Forum Republiki Bialeńskiej
Korki uliczne - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Administracja samorządowa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-5.html)
+--- Dział: Rzesza Bialeńska (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-551.html)
+---- Dział: Lew Wolnogradu (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-522.html)
+---- Wątek: Korki uliczne (/thread-8342.html)

Strony: 1 2 3 4

RE: Korki uliczne - Maciej Kamiński - 02.11.2017

Ponieważ Skarb Państwa wciąga do siebie jedynie kasę z kont bankowych oraz spadek od zmarłego, który nie spisał testamentu. A że majątki lenne oparte są o elementy prawa majątkowego, które pozostają niezbywalne na rzecz innych osób, a jedynie można się ich (potencjalnie nietrwale) zrzec...

RE: Korki uliczne - Kamil Maciejewski - 02.11.2017

Napisałem wniosek o wykładnie do Sądu:
https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-8417-post-80439.html#pid80439

Jeśli tym razem się nie uda, to zawalczę o zmianę prawa tak, jak to zrobiłem w wypadku Biuletynu Ustaw.

RE: Korki uliczne - Hewret von Thorn - 02.11.2017

Jak Maciej przeprowadzi wykładnię, to już będzie wiadomo, że "nie można i już".

(02.11.2017, 22:04:50)Hewret von Thorn napisał(a): Jak Maciej przeprowadzi wykładnię, to już będzie wiadomo, że "nie można i już".

No to jak powiedziałem - zawalczę o zmianę przepisów tak, żeby można było.

RE: Korki uliczne - Hewret von Thorn - 02.11.2017

No ten tego, z praktyki wykładnie w Bialenii są niepodważalne.
Chyba jedynie jedną wykładnię można zmienić inną.

Niemniej nigdy nie doszło do takiej sytuacji.

RE: Korki uliczne - Maciej Kamiński - 02.11.2017

Jak się zmieni całkowicie brzmienie przepisów, to oczywiście dawna wykładnia idzie do blaszanej szafki w piwnicy.

(02.11.2017, 22:07:50)Hewret von Thorn napisał(a): No ten tego, z praktyki wykładnie w Bialenii są niepodważalne.
Chyba jedynie jedną wykładnię można zmienić inną.
Niemniej nigdy nie doszło do takiej sytuacji.

Zmieni się przepisy na podstawie których stworzona została stara wykładnia i poprosi się o nową.

RE: Korki uliczne - Antoni Kacper Burbon-Conti - 03.11.2017

(02.11.2017, 18:29:33)Kamil Maciejewski napisał(a): Pozwoliłem sobie na zintegrowanie części drogi 22 - dzięki temu autostrada będzie łatwiejsza w budowie.
[Obrazek: 3QM4vJ9.jpg]
A wracając do tematu obwodnicy...

Skoro obwodnica została połączona z autostradą A1, to dlaczego nie została połączona z A2?
I czy nie będzie błędem wcielić drogę nr 22 w obwodnicę? Zostanie ona wówczas obłożona zwiększonym ruchem, co może blokować wjazd do Wolnogradu.

RE: Korki uliczne - Kamil Maciejewski - 04.11.2017

Dziękuję za dobre rady. Wziąłem je pod uwagę.

[Obrazek: hpWHoZw.jpg]

RE: Korki uliczne - Eddard Noqtern - 04.11.2017

Cóż, muszę powiedzieć że ta obwodnica znajduje się daleko poza miastem. W jaki sposób ma więc pomóc w poruszaniu się po nim? Rozumiem, że pomoże tym którzy do miasta nie chcą wjechać, ale większość z mieszkańców pracuje w centrum i jego okolicach, więc tak czy siak będą musieli tam wjeżdzać.

Dlatego dobrym pomysłem, który proponuję będzie budowa metra i szybkich tramwajów, które pomogą bez korków szybko poruszać się w granicach stolicy.

RE: Korki uliczne - Maciej Kamiński - 04.11.2017

Szczerze, to sądzę, że slumsy sięgają spokojnie do tej linii.

RE: Korki uliczne - Hewret von Thorn - 04.11.2017

Zacząłem tworzyć Wolnograd od nowa w Cities: Skylines.
Będzie to potężna aglomeracja.

