Forum Republiki Bialeńskiej
Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Administracja samorządowa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-5.html)
+--- Dział: Rzesza Bialeńska (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-551.html)
+---- Dział: Lew Wolnogradu (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-522.html)
+---- Wątek: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej (/thread-8061.html)

Strony: 1 2 3 4

RE: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Eddard Noqtern - 21.10.2017

Świetnie, w takim razie jestem chętny i się zgłaszam.

RE: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Ametyst Faradobus - 21.10.2017

<3

To zapraszam tutaj: https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-6915-page-5.html

RE: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Maciej Kamiński - 11.12.2017

Hej, te zombie faktycznie atakują.

RE: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Tadzio243 - 18.12.2017

Bardzo ciekawe informacje. Nie słyszałem o tym nigdy wcześniej.
____
Zapraszamy na dobry portal randkowy: (ciach)

RE: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Tadeusz Krasnodębski - 18.12.2017

@"Iwan Pietrow" @"Maciej Kamiński", banujemy takich od razu, czy trzeba im robić procesy na kiju?

RE: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Maciej Kamiński - 18.12.2017

Kopać po twarzach z miejsca.

A robimy to chociaż legalnie, czy wypadałoby znowelizować ustawę o postępowaniu ws. osób niepożądanych?

Tak zasadniczo ich egzystencja w takiej postaci narusza ust. 1 art. 3 ustawy o strukturach informatycznych, więc na papierze - nie dokonali nawet rejestracji konta na naszych serwerach. Ergo, możemy ich poddawać dowolnym karom kwalifikowanym, jakie nam wyobraźnia zasugeruje. A przynajmniej takie jest zdroworozsądkowe podejście.

RE: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Ametyst Faradobus - 18.12.2017

Niech jadą do Mandżurii.

Nie jest to zbyt daleko idąca nadinterpretacja? Ten przepis mówi tylko o imionach i nazwiskach.

Możemy z dobroci serca formalnie dopisać ich do menażerii w dreamlandzkim ZOO razem z wiadomą kreaturą w naszej ustawie o jednostkach niepożądanych, jeżeli ktoś miał by się czepiać.

RE: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Iwan Pietrow - 18.12.2017

Usuwanie postów botów i banowanie botów wchodzi raczej, w myśl art. 4 ust. 6 ustawy o Policji, w zakres innych czynności porządkowych podejmowanych przez funkcjonariuszy. Z botem nie porozmawiasz, ergo jakiekolwiek procesowanie się z nim jest bezsensowne. Zaliczanie botów do kategorii osób niepożądanych też jest, w mojej opinii, zbędne. Nie popadajmy w manię normowania wszystkiego.

Z tym że nie można być pewnym co do tego, czy są botami. Bo jak piszą po angielsku albo z translatora, to wątpliwości nie ma. Ale niektóre z tych kont formułują całkiem logiczne zdania, a nawet mniej lub bardziej pasujące do tematu dyskusji. Trochę jak zatrudnieni ludzie, czy coś takiego. A z takimi się porozmawia. Teoretycznie.

RE: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Iwan Pietrow - 18.12.2017

Bot jest botem i każdy z nas może go spokojnie rozpoznać, nawet jeśli pisze logiczne zdania.

RE: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Hewret von Thorn - 18.12.2017

(18.12.2017, 17:03:19)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Nie jest to zbyt daleko idąca nadinterpretacja? Ten przepis mówi tylko o imionach i nazwiskach.

To jest luka prawna.

RE: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Ametyst Faradobus - 02.02.2018

Słuchajcie, jako Minister Oświecenia już jakiś czas temu zasugerowałem konieczność rozruszania Rzeszy. Co prawda nikt mi nie odpowiedział, ale chcę mieć pewność, że nie zostanę zapamiętany jako kompletny leń pobierający rządową pensję, więc postanowiłem coś jednak zrobić. Co prawda moja kadencja w rządzie powoli dobiega końca (raczej wątpię w to, że po wyborach pozostanę w Gabinecie), ale mąż stanu powinien patrzeć przyszłościowo i bardziej dalekosiężnie niż tylko na czubek własnego nosa. Nie ukrywam też, że w najbliższej przyszłości planuję scedować swoją aktywność właśnie na pracę w ramach Rzeszy. 

Moim zdaniem wypada dokończyć w końcu kilka spraw, które powinny zostać dopięte od dawna. Są to między innymi ustanowienie symboli związkowych, zbudowanie otoczki w stolicy (m.in. poprzez nadanie jej statutu), a także rozruszanie innych wolnych miast. Można też pokusić się o stworzenie atrakcyjnej mapy lenn i wolnych miast. Aby to wszystko ruszyło trzeba by zwołać Sejm i sprawić, aby on rzeczywiście działał. Moim zdaniem jego obecny regulamin jest zawiły i okrutnie nas ogranicza jeśli chodzi o tryb pracy. Co o tym sądzicie?

RE: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Maciej Kamiński - 03.02.2018

Jak już wspominałem, o mapę z zaznaczonymi wszystkimi lennami pognębcie mnie po sesji. Co do reszty - nie mam wyrobionego zdania.

RE: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Antoni Kacper Burbon-Conti - 03.02.2018

Trzeba popróbować, żeby dowiedzieć się, co może się udać. Nie zaszkodzi, a może pomoże.

RE: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Ametyst Faradobus - 03.02.2018

(03.02.2018, 07:36:35)Maciej Kamiński napisał(a): Jak już wspominałem, o mapę z zaznaczonymi wszystkimi lennami pognębcie mnie po sesji. Co do reszty - nie mam wyrobionego zdania.

Moim zdaniem ta mapa byłaby naprawdę dobrym pomysłem na starty, bo pozwoli zobaczyć z czego tak naprawdę składa się Rzesza, co wzmocni poczucie wspólnoty.

RE: Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - Ametyst Faradobus - 15.02.2018

A ma ktoś w ogóle jakąkolwiek mapę Bialenii z zaznaczonymi granicami lenn?