie prawo, podobnie jak Eddard i Piotr.

Zadałem je, ponieważ chcę wywiązać się z obowiązku i ogłosić wybory uzupełniające. Dlatego ta wiedza jest mi potrzebna i dziękuję za odpowiedź.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Gaudius van der Cathair - 30.10.2016

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej.

Odp: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Hewret von Thorn - 04.11.2016

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Konduktorze!