Tam gdzie są takie mury, to będzie stare miasto.

[ATTACHMENT NOT FOUND]

Wstaw na starówkę dużo średniowiecznej architektury. Wink Dolnograd z niej słynął.

Macieju, muszę stanowczo zaprotestować prowadzone przez Ciebie antywolnogradzkiej propagandzie! Jakie slumsy? Jakie slumsy ja się pytam!? My nie jesteśmy żadnym bieda-Al-Rajnem, żeby mieć slumsy. To są po prostu uboższe dzielnice. A skoro tak bardzo się o nie troszczysz, szczerzę liczę, że jako najbogatszy mieszkaniec Bialenii szczodrze przyczynisz się do wzrostu zamożności zamieszkałych tam obywateli Republiki. Liczę również na publiczne przeprosiny skierowane do żyjących tam ludzi.

Nic nie mówiłeś, żeby zostały zburzone od czasu objęcia urzędu. A jeżeli ktoś z grona szeregowych mieszkańców stolicy chce się dorobić - zapraszam do moich nierejestrowanych kopalni żwiru w lennie, chętnie w niego zainwestuję.

Nic nie zostało niszczone za mojej kadencji. Wypraszam sobie - ja mam zamiar budować, nie niszczyć. 
Macieju dalej będziemy oczekiwać od Ciebie przeprosin i darowizny na budowę domów dziecka i przytułków dla bezdomnych.

RE: Korki uliczne - Antoni Kacper Burbon-Conti - 04.11.2017

Popieram. Wpłynie to pozytywnie na stosunek Obywateli do władz państwowych.

Mam wystarczająco dużo współczucia dla innych, żeby nie inwestować w bidule.

Poza tym, od kiedy to narracyjni obywatele mają lubić władze państwowe? Jak to zgrabnie ujął niegdyś Fiodor, my mieszkamy w czystych, bezpiecznych dzielnicach i jemy normalne jedzenie, w przeciwieństwie do uciskanego, szaroczarnego luda.

RE: Korki uliczne - Mikołaj Patryk Dostojewski - 04.11.2017

(04.11.2017, 20:21:26)Eddard Noqtern napisał(a): Cóż, muszę powiedzieć że ta obwodnica znajduje się daleko poza miastem. W jaki sposób ma więc pomóc w poruszaniu się po nim? Rozumiem, że pomoże tym którzy do miasta nie chcą wjechać, ale większość z mieszkańców pracuje w centrum i jego okolicach, więc tak czy siak będą musieli tam wjeżdzać.

Dlatego dobrym pomysłem, który proponuję będzie budowa metra i szybkich tramwajów, które pomogą bez korków szybko poruszać się w granicach stolicy.

Kiepski argument. Jeżeli władze Wolnogradu zablokują budowę zachodniej obwodnicy, to zainicjuję ją ja osobiście jako prezes Bialeńskiego Zarządu Dróg Krajowych i Autostrad.

Tramwaje i metro powinny oczywiście być wybudowane, ale to swoją drogą. Budowa obwodnicy powinna być mimo wszystko kontynuowana. Odciąży ona ruch w Wolnogradzie o wszystkich tych kierowców, którzy z zachodniej Bialenii poruszać się będą w kierunku Apfelbaumstadt i dalej na wschód. To zawsze jest coś. Kierowcy chcący dostać się na zachodnie wybrzeże są obecnie skazani na niemałe korki w Wolnogradzie.

(04.11.2017, 23:05:52)Mikołaj Patryk Dostojewski napisał(a): Kiepski argument. Jeżeli władze Wolnogradu zablokują budowę zachodniej obwodnicy, to zainicjuję ją ja osobiście jako prezes Bialeńskiego Zarządu Dróg Krajowych i Autostrad.

Rozumiem, że ZDKiA chciałoby się wybrać na wojnę z wolnogradzkim ratuszem? Na taki "szantaż" nie mogę się zgodzić, tak rozmawiać nie można. Na obecną chwilę daję czerwone światło budowie dróg na terenie Wolnogradu. Za duże problemy może to spowodować.